Párom gyereke,mit tennétek a helyemben?
Nagyon nehéz hozzakezdeni. A páromnak fiatalon huszonévesen született egy fia, aki jövőre középsuli a fog járni. Kb 100 km-re lakik tőlünk az anyjával és a testvéreivel. Az anyja kitalálta, hogy minden áron abba a középiskolába jöjjön tanulni ami hozzánk közel van (falun lakunk) Az Exrol csak annyit, hogy 4 gyereke van, 4 különböző hapsitol. Anno a férjemet is megcsalta. Beszéli tele a gyerek fejét, hogy mindenképp oda jöjjön hozzánk tanulni, lakjon nálunk, hétvégén vigyük haza, vasárnap délután hozzuk el és nehogy azt gondoljuk, hogy nem kell gyerektartást fizetnünk. Én nem szeretném megmondom őszintén, mert nincs gyerekünk meg, de nagyon szeretnénk, de nem egy kamasszal akarok indítani,aki így is mindenre húzogatja a vállát és a száját, akárhová visszük el semmi sem jó neki, unatkozik mert a telefonján nincs net, egyébként folyamatosan azt nyomogatja. Mikor nálunk van reggelig ég a villany a szobába,mert ő elalszik és lusta felállni lekapcsolni, a ruháit szanaszét hagyja, stb.
Szeretem a férjem és nem akarom megbántani azzal, hogy egyből nemet mondok, de ha belemegyek 4 évig nagyon rossz lesz nekem.
Hogy kezelnetek egy ilyen helyzetet?
15,16-os válaszoló
Nem hiszem, hogy ha az én helyemben lennetek ti örülnétek annak, hogy más kamasz gyereke aki eleve ellened van nevelve odakoltozzon hozzád minimum 4 évre...
19es vagyok. Nekem is elváltak szüleim, tudom milyen kavar van olyankor a gyerek fejében. Plusz a hormonok ugyebár - tényleg néha mintha nem is saját magunk letünk volna olyankor - még keresi magát az ember. De szerintem segít, ha beledobják a mély vízbe a gyerekeket. Persze nem minden fekete fehér.
Az biztos, hogy ha nagyon lázad és csakazért sem tesz meg dolgokat, akkor nem segít a kiabálás, mert csak még jobban lángra kap. Pszichológus sokat tud segíteni. De lehet ha új közegbe, suliba kerül és talál egy jó társaságot, akkor könnyebb lesz vele.
Meg az tuti, hogy nem reális az ex elképzelése, szóval először jogilag kell lerendezni mindent, ha a gyerek jönne ( ahogy az első oldalon sokan írták).
Elkezdenék beszélgetni az érintettekkel.
Ez egy erősen neveletlen gyerek. Hatalmas gondok vannak ott. Én meggondolnám, hogy aki ilyen gyereket hoz össze, azzal akarnék-e sajátot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!