A szüleim nem akarják kifizetni a barátom részét a nyaralásból? Ilyenkor mit mondjak?
3 hónapja vagyunk együtt, ha az ő családjával megyünk valahová, mindig hívnak és fizetik a részemet is. Eddig voltunk kétszer wellnessezni, ami jó, nem akkora kiadás, de a nyaralást már most kérdezték, hogy ugye megyek én is, mert akkor úgy foglalják a szobákat, repjegyeket.
Ezt sem fogják engedni kifizetni, a wellnessnél is mondták, hogy szó sem lehet róla, pedig én is mondtam, anyukám is felhívta őket.
Mi is megyünk családilag majd nyaralni a nyáron, Görögország biztos egyelőre. Tesóm párja 4. éve jön velünk mindenhová, neki kifizetik az utat, viszont mondták, hogy a barátomnak nem, mert lehet a nyár végére már együtt sem leszünk és akkor kb mintha 800 ezret kidobtak volna az ablakon. Meg hogy egy 4 napos wellnesst ne hasonlítsak már össze egy kéthetes tengerparti nyaralással... Jó, nem is a wellnessről van szó, hanem hogy én is megyek velük nyaralni, az is hasonló árban lesz, a barátom szülei azt meg állják nekem és ezért kellemetlen.
Nem kis összeg, tudom. De közben azzal, hogy nekem nem kell fizetnem a barátomékkal semmit, ez kb visszajön. Csak ez meg nekem olyan ciki, hogy mondtam már a barátomnak is, ő is így szervezi a nyarat, és akkor most közöljem még, hogy ja de amúgy ezt neked kell kifizetni...
Mire kéne költőpénz teljes ellátás mellett?
Minden benne van, a snackek, a főétkezések, az italok. Éppen ez a lényege, hogy neked a szállodában semmit nem kell fizetni már, max az extrább dolgokat, pl. a masszíroztatást, vagy a szobaszervizt, ha rendelsz.
De nyilván ha kimennénk a városba éttermezni, vagy bulizni, azt kifizetjük mi. :)
Nem mindenkit úgy nevelnek, hogy már pelenkában dolgozni kell. Sok helyen az a normális, hogy a tanulmányokhoz kötik a zsebpénzt vagy a privilégiumokat vagy szimplán fizetnek mindent, hogy a gyerekük tudjon a tanulással foglalkozni. Ez a normális minden olyan családban, ahol ezt megtehetik. Senki nem a gyerekét sanyargatja, hogyha jól áll anyagilag.
Azért mert a kérdező családja megteheti, attól nem lett félrenevelve. Lehet, hogy a tanulmányi eredményeivel érdemel ki dolgokat, de ha nem, akkor sem biztos, hogy nem tanulja meg a pénz értékét. Ez nem csak két kezi munkával lehetséges.
Nem kell utálni senkit azért, mert el tud menni kétszer nyaralni 17 évesen.
Kérdező egy elkényeztetett lány és nem azért mert nem dolgozik vagy mert minden évben elmegy nyaralni, hanem azért mert :
-Elfogadott egy marha drága nyaralást a szinte idegen anyóséktól
-Nem képes felfogni, hogy a szülei pénzével nem ő rendelkezik és csak azért veri a seggét a földhöz, mert ciki bevallania a psinak, hogy márpedig az ő családja nem állja a nyaralást(ez járhat azzal, hogy dobják és azzal is, hogy nem viszik el a mostani nyaralásra cserébe a fiú szülei, szóval kérdező betojt).
Kérdező fél a nyaralás vagy pasi elvesztésétől és elvárná, hogy ennek elkerülése érdekében a szülei fizessenek majdnem 1 millió ft-ot... ááá nincs elkényeztetve XD
Jézusom, miért dobnák azért, mert a szülei nem fizetik a fiú részét. Ez azért nem fekete fehér, nyilván tudnak valami megoldást találni.
Egy wellness hétvégére azért nem mondanám, hogy nagy értékű ajándék.
És felfogta szerintem, hogy nem ő rendelkezik a szülei pénzével, csak megoldást keres a problémára, mivel felmérte, hogy a szülei viselkedése nem korrekt (nem vele, hanem) a barátja szüleivel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!