Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessem meg a férjemme...

Hogyan értessem meg a férjemmel, hogy 3 gyerek mellett a nyaralás az csak a gyerekeknek lesz pihentető és nem nekünk?

Figyelt kérdés
Még nem voltunk együtt nyaralni, de idén úgy tűnik sikerül összehozni. A férjem már nagyon várja, mondván már kicsit kezd besokallni az itthoni dolgoktól. Én felajánlottam neki, hogy menjen megint kicsit egyedül kikapcsolódni, de azt mondta, idén inkább velünk jönne. Félek, hogy így méginkább besokall, mert hasonlóan tervezné tölteni a napjait mint mikor gyerekek nélkül van, de ez nem fog működni.
2021. jún. 18. 11:16
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
85%
ha otthon van HO, akkor pontosan tudja, hogy hogyan telik egy nap.
2021. jún. 18. 12:12
 22/38 A kérdező kommentje:
Esetünkben a nyaralás csak a helyszín változásával jár, meg több fagyival és kirándulással, egyébként ugyanaz mint itthon.
2021. jún. 18. 12:13
 23/38 anonim ***** válasza:
91%

Ezek alapján kérd meg, hogy inkább menjen egyedül pihenni, és ha szeretne neked is kedvezni, akkor téged pedig gyerekek nélkül(!) küldjön el egy pár napos wellness-re (társaságnak egy barátnőt próbálj szerezni, szintén gyerek nélkül).

Ha pedig családilag szeretne minőségi időt tölteni, akkor vegyen ki egy hét szabit, kapcsolja ki a telefonját/számítógépét és menjetek el közösen olyan programokra, amik máskor nem férnek bele, mert egyedül nem tudod elvinni őket oda. Mert ha jól érzem, apa ugyan ho.-ban dolgozik, de a gyerekekkel nem sok kapcsolata van, egyedül viszed ezt a feladatot.

2021. jún. 18. 12:32
 24/38 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk szintén 3 gyerek van, autizmus ugyan nincs, de nagyon picik még és a kisfiam hiperaktív. Eszem ágába se jutott volna elmenni nyaralni egy 4 és fél éves, 2 eves és 6 hónapos mellett, de a szüleim kitalálták hogy menjünk el augusztusban közösen egy hétre a balatonhoz. Hát nagyon-nagyon nem várom. Apartman ház lesz ami azt jelenti nekem kell főznöm, plusz a gyerekek ellátása 90%-ban rám marad, szóval semmi kedvem hozzá.

Ha nálatok apuka nem kíván segíteni a gyerekek körül, csak lógatni akarja a micsodáját akkor nyugodtan vétózd meg ezt a közös nyaralósdit. Én sajnos nem tehetem mert anyukámék már befizették a nyaralást...

2021. jún. 18. 13:59
 25/38 anonim ***** válasza:
83%

24-es, átérzem... Reggeli után irány a strand, ott rajtad kívül mindenki jól érzi magát, majd vissza az apartmanba, ahol megebédelitek a délután/este általad főzött ebédet, majd mosogatás, bevásárlás, közben a gyerekek már kipihenték magukat és mennének ki újra a strandra, de neked még főzni kellene holnapra. Még mielőtt jönne valaki okos, hogy két naponta elég főzni: ha a kicsit nem is számolom, 6 emberre kell főzni, az apartmanokban pedig nincs normális méretű hűtő, amiben elférne ennyi emberre főzött két napi kaja (általában akkora fazék sincs, amibe lehetne tenni).

Próbálj meg beszélni a tisztelt családdal a teendők beosztása kapcsán.

2021. jún. 18. 14:27
 26/38 anonim ***** válasza:
93%
#24, szerintem állj a sarkadra. Mi a hasonló apartmanos családi nyaraláson (telelésen igazából, síelni mentünk), beosztottuk a főzést-mosogatást. Megvolt előre a terv, hogy melyik nap mit eszünk, és az első nap párokba osztottuk a résztvevőket a napokra beosztva, hogy melyiket ki fogja megfőzni. Nem is mindig összeszokott vagy gyakorlott párok alakultak ki, az egyik nap például apu volt a sógorommal, mondjuk nem egy bonyolult ételhez kerültek be, de teljesen jól megoldották. Persze a család se finnyás, senki nem panaszkodott, ha valami nem sikerlt olyan jól. A korábbi években, míg volt kicsi gyerek, a gyerekfelvigyázás is ugyanígy be volt osztva. Ha jelen van 6 felnőtt, akkor nehogy már mindig ugyanaz dolgozzon...
2021. jún. 18. 14:36
 27/38 anonim ***** válasza:
38%
Döbbenet némelyik hozzászólás. Azért egy szülőnek az is a feladata, hogy néha elvigye nyaralni a gyerekeit, még akkor is, ha ez fárasztó. Ha jól értem nektek 10 éves a legnagyobb gyereketek és még soha nem voltatok családi nyaraláson. Vidd el őket és vegye ki a részét a férjed is a feladatokból. Majd rájön magától, hogy mennyire pihentető.
2021. jún. 18. 14:46
 28/38 anonim ***** válasza:
66%
Úristen, egy pokol lehet az életed.
2021. jún. 18. 19:23
 29/38 anonim ***** válasza:
82%
#27-es, kíváncsi lennék a véleményedre miután lenyomsz pár évet 24/7-es műszakban három gyerek mellett, miközben apa home office-ol (ergo nem segít és ne zavarják a gyerekek).
2021. jún. 18. 19:56
 30/38 anonim ***** válasza:
92%

Na igen, és vágj hozzá jópofát, hogy hosszú évek éjjel-nappal végig keccsölése után te vagy az, aki a nyaralásán ugyanazt csinálja mint otthon, csak még nagyobb szívás nem otthoni, megszokott körülmények között. Én megfogadtam, hogy addig 1-2 napnál hosszabb nyaralásra csak akkor megyek, ha a legkisebb is önállóan eszik-öltözik-törli ki a fenekét. Ha éveket kell várnom, hát várok. Csak itt most közbeszólt anyuék akciója...

24-es voltam,

2021. jún. 18. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!