Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerelmi bánatos kamaszlányt...

Szerelmi bánatos kamaszlányt hogy lehetne rávenni hogy elmenjünk pszichológushoz?

Figyelt kérdés
17 éves lányom túl van az első párkapcsolatán ami sajnos elég szomorúan ért véget.1 éve voltak együtt egy 20 éves sráccal aki egyik napról a másikra dobta.Sajnos van neki egy pajzsmirigy betegsége ami miatt az utóbbi pár hónapban nagyjából 20 kilót hízott és állítólag ez volt a szakítás oka.Gyakorlatilag üvöltve sírt ahogy hazajött hogy ő öngyilkos lesz és meg akar halni mert nincs értelme az életének.Annyira sírt hogy hánynia is kellet és tiszta vérbe voltak már a szemei,borzasztó volt így látni.Nem mertem egyedül hagyni nehogy valamit csináljon magával.Többször mondott ilyeneket hogy "felvágja az ereit hogy minél hamarabb dögöljön meg". Bocsánat a kifejezésért hogy szó szerint idéztem de borzalmas volt ezt hallani a lányomtól.Szeretném pszichológushoz elvinni mert nagyon megijesztett hogy így kikelt magából,félek hogy olyat tesz amit nem lehet visszacsinálni.Beszéltem a fiúval és azt mondta hogy nem azért hagyta ott mert nem tetszett neki hanem azért mert eltávolodtak egymástól és szerinte a betegsége miatt depressziós lett a lányom és többször is visszautasította a közeledését.Szerettem volna ha beszél vele de nem szeretné hitegetni.Ez szerintem is így van jól hogy nem hitegeti hamis dolgokkal,de én akkor is nagyon meg vagyok ijedve.Nagyon heves természetű és mindent magára vesz.Nehezen enged el bármit is.Ha szembesíteném vele hogy elviszem piszichológushoz valószínű még rosszabb lenne a helyzet.Félek hogy kialakul nála valami pszichológiai betegség is a pajzsmirigye mellett.Sajnos az apukája elhagyott minket fél évvel ezelőtt és akkor is nagyon kiborult.Elvesztett számára két fontos férfit is rövid idő alatt akik támaszt nyújtottak neki.A szüleim támogatnak minket pénzzel hogy a betegségére is találjanak gyógymódot,járunk magánorvoshoz illetve gyógyszert is elkezdett szedni. Ezután az eset után kért tőlem nyugtatót amit adtam is neki de nem szeretném ha még arra is rászokna.Alig eszik valamit,ha eszik is utána hallom hogy kihányja a wc-be.Ha mondok neki valamit akkor csak bámul rám és nem válaszol mintha nem is hallaná meg.Szó szerint bele van betegedve ebbe a szakításba.Ezt már úgy érzem nem tudom megoldani,kellenne egy szakember.Hogy adagoljam be neki hogy elviszem pszichológushoz?Egy barátnőm ajánlott egy jó szakembert.Nem tudom mit tennék ha csinálna magával valami hülyeséget egy fiú miatt...
2020. dec. 17. 20:41
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Próbáld meg, hogy először csak te beszélsz a pszichológussal.

Ő mint tapasztalat szakember valószínűleg tud neked tanácsot adni,hogy le tudd nyugtatni a lányodat.Később talán elérték nála, hogy ő is beszéljen az orvossal.

2020. dec. 17. 21:08
 2/5 anonim ***** válasza:
66%

Azért egy ilyen túlsúly nem egyik napról a másikra alakul ki.

Időben el kellett volna kezdeni szedni a levotiroxint.

Még lefogyhat, még javulhtz az állapota, szexuálisan is.

Ezt meg kell mind közösen beszélni.

Ez nem ok az önpusztításra ettől csak nagyobb bajok vannak a világon.

2020. dec. 17. 21:39
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
beszelgetni kell vele, tamogatni, biztositani hogy mellette allsz, es hogy lesz jobb is az elet, es hogy nem szabad semmi butasagot csinalni egy szakitas miatt. szerintem elsosorban nem kell pszichologus, ez normalis hogy ki van borulva a szakitas utan, ha mondjuk 1-2 honap mulva sem lesz jobban, akkor talan ideje lesz a szakemberhez fordulni
2020. dec. 17. 22:06
 4/5 anonim ***** válasza:
42%

Végre egy szülő, aki felelősségteljesen gondolkodik. Olyan sokan nem veszik komolyan az efféle kijelentéseket.

Egyébként nagyon sajnálom, hogy a kislányod összeroppant:((

2021. jan. 12. 21:00
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ez kamu. Mi amikor a kérdést kiírták, írtunk a kérdezőnek hogy barátai leszünk a lányának, és próbálunk neki mi is segíteni, mert mi átéltük már ezt. De sehol semmi. Így próbáljon az ember segétkezni. :)
2021. jan. 14. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!