Hogy mondjam el,hogy pszichológushoz szeretnék menni?
Nagyon elveszettnek, depressziósnak érzem magamat.
Nem tudom,hogy mi lesz velem,nagy a bizonytalanság.
Nem váltak el a szüleim,de apámmal jobban szót értek.
Ezért is vele szeretném ezt megbeszélni.
Ha még suliba jársz ott elméletileg van pszichológus akivel bármikor beszélhetsz, ha nagykorú vagy akkor is elmehetsz titokban
Megkérdezheted hogy:,elmehetek egyszer pszichológushoz, azt hiszem szükségem van rá'
Ha apukáddal jobban szót értesz; őszintèn, mindenféle körítés nélkül elmondhatod neki, hogy szeretnél menni. Szerintem normális, támogató szülőknél ez nem jelent gondot. Állj elé nyugodtan és mondd meg neki, hogy "Szeretnék pszichológushoz járni." De egyébként több iskolában van iskola pszichológus is, azt nem is feltétlenül kell elmondanod a szüleidnek; nem kerül pénzbe sem.
#2 Sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid voltak a pszichológussal. Egy orvos-beteg kapcsolatban pont a bizalom a legfontosabb, ezért rendes pszichológus nem beszél a betegről a háta mögött, még akkor sem ha a páciense kiskorú. Persze más a helyzet kisgyermekek esetèben, de ha a szülő egy 12-17 éves gyerek felől érdeklődik, az orvos általában úgy beszél a szülővel, hogy azt a gyerek is hallja. Így nem törik meg a bizalom.
Köszi a válaszokat
16 éves vagyok.
Elvileg itt nincs semmilyen iskola pszichológus sajnos.
"Apa, úgy érzem, jót tenne egy beszélgetés egy pszichológussal. Segítenél kérlek keresni egyet?"
Vagy a helyi Nevelési Tanácsadóba önállóan is bemehetsz, ott valószínűleg eligazítanak, hogy mit tegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!