Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarják kifizetn...

A szüleim nem akarják kifizetni a barátom részét a nyaralásból? Ilyenkor mit mondjak?

Figyelt kérdés

3 hónapja vagyunk együtt, ha az ő családjával megyünk valahová, mindig hívnak és fizetik a részemet is. Eddig voltunk kétszer wellnessezni, ami jó, nem akkora kiadás, de a nyaralást már most kérdezték, hogy ugye megyek én is, mert akkor úgy foglalják a szobákat, repjegyeket.

Ezt sem fogják engedni kifizetni, a wellnessnél is mondták, hogy szó sem lehet róla, pedig én is mondtam, anyukám is felhívta őket.

Mi is megyünk családilag majd nyaralni a nyáron, Görögország biztos egyelőre. Tesóm párja 4. éve jön velünk mindenhová, neki kifizetik az utat, viszont mondták, hogy a barátomnak nem, mert lehet a nyár végére már együtt sem leszünk és akkor kb mintha 800 ezret kidobtak volna az ablakon. Meg hogy egy 4 napos wellnesst ne hasonlítsak már össze egy kéthetes tengerparti nyaralással... Jó, nem is a wellnessről van szó, hanem hogy én is megyek velük nyaralni, az is hasonló árban lesz, a barátom szülei azt meg állják nekem és ezért kellemetlen.

Nem kis összeg, tudom. De közben azzal, hogy nekem nem kell fizetnem a barátomékkal semmit, ez kb visszajön. Csak ez meg nekem olyan ciki, hogy mondtam már a barátomnak is, ő is így szervezi a nyarat, és akkor most közöljem még, hogy ja de amúgy ezt neked kell kifizetni...

2021. máj. 29. 13:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/213 A kérdező kommentje:
Miért ne fizetnének ki két nyaralást? Szabad az egész nyaram, erre való. Minek üljek itthon?
2021. máj. 29. 13:58
 22/213 anonim ***** válasza:
92%
Engem az alig pár hónapja tartó kapcsolatom elakart vinni ingyen nyaralni külföldre,de úgy éreztem ez nem illik, hogy egy pár hónapos kapcsolatban egyből elszórjam más pénzét és képzeld NEMET mondtam, ilyet is lehet :D Cserébe kértem hozzon pár tengerparti kavicsot, na bumm nem sértődött meg. Te miért nem tudtál simán nemet mondani? Ja hogy jól esett más pénzén nyaralni,de képzeld ez a párod szüleinek döntése volt(bár lehet a fiúd erőszakoskodott),de neked meg a szüleid döntését kell tiszteletben tartanod és majd ha te dolgozol,te sem akarod elkölteni a pénzedet egy kvázi idegenre még pár ezer ft-ot se...
2021. máj. 29. 13:59
 23/213 anonim ***** válasza:
23%
Azért a szüleidnek van bőr a képén!!! Azt benyeli a gyomruk, ha téged visznek, meg fizetik a részed, de ők semmit nem akarnak viszonozni ebből..Nagyon gáz ,amit csinálnak, nekem égne a pofámról a bőr a helyükben!!! Mi az, hogy 3 hónap után nem fizetik?? Téged is PONT 3 hónapja ismernek és mégis kifizetik!! Ezt ILLIK viszonozni, különben olyan prosti feelingje van a dolognak, nem?
 24/213 A kérdező kommentje:
De nálunk a családi nyaralás kimerül abban, hogy együtt érkezünk a hotelbe. Utána mindenki azt csinál, amit akar. Jó, ha vacsoránál találkozunk.
 25/213 anonim ***** válasza:
15%
20- te olyan qrva romantikus vagy!! Ja, NEM. Hány éves vagy , 100?
2021. máj. 29. 14:01
 26/213 anonim ***** válasza:
67%

24:

Most a szülei nemet mondtak a telefonban,de nem tudják leláncolni az elkényeztetett 17 éves lányukat... Ennél többet nem tudtak tenni, nemet mondtak a kiscsaj mégis elment nyaralni,de ezért nekik fizetniük cserébe nem muszáj.

27/213 anonim ***** válasza:
80%

#17, a családi nyaralás attól családi, hogy a család megy együtt. És nem a gyerek ovis barátnője IS, meg a kamaszkori aktuális szerelme IS.

Ha ők ketten egy pár, úgy oldják meg, hogy kettesben tudjanak menni. Lehet, hogy az csak egy kemping- bár annak is megvan a varázsa -, de senki nem vetheti egy szakítás után a szemükre, hogy vazze, a 800 ezres görög utat bezzeg elfogadta, most meg ilyen és olyan..

28/213 anonim ***** válasza:
92%
Nincs gyerekem, de kizárt lenne, hogy 800 ezer forintot fizessek a lányom párjának, akivel 3 hónapja vannak együtt.
 29/213 anonim ***** válasza:
92%
Oké megértem ciki az egész de nem várhatod el hogy 3 hónap után a szüleid családi nyaralást tervezzenek vele. 3 hónap még sem 4 év azért van különbség. Plusz ha ennyire zavar hogy nem fizeted a wellnest akkor nem kell elmenni. Nem kötelező. Ahogy a családi nyaralás sem. Megmondod anyudnak hogy akkor te sem szeretnél menni a párod nélkül. Amúgy meg vannak helyek ahol lassan jobban keres egy diák mint a rendes munkás. Nálunk legalább is hajdu biharba.
 30/213 anonim ***** válasza:
85%
Ne fogad el a külfőldi nyaralást és meg van oldva a probléma vagy beszélj a szüleiddel, hogy nyúljanak a zsebükbe, mert ez így ultragáz. Amúgy, ha a párod szülei ilyen.mentalitásúak, ellenben a te szüleiddel, nem fogják elengedni ingyen a barátodat.
2021. máj. 29. 14:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!