Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Párom gyereke,mit tennétek a...

Párom gyereke,mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz hozzakezdeni. A páromnak fiatalon huszonévesen született egy fia, aki jövőre középsuli a fog járni. Kb 100 km-re lakik tőlünk az anyjával és a testvéreivel. Az anyja kitalálta, hogy minden áron abba a középiskolába jöjjön tanulni ami hozzánk közel van (falun lakunk) Az Exrol csak annyit, hogy 4 gyereke van, 4 különböző hapsitol. Anno a férjemet is megcsalta. Beszéli tele a gyerek fejét, hogy mindenképp oda jöjjön hozzánk tanulni, lakjon nálunk, hétvégén vigyük haza, vasárnap délután hozzuk el és nehogy azt gondoljuk, hogy nem kell gyerektartást fizetnünk. Én nem szeretném megmondom őszintén, mert nincs gyerekünk meg, de nagyon szeretnénk, de nem egy kamasszal akarok indítani,aki így is mindenre húzogatja a vállát és a száját, akárhová visszük el semmi sem jó neki, unatkozik mert a telefonján nincs net, egyébként folyamatosan azt nyomogatja. Mikor nálunk van reggelig ég a villany a szobába,mert ő elalszik és lusta felállni lekapcsolni, a ruháit szanaszét hagyja, stb.

Szeretem a férjem és nem akarom megbántani azzal, hogy egyből nemet mondok, de ha belemegyek 4 évig nagyon rossz lesz nekem.

Hogy kezelnetek egy ilyen helyzetet?

2021. jún. 21. 11:37
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
84%
Mivel a férjed gyereke, joga van az apjával lakni. Itt annyi a szitu,hogy mihelyst exanyus realizálja, hogy nincs pénz azután a gyerek után, akit zi tártatok el, egyből meg fogja gondolni magát. Ismerem ezt a fajtát.
2021. jún. 21. 12:47
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

az, amit 1212 mond.

nem hogy anyuci kap, de neki kéne fizetnie. És megmondanám, hogy csak így megyek bele. Ezt párodnak is így kell látnia, ez tök alap

2021. jún. 21. 12:48
 13/25 A kérdező kommentje:
A gyerek nem akar ilyen messzire jönni, ez az iskola nem is lenne jó neki, mert nem ezt akarná tovább tanulni. Ok nagyváros mellett laknak és inkább oda menne a gyerek, de látom, hogy annyira átmosta az anyja az agyat, hogy per pillanat nem tudja, hogy mit is akar. Neki is nagyon rossz lenne egy idegen helyen a barátai, tesoi nélkül. Én ebben a történetben a gyereket sajnálom a legjobban, mert nem tehet róla, hogy a világra jött...
2021. jún. 21. 12:57
 14/25 anonim ***** válasza:
91%
Ha a gyerek nem akarja akkor esélytelen, ebben a korban már öt is meghallgatják a bíróságon a gyermekelhelyezés megváltoztatása kapcsán. Nah meg igen, kamasz, ilyen korban fontosak a barátai, haverjai érthető ha nem szívesen hagyná ott őket.
2021. jún. 21. 13:00
 15/25 anonim ***** válasza:
63%
A gyereket sajnálod a legjobban. Nem. Te magadat sajnálod előre hogy esetleg együtt kell élned egy kamasz gyerekkel aki nem a tied
2021. jún. 21. 15:23
 16/25 anonim ***** válasza:
52%
#15, hát ja
2021. jún. 21. 15:27
 17/25 anonim ***** válasza:
86%
Azért a kérdezőtől aki a gyereknek kb senkije, nem lehet ugyanezt elvárni mint a gyerek saját vér szerinti anyjától.
2021. jún. 21. 15:32
 18/25 anonim ***** válasza:
86%
ÉS a gyerek apja mit szeretne? Lehet Ő meg örülne,ha több időd lehetne a fiával.
2021. jún. 21. 15:39
 19/25 anonim ***** válasza:
87%

Tudom, nehéz kamaszfiúval együtt élni, de ha úgy alakul, akkor jó példát mutatva és szigorú határokat meghúzva, szabályok mellett hamar megváltozna, vagy elszökne. Van végülis hova szöknie....

De ehhez a férjednek kell majd főleg intézkedni, először beszéljétek át és írjátok össze a szabályokat/határokat (pl kapcsolja le a villanyt, pakoljon össze maga után, segítsen házimunkában stb.). Ha meg nem megy, akkor mondjátok meg neki, hogy mehet vissza a feladóhoz.

De rossz ez a helyzet, a srácot is sajnálja az ember persze. De egyszer úgyis muszáj lesz felnőnie, összeszednie magát.

Ha pedig mégis otthon maradna inkább, hisz ott vannak a tesói is, akkor merjen kiállni a szava mellett. Bár nem tudom élképzelni, hogy annyira jó lehet ott.

2021. jún. 21. 17:24
 20/25 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem ez a "nem tehet róla, hogy a világra jött" szemlélet rendkívül bántó. Ő egy emberi lény, érző, értő, szeretetre vágyó, mint mások, pl. te. Nem egy szörny. Egyikünk sem "tehet róla", hogy világra jött. Több tiszteletet iránta.

És igen, egy dolog, hogy te hogy szeretnéd kezdeni a kapcsolatodat, de ő sem így szerette volna valószínűleg kezdeni az életét, ennyi "szerető szív" között.

Néha nagyon el tudok keseredni...

2021. jún. 21. 21:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!