Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérnéd pszichológus segítségét...

Kérnéd pszichológus segítségét ha úgy érzed valamelyik szülőddel nem jó a kapcsolat, és esetleg a gyermekkorodban történt dolgokat sem tudod feldolgozni?

Figyelt kérdés
Valakinél volt már erre példa? Segített a helyzeten?

2021. jún. 3. 23:36
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
20# Ha így érzed, az is megértem. Bár saját tapasztalataim alapján magam részéről kizártnak tartom, hogy megfelelő önértékeléssel, önbizalommal, önszeretettel rendelkezen valaki, akit bántalmazó szülők neveltek.
2021. jún. 4. 11:10
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
#20 #13 vagyok. Hm, valamikor én is ilyen gyerekésszel gondolkoztam.
2021. jún. 4. 11:33
 23/33 anonim ***** válasza:
83%

Ha rendbe akarom hozni a kapcsolatot, akkor nyilván igen a válasz.

De ha nem, akkor... én továbblépésre szavazok. Persze a rossz viselkedésminták felülírása így is szükséges lehet, és abban angy segítség tud lenni a pszichológus, de ez sokkal inkább egy egyéni fejlődési dolog, ami az embernek magától is működhet.

2021. jún. 4. 11:34
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, azonban azt is számításba kell venni, hogy van-e lehetőség a továbblépésre? Sajna, sokaknak nincs...

Nagyon sok sajátos, gátló tényező léphet fel, (anyagi,szakmai,lelki stb.) ami minden továbblépési szándékot meghiúsíthat... Am én is azt mondom, hogy ha van rá lehetőség, mindenképp tovább kell lépni.

2021. jún. 4. 12:09
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Én igen, nekem annyiban segített a helyzeten, hogy megerősített abban, hogy ebben a helyzetben nem én voltam a hibás, és könnyebben elfogadtam azt is, hogy a szülőm ilyen, meg picit jobban átláttam, hogy az a nevelés, amit ő kapott, hogy alakította a személyiségét. Kevesebb volt felé bennem a harag azóta, vagy nem verem magam annyira azokon a dolgokon - beletörődtem. Sokkal nagyobb harmóniában vagyok azóta önmagammal.
2021. jún. 4. 12:23
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
23# A válaszaiból látszik, hogy nem igazán vagy képben. Hiszen ez nem a szülőről szól, hanem Rólad. Teljesen független attól, hogy helyre akarod hozni a kapcsolatot vagy nem. A terápia Rólad szól és arról, hogy ne "leszard" a gyermekkori traumáidat, hanem hogy feldolgozd és később ne betegítsen meg és ne az alapján tegyél vagy ne tegyél valamit. A "leszarás" csak annyit jelent, hogy nem foglalkozol vele, amolyan struc politika. Ahhoz, hogy rálátásunk legyen önmagunkra, elengedhetetlen a tükör. Tudod azzal nem foglalkozunk, ami igazán fájdalmas. Kitalálunk minden más elfoglaltságot, mert az igazság az hogy nagyon kemény szembenézni azzal, amit a szüleink tettek velünk.
2021. jún. 4. 12:35
 27/33 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

#23: Működhet - talán nálad is -, de a tapasztalat szerint jellemzően nem szokott.

A lesz@rom és továbblépek esetek döntő része meg csak nem foglalkozik a bajával, mert nincs is tudatában, hogy baja van.

2021. jún. 4. 13:28
 28/33 Metionin ***** válasza:
100%
Igen és kértem is. 2x jártam terápiára, egyszer másfél évig, utána még egy évig. Segített szerintem, sok dolgot helyre tudtam tenni magamban.
2021. jún. 4. 22:25
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mas miatt kezdtem el pszichologushoz jarni, de nagyon hamar elojott a szulokkel valo kapcsolatom. Ez alapvetoen befolyasolja sok mindenhez a hozzaallasom, vagy azt, hogy miert kerulom nagy ivben, hogy barkihez kozel keruljek. Pedig nem volt bantalmazas, es azt mondanam, hogy jo a kapcsolatom a szuleimmel. Csak olyan minta jott at nekem, ami miatt fraszt kapok, ha kotodni “kell” valakihez. A mult ezaltal hat a jelenemre.

A 26-os valaszaban nagyon tetszett ez: “Tudod azzal nem foglalkozunk, ami igazán fájdalmas. Kitalálunk minden más elfoglaltságot, mert az igazság az hogy nagyon kemény szembenézni”.

Ez nagyon igy van. Amikor olyan temat erintunk a pszichologussal, ami nekem nehezebb, akkor altalaban ugy megyek kovetkezo alkalommal, hogy nem tudtam/nem akartam foglalkozni a temaval, semmit nem gondolkoztam rajta. Ezt el szoktam neki mondani.

2021. jún. 5. 20:50
 30/33 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
#29: Irigyellek. Nálam ez neki abból derül csak ki jellemzően, hogy terelek, amit én nem veszek észre.
2021. jún. 7. 02:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!