Szúrassak septum piercinget, ha tudom, hogy anyám ellenzi?18
Évek óta szeretném. Viszont ő olyanokat mondogatott mindig, hogy amíg az ő házában élek, vagy amíg ő egyáltalán él, addig megtiltja, meg undorító, meg stb. Meg mindig olyanokkal jön plusz fülbevalóknál is, hogy melyik testrészem akarom még kilyuggatni. Meg ilyen felszínes ostobaságokkal.
És én gondolkodom azon, hogy meglépem ezt szó nélkül. Legalább akkor nem mondhatja azt, hogy a friss nemleges véleménye ellenére csináltattam meg. :D
Szerintetek megtegyem?
29 merthogy? Az egyetlen, aki racionálisan gondolkodik itt, az a kérdező.
1. 18 éves, felnőttkorú, nem is kell a szülője beleegyezése, jóformán semmihez
2. nem engedélyt vagy pénzt kér rá, nem is értem a szülőben hol merült fel, hogy ő megtiltja
3. a gyerek piercingje a szülő életére SEMMILYEN hatással nincsen. Nem lesz kevesebb a fizetése, nem fogják faképnél hagyni a barátai, be fog indulni a kocsija, ugyanolyan jó lesz a reggeli kávéja, nem veszíti el a megtakarítását, sőt pénzt se kell adjon rá. Nem tetszik neki? Istenem, ízlés kérdése, lehet a gyereknek se tetszik az anyja haja, szőrös lába, hímzett ágytakarója stb. stb. de nem szól bele, nem szólHAT bele és nem azért, mert ő a "gyerek", hanem azért, mert semmi hatással nincs rá egyik se, így nem az ő dolga. Ez visszafelé is ugyan így van. Ehhez az embernek el kell jutni egy bizonyos értelmi szintig, hogy felfogja, sajnos nem sikerül mindenkinek, de érdemes megpróbálni, sokat segít az illető emberi kapcsolatain.
26!
Nézd, az embernek joga van döntéseket hoznia. A kérdező dönthet úgy, hogy xarik arra, amit az anyja mond. Az anyja meg dönthet úgy, hogy xarik rá, hogy oldja meg a kérdező a lakhatását. Ha a kérdező felnőtt, joga van azt csinálni, amit akar. Az anyának is meg van ugyanez a joga. Tegyük fel, nem anya és gyerek, hanem főbérlő és albérlő. A főbérlő feltétele, hogy az alberlo, nem dohanyzik/otthon van ejfelre/nem hoz fel pasit/nem tart madarpokot/akármi. AKÁRMI. Az ő lakása, ő dönt. Tok mindegy, hogy szerintem, szerinted, a sarki pek vagy a szomszedasszony szerint jo vagy sem, joga van feleteteleket szabni. Az alberlonek meg joga van ezeket nem elfogadni es nem kiberwlni az alberletet. Otthon is ez van. Vagy elfogadod a feltételeket, vagy nem. Második esetben le lehet lépni.
32# megnézném hogy reagálsz, ha 18 évesen elkezdenek korlátozni, hogy milyen színű alsóneműt vegyél fel pl. mert a szüleid érzéseit a piros megbántja, ugyanis szerintük az a sátán bugyija/gatyája vagy csak simán hülyén áll neked. Ez ugyanez. Miért kéne az anyja érzéseire tekintettel lenni egy ilyen kérdésnél?
Meséld már el, milyen érzései lehetnek az anyjának egy piercing miatt azon kívül, hogy neki "nem tetszik" és azt az érv, hogy "nem tetszik" neki miért kéne figyelembe venni? Neki meg tetszik. Az ő orra. Ráadásul, ha megunja, majd kiveszi, itt még nem is lehet azzal érvelni, mint egy tetoválásnál, hogy jaj fiatal még, nem tudja mit akar és megbánja.
Most szerintem nézőpont kérdése, hogy most mi az önzőség. Nevezhetjük önzőségnek, hogy megcsináltatom anyám minden tiltása és ellenérzéseke ellenére. De akár nevezhetjük azt is önzőségnek, hogy tiltani akarja, csak mert neki nem tetszik, holott nagyon is jól tudja, hogy 6-7 éve szeretnék.
