Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessem meg a férjemme...

Hogyan értessem meg a férjemmel, hogy 3 gyerek mellett a nyaralás az csak a gyerekeknek lesz pihentető és nem nekünk?

Figyelt kérdés
Még nem voltunk együtt nyaralni, de idén úgy tűnik sikerül összehozni. A férjem már nagyon várja, mondván már kicsit kezd besokallni az itthoni dolgoktól. Én felajánlottam neki, hogy menjen megint kicsit egyedül kikapcsolódni, de azt mondta, idén inkább velünk jönne. Félek, hogy így méginkább besokall, mert hasonlóan tervezné tölteni a napjait mint mikor gyerekek nélkül van, de ez nem fog működni.
2021. jún. 18. 11:16
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
93%
#9, nem írta le pontosan, hogy hogyan képzelte a nyaralást az apuka. Mert ha az apa egész nap az árnyékban ücsörögve újságot olvasna, és az neki a nyaralás, akkor teljesen érthető az anyuka aggodalma és nem őt hibáztatnám, hogy szétrombolja a családi élményt. Meg kell beszélniük, hogy pontosan mit szeretnének, és együtt kitalálni egy tervet.
2021. jún. 18. 11:35
 12/38 A kérdező kommentje:
Nálunk az autizmus miatt elég fix napirendi pontok vannak, előre megtervezett programokkal. Folyamatos felügyelet kell melléjük. Ez itthon is így van, és nyaralás alatt is. Mindent ezerszer átbeszélünk, képkártyákat csinálunk stb. Én ezért is pártoltam hogy a férjem nyáron 2-3 hetet és amúgy havonta egy hétvégét nélkülünk töltsön, hogy fel tudjon töltődni. Most mióta itthonról dolgozik, halmozottan kijut neki a családból és látom rajta, hogy sok neki. Félek, hogy nagy csalódás lesz neki a nyaralás. 😢
2021. jún. 18. 11:38
 13/38 Kései Sirató ***** válasza:
77%

HA úgy látod, hogy kell a férjednek a kikapcsolódás, akkor menjen el max 1-2 napra kikapcsolódni haverokkal, vagy veled kettesben (ha a nagymama bevállalja 2 napra a gyerekeket).

Mindenesetre a család kohéziója szempontjából mégiscsak a közös nyaralás lenne a legjobb.

2021. jún. 18. 11:40
 14/38 Katona Dius ***** válasza:
99%

Miközben te otthon ott robotolosz a gyerekek mellett, akiket KÖZÖSEN vállaltatok?

Minden gyermeketek autista, vagy csak az egyik?

Így valóban problémásabb a nyaralás. De bocsi, hogy ezt mondom, közösen vállaltátok a gyermekeiteket. Biztos nem volt tervben, hogy autista(ák) lesz(nek). De vállaltátok, hogy felneveliTEK, nem csak te. És igen, apuka dolgozik, elhiszem, hogy úgy érzed, így a gyerekek csak a te felelősséged. De nem. Kettőtöké. Nem azt mondom, hogy apuka is meló mellett 0-24ben felügyelje a gyerekeket. De arra gondolhatna, hogy neked is kéne kis pihi, egy kis szabadság, egy kis lazulás. Gondolom olyan nincs, hogy nyáron te is elmész 1-1- hétre pihenni, míg apuka vigyáz a gyerekekre. Vagy külön töltesz egy hétvégét, amíg apa a gyerekekkel van.

2021. jún. 18. 11:43
 15/38 anonim ***** válasza:
85%

Na mondjuk ezt imádom, hogy 11 válasz után a kérdező benyögi, hogy egyik gyerekük autista. Vagy mind a három?

És persze tudni kéne, hogy mennyire erősek a tünetek (ill. én konkrétan nem is nagyon vagyok járatos ezekben, mivel nincs ilyen rokonom).

Én normál, egészséges gyerekekből indultam ki.

Jó választ csak jól leírt kérdésre lehet adni.

2021. jún. 18. 11:44
 16/38 Katona Dius ***** válasza:
98%
A gyerekek kora se derült még ki. Nem mindegy, hogy 3-4 évesek, vagy 13-14.
2021. jún. 18. 11:45
 17/38 anonim ***** válasza:
90%
Kedves kérdező, értem, hogy leterhelt vagy, de azért a részletesebb kérdésföltevés segítene, akkor nem kapnál annyi irreleváns választ, és a válaszolóknak se menne fölöslegesen az ideje. Az egy nagyon fontos körülmény, hogy a gyerekek (mind, vagy egy részük) autista, olyan súlyossági fokban, hogy szigorú napirendre, kártyákra stb. van szükség.
2021. jún. 18. 11:52
 18/38 anonim ***** válasza:
66%
Ezért van egy gyerekem. Ő is fárasztó. De több gyerek nem lesz. Nyaralni csak 8 éves korában mentünk, egy napos fürdések voltak addig.
2021. jún. 18. 12:00
 19/38 A kérdező kommentje:
Ketten autisták, a harmadiknál csak idegrendszeri éretlenséget van. Sajnos nélkülem nem nagyon maradnak meg, a nagyszülők sem merik őket bevállalni. Én egy barátnőmmel és a kisfiával szoktam nyaralni menni, a kisfiú a középső gyerkőcünk osztálytársa, ő is autista és így a másik anyukával közösen megoldottuk a felmerülő problémákat. Őt az én fiaim is elfogadják és az ő kisfia is engem. Azt viszont be kell ismernem, hogy nem a kipihentség ami ezekről a nyaralásokról eszembe jut.
2021. jún. 18. 12:03
 20/38 A kérdező kommentje:

10, 8, 7 évesek.

Mindhármuknál szükséges a képes megsegítés, pontosabban a nagynál csak sokat segít.

2021. jún. 18. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!