Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért rosszindulatú egy szülő...

Miért rosszindulatú egy szülő a gyerekével? (25/F)

Figyelt kérdés

Legutóbb amikor még beszéltem a szüleimmel egy hosszúlejáratú hitelbe akartak belekényszeríteni, annak ellenére, hogy nem volt anyagi gondjunk, pénzt kértek és nem is keveset, persze nemet mondtam, de aztán keresztbe tettek másképp, ott ahol még tudtak. Lényegében visszakérték azt a pénzt amit korábban "belémfektettek". Úgy gondolom, hogy ez egy szülőtől abszurd, főleg ha még 25 éves vagyok csak és a saját életemet se egyszerű finanszírozni, egyébként a szüleim 49 és 50.

Így összegezve fogalmam sincs, hogy jó vagy rossz kapcsolatunk volt, talán voltak alkalmak amikor anyaként és apaként viselkedtek, de jelenleg már csak anyagi tartalékként tekintenek rám (?).

Egyébként mindig is gondolkodtam, hogy a szüleimet majd támogatni fogom nyugdíjas korukban, mert talán ez lehet egy gyerek feladata. De így, hogy amikor még bőven munkaképesek ők is, és én 1 éve jöttem ki az egyetemről, már is ott tettek keresztbe ahol (még) tudtak.

Lényegében teljesen el kellett vágni velük a kapcsolatot, hogy ez véget érjen.

De a mai napig sem értem, miért kellett megkísérelniük azt, hogy tönkretegyék az életem?

2021. jún. 9. 19:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem vennek fel hitelt nekik. En is kulfoldon elek, de ez nem jelenti azt automatikusan, hogy bejott az elet. Mi szeretnénk kinn maradni, ergo kb 4-5 evig sporolonunk kell meg a kajan is, hogy utana még 10 evre tudjunk hitelt felvenni hazra. Isten mentsen, hogy en meg valakinek plusz 10-20-30 evre hitelt vegyek fel, akkor sem, ha anyamek lennenek azok.
2021. jún. 10. 08:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Aztán ezek csodalkoznak a legjobban amikor a gyerek rá se néz majd csak bevagja őket egy f.s otthonba.

Szerintem az ilyen igazabol sosem akart gyereket, csak a tarsadalmi elvarasok miatt lett. Nekik csak a kín forrása a gyerek, max eszközként tekintenek rá. Azt sem érdemlik meg hogy gondolj rájuk.

2021. jún. 10. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!