Kérnéd pszichológus segítségét ha úgy érzed valamelyik szülőddel nem jó a kapcsolat, és esetleg a gyermekkorodban történt dolgokat sem tudod feldolgozni?
29# Örülök, hogy tetszik, amit idéztél.
30# Minél jobban haladsz és kezded megismerni magad, annál hamarabb észre fogod venni. A legegyszerűbb, ha figyelsz ez érzéseidre és tudatosítod magadban. Eleinte csak azt fogod érezni egy adott témában, hogy furcsa vagy egyszerűen rossz kedved lesz vagy ideges leszel stb. Aztán lehet beugrik egy emlék és ahhoz kapcsolódó érzelem és megtudod fogalmazni,hogy félek aztán eszedbe jut, hogy mi történt ..kitől vagy mitől aztán hopp jönnek a képek, arcok, illat, hely, szavak és szépen összeáll minden. És felismered,hogy mi történt veled.
A terelés a minden mással való foglalkozás csak egy önvédelmi mechanizmus, hiszen a tested a lelked az egész lényed tiltakozik az ellen,hogy újra átélje a traumás helyzetet és jó mélyen elásta a tudatalattiba, így tudjuk túlélni. Ezeket a blokkokat kell felszínre hozni, hogy ne akadályozza a jelen életünket. Csak az tud fájni ahol sebzettek vagyunk. Szépen kitisztítjuk a sebeket és akkor már begyógyúlhatnak és csak egy heg marad utánuk, ami ugyan emlékeztet a történtekre, de már nem fog fájni.
#30, 32
Persze, nalam is adott a tereles :) az elejen mondta is a pszichologus, hogy nagyon jol mukodnek nalam az elharito mechanizmusok. Pedig en ezt eszre sem vettem. Csak akkor, amikor harmadjara is megkerdezte ugyanazt :)
Most mar tudatosabb, ha valamirol nem akarok beszelni. Epp mult heten voltam, es orultem, hogy semmi extra nem volt. Aztan hirtelen ramszallt az az erzes, hogy mennyire gyulolok magamrol beszelni, es milyen gyorsan elharitom a ram iranyulo kerdeseket, es mennyivel jobban szeretek masokrol beszelgetni, meg barati beszelgetesben is. Igy mar egy hete emeszt ez, raadasul most nem tudunk talalkozni...
Ahogy a 30-as irta, nalam is lejatszodott, most mar jobban eszreveszem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!