Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kamaszok, titeket szoktak...

Kamaszok, titeket szoktak piszkalni a szuleitek, hogy pszichologushoz jartok, ha igen, hogy kezelitek?

Figyelt kérdés
2021. márc. 10. 19:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
96%
engem nem szoktak, én is járok 17L
2021. márc. 10. 19:12
 2/16 anonim ***** válasza:
97%
Én 29 éves vagyok, nem kamasz és járok. Anyám faggatózik, de nem mondom el neki, mi történik a terápián. Ő összeteszi a fejében, hogy biztos miatta járok, mert szerintem szaranya és el is kezd magyarázkodni, hogy velem milyen nehéz volt... Pedig senki nem mondta, hogy miatta járok, de egyébként tény, hogy miatta IS.
2021. márc. 10. 19:35
 3/16 anonim válasza:
98%

Egyszer mentem el az iskolapszichológushoz. Még csak 17 voltam akkoriban, szóval anyumnak kellett felhívnia a pszichológust.

Utóbbi pedig kiemelte, hogy anyum hangjából az áradt, hogy szerinte felesleges nekem az ilyen jellegű segítség...

Au.

Pánikrohamokat hisztinek nevez – szintén au.

De amúgy nem volt soha semmi komolyabb beszólása soha, csak ezekkel az apró dolgokkal elérte azt, hogy a lehető leginkább titkolom előle a mentális hogylétem.

2021. márc. 10. 20:03
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
De jó lett volna ha járhattam volna gyerekként pszichológushoz. 🙏 Nem kaparnám most a falat....
2021. márc. 10. 20:23
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kamasz voltam, nem volt még lehetőség pszichológushoz járni "csak úgy". Abból kiindulva, hogy mennyire megsértődtek, amikor javasoltam hogy vigyék el a nyolcéves húgomat pszichológushoz (bepisilt, szervi baj nem volt,az lett a "megoldás" hogy este hat után nem kapott szegény inni), szóval ebből kiindulva igen, piszkáltak volna, nagyon is.

Mára ők is megváltoztak a korszellemmel együtt :) A másik húgomat támogatják, hogy keressen egyet, ha úgy érzi, hogy jót tenne neki.

2021. márc. 10. 20:30
 6/16 anonim ***** válasza:
79%

Velem egyáltalán nem foglalkoznak a szüleim 8 éves korom óta. Volt, hogy egy hétig haza se mentem, meg sem kérdezték mi a szitu.

Pszichológust meg én választottam azért, hogy erősödjön az szellemem és lelkem. Aki eset csesztet, azt lesajnálom: nekünk ma nem kell tovább beszélgetnünk. Otthagytom és nem beszélek vele egy napig. Majd abba hagyja.

A legtöbb barátom támogat, illetve félt a pszichológustól.

Cikizni kevesen és azokat nem nézem embernek.

2021. márc. 10. 20:30
 7/16 anonim ***** válasza:
96%
Javítás: "aki ezért csesztet"
2021. márc. 10. 20:31
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Szoktak, nem erdekel.
2021. márc. 10. 21:58
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Kamaszként ellenezték, most már nem. Úgy veszem észre, hogy a most 40 év alattiak már valamivel tudatosabb generáció, felette nehezen kérnek segítséget, illetve nem tudják elképzelni, hogy segít egy szakember. Szülő-gyerek viszonylatban azért nem könnyű a téma, mert a szülő felelősnek érzi magát a gyerek lelki problémáiért. Nem árt észben tartani, hogy valóban, szinte minden gyerek traumatizálódhat az otthoni bánásmód miatt, ami viszont a szülők részéről nem tudatos bántalmazás, maguk is segítségre szorulnak. Van lehetőség kezelni a mentális zavarokat, ehhez meg kell tanulnunk önmagunkért és a viselkedésünkért felelősséget vállalni.
2021. márc. 10. 22:03
 10/16 anonim ***** válasza:
7%
Uristen. Emberek haborukat, forradalmakat eltek vegig, es nem kellett pszihologus. Mostmeg ha kesik 2 napot a legujabb ajfon akkor mar pszihologushoz rohannak. Elkepeszto micsoda eletkeptelen banda. Ezeknek mar a levegovetelhez is pszihologus kell.
2021. márc. 10. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!