Kérnéd pszichológus segítségét ha úgy érzed valamelyik szülőddel nem jó a kapcsolat, és esetleg a gyermekkorodban történt dolgokat sem tudod feldolgozni?
Ha rendbe akarom hozni a kapcsolatot, akkor nyilván igen a válasz.
De ha nem, akkor... én továbblépésre szavazok. Persze a rossz viselkedésminták felülírása így is szükséges lehet, és abban angy segítség tud lenni a pszichológus, de ez sokkal inkább egy egyéni fejlődési dolog, ami az embernek magától is működhet.
Igazad van, azonban azt is számításba kell venni, hogy van-e lehetőség a továbblépésre? Sajna, sokaknak nincs...
Nagyon sok sajátos, gátló tényező léphet fel, (anyagi,szakmai,lelki stb.) ami minden továbblépési szándékot meghiúsíthat... Am én is azt mondom, hogy ha van rá lehetőség, mindenképp tovább kell lépni.
#23: Működhet - talán nálad is -, de a tapasztalat szerint jellemzően nem szokott.
A lesz@rom és továbblépek esetek döntő része meg csak nem foglalkozik a bajával, mert nincs is tudatában, hogy baja van.
Teljesen mas miatt kezdtem el pszichologushoz jarni, de nagyon hamar elojott a szulokkel valo kapcsolatom. Ez alapvetoen befolyasolja sok mindenhez a hozzaallasom, vagy azt, hogy miert kerulom nagy ivben, hogy barkihez kozel keruljek. Pedig nem volt bantalmazas, es azt mondanam, hogy jo a kapcsolatom a szuleimmel. Csak olyan minta jott at nekem, ami miatt fraszt kapok, ha kotodni “kell” valakihez. A mult ezaltal hat a jelenemre.
A 26-os valaszaban nagyon tetszett ez: “Tudod azzal nem foglalkozunk, ami igazán fájdalmas. Kitalálunk minden más elfoglaltságot, mert az igazság az hogy nagyon kemény szembenézni”.
Ez nagyon igy van. Amikor olyan temat erintunk a pszichologussal, ami nekem nehezebb, akkor altalaban ugy megyek kovetkezo alkalommal, hogy nem tudtam/nem akartam foglalkozni a temaval, semmit nem gondolkoztam rajta. Ezt el szoktam neki mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!