Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fizessem vissza azt, hogy...

Fizessem vissza azt, hogy felnevelt az anyám?

Figyelt kérdés
Hali! 20 éves vagyok, apámat sosem ismertem, igy anyám nevelt fel. Ma anyám azt mondta, hogy fizessem neki vissza azt, hogy ő felnevelt. Ez úgy nézne ki, hogy a fizetésem 90%át adjam neki oda minden hónapban. Ilyen létezik? Dolgozok, ő is dolgozik. Eddig is fizettem a rezsibe, az ételbe, stb, normál körülmények között élünk. Számomra ez teljesen új, hogy vissza kell fizetni mindazt, amit a nevelésem alatt rám költött életem során.
2021. jún. 18. 20:24
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
51%
Nem hinném hogy ez komoly kérdés lenne.
2021. jún. 18. 23:37
 22/32 anonim ***** válasza:
86%
Csak azt akarja elérni így, kérdező, hogy végre költözz el otthonról. Saját életet akar élni, de direkte nem szeretne kirúgni... Tudja, hogy így muszáj lesz menned, ha nem vagy teljesen hlye.
2021. jún. 18. 23:52
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lehetne komoly sajnos? Az én családomban is van ilyen agyament szülő (nem az én szüleim). Annyira rátelepedett a gyerekeire, hogy a) egyiknek sincs normális kapcsolata b) anyuka csettint egyet, ugranak mindannyian. Ha anyuka nagybevásárlást akar, haza kell jönni a gyerekeknek Pestről, hogy anyukát kocsival hurcolásszák és természetesen fizessék a bevásárlást. Ha valami új dolog kell a háztartásba, azt is a gyerekeken veri le, bármilyen drágább dolgot stb. Pontosan ezzel a jelmondattal, hogy hát miért ne tehetnék meg, ő felnevelte őket, ennyivel tartoznak neki.
2021. jún. 19. 00:00
 24/32 anonim ***** válasza:
24%
Ez a gyerekek hibája, 23-as, nem az anyjuké.
2021. jún. 19. 05:13
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez nem normális. Jogilag a szülőnek kötelessége normálisan felnevelni és eltartani a kiskorú gyerekeit a későbbiekben pedig neked kötelességed, akkor ha ő önhibáján kívül nem tudja eltartani magát. Olyan viszont egyáltalán nincs, hogy a fizetésed 90%-át oda kell adni, ilyen esetben a bíróság határozza meg, hogy mennyit kell fizetni és csakis abban az esetben, ha anyukád nem tudja eltartani magát pl betegség miatt.

Ha beleadsz a rezsibe, bevásárlásba akkor nincs mit kérnie ezen felül.

2021. jún. 19. 07:05
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Mondd anyádnak, hogy amint visszafizette saját pénzből az államnak az érted átutalt családi pótlékot, családi adókedvezményt és az összes családi kedvezményt akkor leülsz vele tárgyalni.

A helyedben elkezdenék lépéseket tenni a különköltözés felé.

2021. jún. 19. 07:47
 27/32 anonim ***** válasza:
77%

Max 30% ha ottxlaksz. De leginkább költözés....

Ha az a 30 is hiányozni fog neki, majd alkuképes lesz....

2021. jún. 19. 09:19
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Én is egyedül nevelem a kislányom 2 hetes kora óta

Már mikor kismama voltam tudtam h egyedül fogok vele maradni,de vállaltam ettől függetlenül is

Nem ő akart megszületni,én akartam

Szomorú h némelyik anya így fogja fel h felnevelte a gyerekét

2021. jún. 19. 09:19
 29/32 anonim ***** válasza:
13%
Lehet, hogy felvett anyád egy b*szott nagy kölcsönt és csóri nem bírja visszafizetni 😂
2021. jún. 19. 19:13
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Én itt elhúznék akár egy jóbaráthoz is, míg nem találok kis kecót.

Nem te kérted, hogy megszüljön, meg eltartson, ez csakis az ő döntésük volt apáddal.

2021. jún. 21. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!