Hogyan lehet kiküldeni a fiatal felnőttet a birtokra gazalni?
"Teljesen mindegy,hogy birtok vagy lakás,két éves vagy huszonegy,egy családban mindenkinek ki kell vennie a részét a munkából."
A feudalista világrendben valóban a munka volt a család fő szervező ereje, az emberek azért házasodtak, mert együtt könnyebb volt földet művelni és azért szültek gyerekeket, hogy legyen ki segít a munkában, de úgy jó 150 éve voltak mindenféle '48-as forradalmak Európában ahol azt mondták, hogy köszi nem és véget vetettek annak a berendezkedésnek. A kommunizmusban volt még egy kis reneszánsza a munka ilyen szintű fetisizálásának, de annak is elég rég vége. Nem azért kell megkövetelni egy tinédzsertől hogy rakjon rendet a szobájában vagy mosogasson el, hogy megtanuljon dolgozni, hanem azért, hogy erkölcsös, igényes felnőtt legyen. Ha egy családot az tart össze, hogy együtt vállalkoznak, együtt dolgoznak, de amúgy semmi érzelmi kapocs nincs és még azt sem tudják megbeszélni vagy épp elfogadni hogy valaki segít-e az idős nagyszülőknek a kertészkedésben akkor ott valami nagyon félrement.
Miért ne keverjem a házimunkával?Miért baj,ha egy fiatal felnőttnek is kell csinálni valamit?
Itt érzelmi kötődés sincs,mert akkor legalább néha segítene valamit.Az erkölcsös,igényes nevelés nem attól alakul ki,hogy elvárok egy minimális segítséget.Ahhoz sok beszélgetés kell,jó példa mutatása,segítség nyújtás másoknak,ez lehet valamilyen adomány,vagy kutyasétáltatás a menhelyen.Én is meglocsolok nagyanyámnak mégsem halok bele.Ő is sokat segített nekem,ilyen erővel neki se lett volna kötelessége.
A feleség mondja az újságot olvasó férjének, hogy:
- te itt olvasgatsz, miközben apám a kertben ás?
- Ás? én meg Bés vagyok.
:)
A gazalas ezek szerint fuvagast jelent?
Azt hittem, gazolas, kalalas, repa kozul kiszedni a gazt, meg ilyenek
Neki nem kötelessége folytatni a ti életviteleket.
Én tiniként és gyerekként is segítettem a szüleimnek a mezőn, de ha sikerül majd munkába állnom, vagy egyetemre mennem, a földek felé se nézek majd. Nem mindenki akarja a földet túrni és dolgozni napestig jóformán a semmiért.
Több száz hektáros birtok az rengeteg. Mi az egy hektárossal is nehezen bírunk néha. Igaz, mi nem ebből élünk, munka után hétvégén foglalkozunk néha vele.
Megfelelő munkaeszközökbe be kéne fektetni némi pénzt. Mert fűkaszával nem lehet ekkora területet rendbentartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!