Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Be tudok iratkozni pszichológu...

Be tudok iratkozni pszichológushoz úgy, hogy nem kell szólnom anyukámnak?

Figyelt kérdés

Nem akarom, hogy aggódjon miattam, az ilyen dolgokat nagyon felfújja... Az elmúlt időszakban szorongásom és néha pánikrohamom is volt -viszont ha ezt megtudná, mindenkinek elmondaná a családban és megint menne értem az aggódás, én viszont ezt nem szeretném.

Még pénzem is lenne rá, pár alkalom kijönne biztos, ahogy számoltam.

Persze szólnék róla pár hét/hónap múlva, mert akkor már úgyis stabilabb lennék.

16/L

2020. szept. 5. 03:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%
Nincs nálatok iskolapszichológus? Az ingyen van.
2020. szept. 5. 03:38
 2/17 anonim ***** válasza:
83%
Igen
2020. szept. 5. 06:56
 3/17 anonim ***** válasza:
36%
Nem, szerintem nem tudsz, viszont ahogy az előttem szóló is mondta, iskola-pszichológus vagy szociális munkás az intézményben is tud segíteni. Vagy egy olyan tanár, akivel nagyon közeli a kapcsolatotok.
2020. szept. 5. 07:58
 4/17 anonim ***** válasza:
64%

Az iskola pszichológust ajánlom én is, mert az ingyen van. Viszont nekem anno kellett szülői beleegyezést felmutassak, még 18 éves korom előtt 2 hónappal is.

De lehet ezt tudod hamisítani, és nem fog feltűnni senkinek, hogy nem anyukád írása van a papíron.

2020. szept. 5. 08:11
 5/17 anonim ***** válasza:
41%
Az iskolapszichológust kérd meg, hogy beszéljen az anyukáddal, hogy beleegyezzen, mert anélkül nem foglalkoztat veled. A hamisítást felejtsd el, az csak plusz egy dolog lenne, ami miatt szoronghatnal!
2020. szept. 5. 08:29
 6/17 anonim ***** válasza:
81%

Az én lányom középiskolásként járt Pedagógiai Szakszolgálatba pszichológushoz. Mivel a gyerek akkorra elmúlt 14 éves, semmit nem tudhattam meg a terápiájáról, csak amit a lányom beleegyezésével mondott el a pszichológus. Azért tudtam, hogy jár, meg hogy kihez, mert segítettem neki a bejelentkezésnél. De fogadták volna szülői engedély nélkül is. Igaz, ez kb 15 éve volt.

De ha orvoshoz mehetsz, fogamzásgátlót felírathatsz, akkor miért pont pszichológushoz ne mehetnél?

2020. szept. 5. 09:27
 7/17 anonim ***** válasza:
66%
Én is az iskolapszichológust javasolnám.
2020. szept. 5. 09:36
 8/17 anonim ***** válasza:
90%
Háziorvos tud adni beutalót pszichológushoz, az is teljesen ingyen van és nem kell szülő hozzá, csak akkor ha nagyon komoly gond van(pl.veszélyes vagy magadra vagy másokra). Iskolapszichológus ugyanez, ingyen van, viszont komolyabb gondokkal elküld másik pszichológushoz (a beutalóshoz), mert pl.borderlinet, skizofréniát stb.nem kezel. Arra készülj fel, hogy iskolapszichológus szinte mindig tele van. Nálunk kb.700 diák van és annyian járnak, hogy nem tudott időpontot adni.
2020. szept. 5. 09:56
 9/17 anonim ***** válasza:
30%
Szülői beleegyezés kell hozzá, mert fiatalkorú vagy.
2020. szept. 5. 09:57
 10/17 anonim ***** válasza:
10%

"beutalót pszichológushoz ... ha nagyon komoly gond van(pl.veszélyes vagy magadra vagy másokra)"

Akkor nem pszichológushoz küldi, hanem pszichiáterhez!

2020. szept. 5. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!