Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarják kifizetn...

A szüleim nem akarják kifizetni a barátom részét a nyaralásból? Ilyenkor mit mondjak?

Figyelt kérdés

3 hónapja vagyunk együtt, ha az ő családjával megyünk valahová, mindig hívnak és fizetik a részemet is. Eddig voltunk kétszer wellnessezni, ami jó, nem akkora kiadás, de a nyaralást már most kérdezték, hogy ugye megyek én is, mert akkor úgy foglalják a szobákat, repjegyeket.

Ezt sem fogják engedni kifizetni, a wellnessnél is mondták, hogy szó sem lehet róla, pedig én is mondtam, anyukám is felhívta őket.

Mi is megyünk családilag majd nyaralni a nyáron, Görögország biztos egyelőre. Tesóm párja 4. éve jön velünk mindenhová, neki kifizetik az utat, viszont mondták, hogy a barátomnak nem, mert lehet a nyár végére már együtt sem leszünk és akkor kb mintha 800 ezret kidobtak volna az ablakon. Meg hogy egy 4 napos wellnesst ne hasonlítsak már össze egy kéthetes tengerparti nyaralással... Jó, nem is a wellnessről van szó, hanem hogy én is megyek velük nyaralni, az is hasonló árban lesz, a barátom szülei azt meg állják nekem és ezért kellemetlen.

Nem kis összeg, tudom. De közben azzal, hogy nekem nem kell fizetnem a barátomékkal semmit, ez kb visszajön. Csak ez meg nekem olyan ciki, hogy mondtam már a barátomnak is, ő is így szervezi a nyarat, és akkor most közöljem még, hogy ja de amúgy ezt neked kell kifizetni...

2021. máj. 29. 13:31
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/213 A kérdező kommentje:
Szerintem semmi rossz nincs abban, ha valaki a szüleivel is nyaral. Akár felnőttként is. Szüleim 44 és 51 évesek, tavaly mégis a nagyszüleimmel is volt közös nyaralás. Tesóm 3 éve a barátjával él, ők is utaznak velünk. Nem tudom, hogy ezen az oldalon mi ez a mánia, hogy ha a gyerek 18 éves lesz, onnantól a szülei meg sem ismerik, el sem tartják és kb. kitagadják. :D
2021. máj. 29. 15:23
 82/213 anonim ***** válasza:
25%
Ahelyett, hogy ide irkálsz, inkább a szüleidet próbáld győzködni ugyanezekkel a dolgokkal.
2021. máj. 29. 15:29
 83/213 anonim ***** válasza:
86%
Mi is nyaraltunk együtt a felnőtt, sőt már a családos gyerekeinkkel is. Amikor még csak jártak a büdzsé jóval szerényebb volt, de így is egyedül a költőpénzt kellett hoznia a gyerekünk friss párjának. Utána viszonozták az ő szülei is más módon.
2021. máj. 29. 15:30
 84/213 anonim ***** válasza:
16%
Kérdező, a proliknál ez a divat, nem kell csodálkozni..
 85/213 anonim ***** válasza:
28%
Mert ezekből a párbeszédekből nem lesz 800 ezer forintod. Azt csak tőlük kaphatod meg, ergo velük kell foglalkoznod, hogy kifacsard belőlük a pénzt.
 86/213 anonim ***** válasza:
29%
En eleve nem mennek szulokkel es a pasimmal egyutt nyaralni. Ugy nem lehet felszabadultan elvezni egymast es nem is lehet jol megismerni egymast. 17 evesen, gondolom a fiu meg idosebb is,egy balatoni nyaralas kettesben egy berelt szobaban (nem hotel), vagy baratokkal ahol mindenki hozza a parjat) sokkal idealisabb. Megfelezitek A Koltseget es zsebpenzbol kifizetitek. Mik vagytok ti kisbabak?
2021. máj. 29. 15:31
 87/213 anonim ***** válasza:
82%
86-os, mindenüket a szülők fizetik, ahhoz vannak szokva.
2021. máj. 29. 15:33
 88/213 A kérdező kommentje:

"Járványban wellness, külföldi üdülés, ez igen. Viszik a hazai vírust, hozzák az ottanit."

Ööö szerintem sokkal biztonságosabb egy olyan külföldi cél, ahová 72, vagy 96 óránál nem régebbi negatív teszttel és health declaration-nel engednek be csak, mint a kisvárosi helyi Tesco, ahová boldog, boldogtalan mehet és ki tudja, mi baja van éppen. Ráadásul mi aztán senkit nem fertőztünk meg, mert nem estünk át a covidon egyáltalán. Ettől függetlenül minden hazaérkezés után karanténban voltunk addig, amíg a negatív (önkéntes) teszteredmények meg nem érkeztek.

Tavaly május óta 9 alkalommal utaztam a határon túlra és mindenhol teljes biztonságban éreztük magunkat. Nem lettünk betegek, senkit nem veszélyeztettünk, persze az óvintézkedéseket betartottuk, ahol kellett, maszk volt rajtunk, fertőtlenítettünk stb. Nálunk sem én, sem a szüleim, sem tesómék nem kapták el, ezzel szemben a szomszédunk, aki bevásárolni és dolgozni járt, a családjával sem találkozott, kétszer is átesett rajta. Szóval erről ennyit.

"Oltással is fertőződik az ember, csak nem lesz beteg. És adja tovább a fertőzést."

:DDDDD

Ja, a chip meg segít tölteni a telefonunkat is, amit belénk ültettek az oltással. :D

2021. máj. 29. 15:35
 89/213 A kérdező kommentje:

86, megyünk ketten is, barátokkal is majd a nyár folyamán 1-1 hétre.

De nem értem, hogyha a szülőkkel nyaralni szerinted nem ideális, akkor a bérelt szoba, más idegen házában hogy lenne az?:D

2021. máj. 29. 15:37
 90/213 anonim ***** válasza:
86%

Nem olvastam végig a kommenteket... De micsoda... 800ezer forint fejenként...?????? EGy nyaralás...???

Kérdező, te szerintem 100%-os troll vagy!

EGy jöttment barátnak tudod ki fizetne ki bármit is??? 8ezret se, nemhogy 800_K-t!

Nálunk íratlan szabály volt, hogy családi eseményre gyűrűs menyasszony/vőlegény jöhetett. Még a nagyanyám idején is így volt - meg is tartottuk.

Egy családi rendezvényen semmi keresnivalója nincs egy ma-még-barát, holnap-utált-hülye típusú átmeneti jelenségekre!

2021. máj. 29. 15:37
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!