Jogosan szakítanám meg apámmal a kapcsolatot?
Megpróbálom rövidre fogni. Nem élek apámmal, amikor kisebb voltam hétvégente jártam be hozzá. A lényeg: alkoholista. Volt rá nem egy példa hogy úgy kellett nála lennem, hogy ittasan fogadott. Anyámat is imádta és imádja most is részegen hivogatni (elváltak). Volt hogy olyat vágott a fejemhez hogy "én szartalak". (Ez nemrég volt). Ennél a pontnál gondolkodtam el életemben először hogy agyon verem. Nem lett volna nehéz, én edzek neki pedig gerincproblémája van. A csavar a dologban hogy amikor NEM részeg akkor ellehet vele dumálni, normális és pénzzel is előfordul hogy támogat. Csakhát az előbb leírtak miatt nem tudom ez mennyit ér. 21 éves vagyok, vannak kissé gondjaim a csajozással (elég introvertált vagyok), viszont fejlesztem magam. Járok külön kozmetikushoz is. Egyszer mikor épp oda tartottam, felhivott részegen. Mondtam hova megyek, erre: mivan nő lettél? Egy olyan ember aki minimálbéres munkából él, apja anyja szégyelli, alkoholista és a fia is azon gondolkodik hogy egy életre elfelejti hogy veszi a bátorságot ilyen megjegyzésekhez?:D
Volt valaki hasonló helyzetben? Mi a véleményetek a helyzetről?
1. Megszakítás: Jogod van megszakítani apáddal a kapcsolatot, de nem lenne sok értelme. Egyrészt nem mindig részeg. Másrészt valamennyire anyagilag támogat. Harmadrészt rajta gyakorolhatod a magadért való szóbeli kiállást, és a határaid megvédését (ti. amikor látványosan bunkó, távozol és egy darabig nem érintkezel vele. Negyedrészt esetleg később jobb útra tudod terelni. Akkor iszik, amikor már nagyon nem bírja elviselni magát, és ilyenkor jólesik másba (beléd) belerúgni), hogy akkor valaki (elvileg) egy picit őalatta van (ezt hiszi, de nem). Ötödrészt, ha megérted, ő miért iszik, az segít a zárkózottságod megértésében és ebből kifolyólag annak kezelésben is.
2. Csajozás: Edzés, önfejlesztés. Helyes. A másikra (a csajra) való fizikai és szellemi odafigyelést fejleszti a tánc is. Ha úgy érzed, elakadtál, akkor ne várj sokat, hanem legkésőbb az egyetem után menj el pszichológushoz (jobb hamarabb)!
3. Kozmetika: Vannak olyan bőrű emberek, akikre ráfér. De ha átlagos is a bőröd, férfinak kozmetikushoz járni nem byzis, csak mifelénk még szokatlan. A világ teljes férfikozmetikum-termelésének 75%-át Dél-Korea veszi fel. Ápolt leszel, oszt ennyi.
4. Iskolai beszólogatás: Sajnos nem kell ahhoz sem látványosan rossz/jó tanulónak vagy büdösnek lenni, hogy beszólogassanak az embernek. Egyrészt mert egyes közösségekben az egy szem fekete bárány kirekesztése egyfajta kohéziós erő, plusz van valami nem feltárt effektus, ami miatt relatíve normális közösségben is előfordul, hogy kiközösítenek valakit.
Komolyan megkockáztatsz egy balesetit + kapitányságot pár rossz szóért? :D figyi.. küldj el a qva anyámba, telibe fogom szarni. Apád nem egyedi eset, több millió alkoholista él az országban. Az én apám is keltett már fel hétköznap éjjel kettőkor, hogy menjek érte, mert a felesége nem hajlandó. Ha elmegyek érte, akkor általában én osztom ki, hogy mennyire semmirekellő, ilyenkor hol a felesége, akit annyira felém emel a hétköznapokban, ha meg nem megyek érte, akkor ő oszt ki engem, mennyire hálátlan semmirekellő vagyok, aki még ezt sem képes megtenni az apjáért.
Az életben sokkal nagyobb problémák is vannak pár rossz szónál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!