Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarják kifizetn...

A szüleim nem akarják kifizetni a barátom részét a nyaralásból? Ilyenkor mit mondjak?

Figyelt kérdés

3 hónapja vagyunk együtt, ha az ő családjával megyünk valahová, mindig hívnak és fizetik a részemet is. Eddig voltunk kétszer wellnessezni, ami jó, nem akkora kiadás, de a nyaralást már most kérdezték, hogy ugye megyek én is, mert akkor úgy foglalják a szobákat, repjegyeket.

Ezt sem fogják engedni kifizetni, a wellnessnél is mondták, hogy szó sem lehet róla, pedig én is mondtam, anyukám is felhívta őket.

Mi is megyünk családilag majd nyaralni a nyáron, Görögország biztos egyelőre. Tesóm párja 4. éve jön velünk mindenhová, neki kifizetik az utat, viszont mondták, hogy a barátomnak nem, mert lehet a nyár végére már együtt sem leszünk és akkor kb mintha 800 ezret kidobtak volna az ablakon. Meg hogy egy 4 napos wellnesst ne hasonlítsak már össze egy kéthetes tengerparti nyaralással... Jó, nem is a wellnessről van szó, hanem hogy én is megyek velük nyaralni, az is hasonló árban lesz, a barátom szülei azt meg állják nekem és ezért kellemetlen.

Nem kis összeg, tudom. De közben azzal, hogy nekem nem kell fizetnem a barátomékkal semmit, ez kb visszajön. Csak ez meg nekem olyan ciki, hogy mondtam már a barátomnak is, ő is így szervezi a nyarat, és akkor most közöljem még, hogy ja de amúgy ezt neked kell kifizetni...

2021. máj. 29. 13:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/213 anonim ***** válasza:
94%
Te fogadtad el a pasid nyaralását(ami már önmagában gáz szerintem, mert egy egy ilyen friss kapcsolatnál én nem fogadnám el),de ettől még nem kötelezheted a szüleidet arra, hogy fizessenek azért mert Te igent mondtál. Elfogadtad a pénzt, most pedig állj a pároddal szembe és felnőtt módjára erre is adj egy választ, ez van itt az ideje az első órának miszerint a tetteidnek van következménye is, jelen esetben hogy ciki/nem ciki de meg kell mondanod a barátodnak, hogy a te szüleid nem fizetik a nyaralást és éghet az arcod amiért te elfogadtad azt.
2021. máj. 29. 14:23
 62/213 A kérdező kommentje:

Mire kéne költőpénz teljes ellátás mellett?

Minden benne van, a snackek, a főétkezések, az italok. Éppen ez a lényege, hogy neked a szállodában semmit nem kell fizetni már, max az extrább dolgokat, pl. a masszíroztatást, vagy a szobaszervizt, ha rendelsz.

De nyilván ha kimennénk a városba éttermezni, vagy bulizni, azt kifizetjük mi. :)

2021. máj. 29. 14:23
 63/213 anonim ***** válasza:
88%
Össze kell hozni a két szülőpárt, leültetni őket, beszéljék meg egymás közt az anyagiakat, a gyerekek nem értenek a pénzhez, sosem kerestek egy forintot sem, nem az ő dolguk kell legyen az, amiről fogalmuk sincs. Hozd őket össze egy beszélgetésre.
2021. máj. 29. 14:24
 64/213 anonim ***** válasza:
81%
De a lényeg :oszt oltásitok van már???
 65/213 A kérdező kommentje:
Lehet az lenne a legjobb.
 66/213 anonim ***** válasza:
90%
#62, sőt, a barátjának a szülei is otthagyják, és ugrott az évi kétszeri nyaralás. Gazdag hátterű pasihoz gazdag csaj illik, nem egy Mekiben nyárimunkázó
2021. máj. 29. 14:25
 67/213 anonim ***** válasza:
36%

Nem mindenkit úgy nevelnek, hogy már pelenkában dolgozni kell. Sok helyen az a normális, hogy a tanulmányokhoz kötik a zsebpénzt vagy a privilégiumokat vagy szimplán fizetnek mindent, hogy a gyerekük tudjon a tanulással foglalkozni. Ez a normális minden olyan családban, ahol ezt megtehetik. Senki nem a gyerekét sanyargatja, hogyha jól áll anyagilag.

Azért mert a kérdező családja megteheti, attól nem lett félrenevelve. Lehet, hogy a tanulmányi eredményeivel érdemel ki dolgokat, de ha nem, akkor sem biztos, hogy nem tanulja meg a pénz értékét. Ez nem csak két kezi munkával lehetséges.

Nem kell utálni senkit azért, mert el tud menni kétszer nyaralni 17 évesen.

2021. máj. 29. 14:25
 68/213 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező egy elkényeztetett lány és nem azért mert nem dolgozik vagy mert minden évben elmegy nyaralni, hanem azért mert :

-Elfogadott egy marha drága nyaralást a szinte idegen anyóséktól

-Nem képes felfogni, hogy a szülei pénzével nem ő rendelkezik és csak azért veri a seggét a földhöz, mert ciki bevallania a psinak, hogy márpedig az ő családja nem állja a nyaralást(ez járhat azzal, hogy dobják és azzal is, hogy nem viszik el a mostani nyaralásra cserébe a fiú szülei, szóval kérdező betojt).

Kérdező fél a nyaralás vagy pasi elvesztésétől és elvárná, hogy ennek elkerülése érdekében a szülei fizessenek majdnem 1 millió ft-ot... ááá nincs elkényeztetve XD

2021. máj. 29. 14:29
 69/213 anonim ***** válasza:
78%
No látod, nem mégy sehová oltás nélkül.
2021. máj. 29. 14:29
 70/213 anonim ***** válasza:
45%

Jézusom, miért dobnák azért, mert a szülei nem fizetik a fiú részét. Ez azért nem fekete fehér, nyilván tudnak valami megoldást találni.

Egy wellness hétvégére azért nem mondanám, hogy nagy értékű ajándék.

És felfogta szerintem, hogy nem ő rendelkezik a szülei pénzével, csak megoldást keres a problémára, mivel felmérte, hogy a szülei viselkedése nem korrekt (nem vele, hanem) a barátja szüleivel szemben.

2021. máj. 29. 14:33
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!