Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Be tudok iratkozni pszichológu...

Be tudok iratkozni pszichológushoz úgy, hogy nem kell szólnom anyukámnak?

Figyelt kérdés

Nem akarom, hogy aggódjon miattam, az ilyen dolgokat nagyon felfújja... Az elmúlt időszakban szorongásom és néha pánikrohamom is volt -viszont ha ezt megtudná, mindenkinek elmondaná a családban és megint menne értem az aggódás, én viszont ezt nem szeretném.

Még pénzem is lenne rá, pár alkalom kijönne biztos, ahogy számoltam.

Persze szólnék róla pár hét/hónap múlva, mert akkor már úgyis stabilabb lennék.

16/L

2020. szept. 5. 03:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%

Egyébként annyi idő alatt, amíg lepontoztál minket, már írhattál volna egy emailt az iskolapszichológusnak (ha tudod a címét), hogy szülői beleegyezés nélkül tud-e fogadni.

Mondok jobbat: jövő héten bemész hozzá, és megkérdezed személyesen.

2020. szept. 5. 10:31
 12/17 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként nem mindenhol van ám iskolapszichológus...
2020. szept. 5. 10:36
 13/17 anonim ***** válasza:
50%
Először is ha nem olyan nagy a baj keresd fel a könyvtárat és vegyél ki egy olyan könyvet ami a pszichológiával foglalkozik, talán magad is rájössz mit kéne tenned, mire lenne szükséged. Elég időt töltesz mostanában a szabad levegőn? Sportolsz valamit vagy végzel valamilyen mozgást rendszeresen? Van olyan barátod akivel le tudsz ülni komolyabb témákról is beszélgetni?
2020. szept. 5. 11:03
 14/17 anonim ***** válasza:
43%
Ahol nincs helyben, az iskolában, ott is van valahol a környéken. És az iskolában meg tudják mondani, hogy pontosan hol.
2020. szept. 5. 11:06
 15/17 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a válaszokat! az iskolapszichológus lehet nem opció most (nem jár be túl gyakran, van hogy kéthetente csak egyszer), de megkérdezem mindenképp. attól izgulok egy kicsit, hogy az osztályfőnököm szól anyukámnak, mert biztos hamar megtudná ezt.

egyébként, kedves 11-es, nem pontoztam le senkit, mindenkinek pipa-jelet adtam, mert segített. köszönöm :)

2020. szept. 5. 11:12
 16/17 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem be tudsz
2020. szept. 5. 12:05
 17/17 anonim ***** válasza:
42%
Én úgy tudom, 14 év felett nem kell engedély, vagy csak passzív beleegyezői nyilatkozat, tehát csak akkor kell visszaküldeni, ha nem egyezik bele (ha például egy pszichológiai kutatást vesznek fel egy osztállyal, ez utóbbi kell). Írtad, hogy a két hét neked ritka lenne, de egy magánpszichológus is sokszor kéthetente fogad klienseket, persze a heti találkozó a leggyakoribb, de a hetinél sűrűbbről még nem hallotam (pszichológusnak tanulok), maximum vészhelyzet esetén. Ha olyan az osztályfőnököd, te is meg tudod kérni, hogy ne említse semmiképp anyukádnak, de ebben talán az iskolapszichológus is tudna segíteni, ha rá jobban hallgat a tanár. Ez a közösségtől, iskolától függ szerintem. De abban biztos tudna tanácsot adni, hogyan kezelj egy ilyen beszélgetést anyukáddal, ha kiderülne :)
2020. szept. 7. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!