Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek gáz hogy szóltam...

Szerintetek gáz hogy szóltam a menyemnek és a fiamnak?

Figyelt kérdés

A tárolóban rengeteg mindent felhalmoztak, tricikli, babakocsik, játékok egyelőre eladni nem akarják mert lehetséges hogy lesz még babájuk. Na már most ugye vettek egy felújítandó házat, és bár tető csere is lesz. Szóltam vigyék oda el mert szükségem van a helyre. Legalábbis hogy ne legyen ennyire össze zsúfolva a dolgaim. Kb 2 év múlva fognak teljesen beköltözni .

Szerintetek gáz hogy szóltam?

Lányom azt mondta ezzel megalapoztam a rossz viszonyt, és neki biztosan nem esne jól. Ráadasul a menyem azt mondta hogy akkor nem lesz tető csere mert nem akarják hogy véletlenül szét ázzanak,hozzátéve hogy igy hamarabb fognak elmenni, ezáltal pénzt is spórolnak. Szerintetek rosszul tettem ezt? Kicsit aggódom mert rossz viszonyt nem szeretnék. 55 nagymama

2021. jún. 22. 10:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem meg ha normális volt eddig a viszony és normálisan szóltál nekik, akkor normális marad minden. Persze ha eddig is utált a menyed, vagy ha udvariaskodó család vagytok, te pedig úgy szóltál nekik, hogy "vigyétek már el az a sok szart", akkor abból nem lesz jó viszony.

Én nem sértődnék még ilyenen. Mondjuk mi egymásnak beszólogatós család vagyunk, nálunk ez a párbeszéd kb így zajlott volna:

- Ideje volt, hogy vegyetek már egy házat. Most a cuccokat is kipakolhatnátok a tárolóból végre.

- Mi van, ennyire zavar? Majd kipakolunk, ha meglesz a tetőcsere. Addig kibírod.

- Hát az attól függ. Rólatok el tudom képzelni, hogy most direkt 10 évet vártok a tetőfelújítással.

- 10 év múlva biztos nem szülök még egy gyereket. Ha öt éven belül nem visszük el a cuccot, akkor kidobhatsz mindent.

- Várj, mindjárt beállítok egy emlékeztetőt öt év múlvára.

Aztán együtt röhögtünk volna.

2021. jún. 22. 11:10
 12/28 anonim ***** válasza:
89%
Jól tetted. A jó viszony alapja, hogy szólsz ha valami böki a csőröd. Éreztesd velük, hogy ettől még minden oké köztetek.
2021. jún. 22. 11:17
 13/28 anonim ***** válasza:
41%

Ez tipikus passzív-agresszív reakció a menyed részéről. Jó akkor elviszik de MIATTAD minden szét fog ázni és tönkremegy. Meg pár használt jaték miatt elmarad a tetőcsere persze meg felborítják a terveiket hogyne.

Lehetett volna úgy is reagálni hogy elmondjak a helyzetet és megkérnek hogy hagy maradjon már stb. Megköszönhetnék hogy eddig is tároltad, nálad lakhatnak ingyen stb.

Szegény fiad kifogott egy hisztérikát. Lesz még vele bőven gond.

2021. jún. 22. 11:19
 14/28 anonim ***** válasza:
82%
Nem vagy szemétlerakó. Ha nekik ez érték, akkor csomagolják be megfelelően, a tetőcsere ezen nem múlik! Sokkal nagyobb kár éri őket, ha a falak eláznak, mint ez, nagyon rossz kifogás.
2021. jún. 22. 11:22
 15/28 anonim ***** válasza:
92%

Egyik rokonomnak volt tele a padlás és a tároló holmikkal. Szóltak a gyerekeknek, hogy ami kell vigyék, mert a többi kuka.

A gyerekek sem háborogtak, hiszen ők sem várják el, hogy a lomokat tartsák a szülők.

A gyerekek vitték amit gondoltak. Meg én is voltam segíteni pakolni pár nehezebb cuccot és bútort. Így én is úgy ahogy szét néztem azok közül amit ki akartak volna dobni. Abból is hoztam el pár kábelt és csavart.

Szerintem sem csináltál semmi rosszat. Ő cuccuk, ki dobni nem akarták, neked kell a hely, nincs szerintem ebbe semmi rossz.

2021. jún. 22. 11:27
 16/28 anonim ***** válasza:
79%
#10: nem mindegy? Az volt az utasítás, hogy ürítsék ki a tárolót. A miérthez senkinek semmi köze.
2021. jún. 22. 11:45
 17/28 anonim ***** válasza:
76%
Jol tetted. Akkor erezhetned rosszul magad, ha szo nelkul kipakoltad volna lomtalanitaskor vagy elajandekoztad volna.
2021. jún. 22. 11:49
 18/28 anonim ***** válasza:
64%
Ebből szerintem az csinál problémát,aki egyébként is hajlamos rá,hogy mindenben a rosszat látja.
2021. jún. 22. 13:07
 19/28 anonim ***** válasza:
28%

aranyosak vagytok, érdekes, hogy a meny kis köcsög mindenki szerint, míg a lánya a kérdezőnek, aki elsőnek szóvá tette a dolgot, ő meg nem. NA, ebből kb látszik, hogy menyet, anyóst élből gyűlölitek.

És 16, normlis családban nem utasítgatnak, hanem megbeszélnek.

A hely eddig is elég volt, nem arról van szó, hogy a kérdező oda akar pakolni valamit, csak "rendezettebb" körülményeket akar. Jobb helyen ezt simán megoldják azzal, hogy te, vigíétek majd el, jó, mama, most tetőt cserélünk. rendben, akkor utána...

2021. jún. 22. 13:11
 20/28 anonim ***** válasza:
4%
Ezt sem egy 55 éves nagymama írta
2021. jún. 22. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!