Nyilván tök szubjektív ez. Pont az az álláspont fog önzőségnek tűnni, amivel nem ért egyet az emberek. De ha elvonatkoztatunk attól, hogy csak egy nyomvadt ékszerről van szó, akkor feltehető egy kérdés. Mi a nagyobb önzőség? Akadályozni valakit egy olyan dologban, amit 6-7 éve szeretne,pusztán azért mert nekünk személy szerint nem tetszik, amúgy meg semmi hatással nincs ránk, vagy megcsinálni valamit, ami egyébként saját magunkon kívül senki életére sincs hatással, amit egyébként meg 6-7 éve szeretnénk?
Azert az eleg kemeny hogy egy pc-tol eljutunk odaig hogy kirugjak a hazbol. A mai szulok hölgyeim és uraim.
Amugy nem k.rva mindegy hogy most csinaltatja meg vagy 1-2 ev mulva? Az O teste. Meg ez a "amig elek megmondhatom mit hogy csinalj" hozzaallas szerintem undorito. Rohannek el otthonról ilyen anyuka mellett. Az en anyam se díjazta, de nem azert mert uristen neki nem fog tetszeni (pedig nem tetszik neki) hanem hogy nehogy gond legyem a suliba belole. De persze mar ott is telibesz.rjak az ilyen dolgokat. Egyetemen meg aztan plane nem izgat senkit.
“Az racionális hogy csak magára gondol, és letojja más mit érez? De azt persze tartsák tiszteletben hogy ő mit akar?”
Nyilván, tekintve, hogy az ő testéről van szó. :DDDD Nem mindegy, az anyja mit gondol erről? Dehogynem.
“Ez nem racionális, simán önző, mert bebiztosítva érzi magát.”
Ja, tényleg rohadt önző, hogy ő maga akarja eldönteni, mit csináljon a testével. A gyerekvállalásban is kérje ki az anyja tanácsát? Elvégre lehet, hogy az anyukának az lenne a legjobb, ha a kérdező most azonnal teherbe esne, mert akkor több időt tudna unokázni. Ja, nagyon önző lenne a kérdező, ha ezt megtagadná, ugye? Elvégre az anyuka érzéseit miért nem veszi figyelembe? 🥱🤦🏽♀️
“Mondom úgy, hogy nálam alap nem beledumálni ki mit akar a testével tenni. De elég gyerekes a kérdező gondolkodásmódja, önmagánál nem lát tovább. Nem baj, egyszer majd kinövi...”
Őszintén remélem Kérdező, hogy NEM növöd ki, sőt, az ilyen helyzetekben magabiztosabb leszel, és azt fogod csinálni, amit TE szeretnél. A saját tested fölött neked kell döntéseket hoznod, teljesen mindegy, hogy az anyád, testvéred, barátod/barátnőd stb. erről mit gondol.
Ráadásul ennek a septum pc -nek a nyomai akkor sem fognak látszódni, ha egyik nap úgy döntesz, nem hordod tovább. A lyuk az orrod belsejében lesz, senki nem fogja látni, idővel pedig összenő. Ha hivatalos helyre mész, ahol nem néznék jó szemmel a piercinget, simán befordítod és kész. Én azt mondom, egyszer élünk, csináltasd meg. Sok sikert. :)
Én is évekig sokkoltam anyámat tinikoromtól kezdve ilyen-olyan piercingekkel amiket szerettem volna és színes hajjal, aztán nem olyan rég említettem neki, hogy fogok csináltatni egyet és nevetve kérdezte, hogy milyet és hova. Szimplán megszokta idővel azt, hogy nekem ezek tetszenek és megpróbálja elfogadni annak ellenére, hogy sose csináltatna magára semmit. Én már 23 éves vagyok, de szerintem 18évesen is tud az ember már racionális döntést hozni. Ez egyébként mégsem egy tetoválás amit tök nehezen vagy sehogy se lehet eltávolítani sok esetben. Hanem kiveszed és összeforr. Mégcsak nem is fültágítóról van szó. Én a helyedbe megcsináltatnám. Elég abszurd lenne, hogy egy kis fém darab miatt az orrodban kirakna otthonról vagy bármi. Nem értem azt se, hogy miért fáj ez ennyire egy szülőnek ez az egész. Csak azért mert neki nem tetszik...
Egyébként az egyik válaszodra utalva, szerintem az nem önzőség, hogy megcsináltatod a tiltása ellenére. Neki még is milyen hátránya származna abból, hogy neked piercinged van? Miért akkora tragédia ez az egész? Az az önzőség, hogy ő a saját izlését akarja kivetíteni rád és a saját értékrendjét akarja ráderőltetni, miszerint ez undorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!