Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarják kifizetn...

A szüleim nem akarják kifizetni a barátom részét a nyaralásból? Ilyenkor mit mondjak?

Figyelt kérdés

3 hónapja vagyunk együtt, ha az ő családjával megyünk valahová, mindig hívnak és fizetik a részemet is. Eddig voltunk kétszer wellnessezni, ami jó, nem akkora kiadás, de a nyaralást már most kérdezték, hogy ugye megyek én is, mert akkor úgy foglalják a szobákat, repjegyeket.

Ezt sem fogják engedni kifizetni, a wellnessnél is mondták, hogy szó sem lehet róla, pedig én is mondtam, anyukám is felhívta őket.

Mi is megyünk családilag majd nyaralni a nyáron, Görögország biztos egyelőre. Tesóm párja 4. éve jön velünk mindenhová, neki kifizetik az utat, viszont mondták, hogy a barátomnak nem, mert lehet a nyár végére már együtt sem leszünk és akkor kb mintha 800 ezret kidobtak volna az ablakon. Meg hogy egy 4 napos wellnesst ne hasonlítsak már össze egy kéthetes tengerparti nyaralással... Jó, nem is a wellnessről van szó, hanem hogy én is megyek velük nyaralni, az is hasonló árban lesz, a barátom szülei azt meg állják nekem és ezért kellemetlen.

Nem kis összeg, tudom. De közben azzal, hogy nekem nem kell fizetnem a barátomékkal semmit, ez kb visszajön. Csak ez meg nekem olyan ciki, hogy mondtam már a barátomnak is, ő is így szervezi a nyarat, és akkor most közöljem még, hogy ja de amúgy ezt neked kell kifizetni...

2021. máj. 29. 13:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/213 anonim ***** válasza:
65%
Az úgy nem korrekt, ha a te szüleid egyikért sem fizetnek, tehát a szüleiddel kell megbeszélni, hogy akkor barátod családi nyaralására a te részedet nekik kell fizetni. Ha ezt megbeszélted velük, akkor annak függvényében tudsz beszélni a barátaiddal, hogy ki mit fizet.
2021. máj. 29. 13:50
 12/213 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, most legalább megtanultad, hogy friss kapcsolatban nem fogadunk el nagy értékű ajándékot a párunk szüleitől. Oké, 17 éves vagy, nem mérted még fel a helyzetet, hát ez a tanulópénz.

A helyedben visszautasítanám a nyaralást és kész.

2021. máj. 29. 13:53
 13/213 anonim ***** válasza:
80%
Babám akkor nem kell pucér seggre ilyeneket megígérni. Majd ha lesz munkád és megengedheted MAGADnak hogy kifizesd a pasid nyaralását akkor mehettek. De a szüleid pénzén ne nyaraltass senkit. Az meg hogy az ő szüleinek engedted hogy kifizessék az szintén a te sarad nem a szüleidé ahogy a 7es írta
 14/213 anonim ***** válasza:
89%

Miért kéne egy mindössze 3 hónapos kapcsolatnál fizetni a pasi részét, azért mert a fiú szülei nem százasok még a kérdező szülei nem kötelesek fizetni...

Én se fizetnék egy 3 hónapos kapcsolatért egy petákot se, mert lehet 2 hónap múlva már nem lesz meg a nagy szerelem az én nehezen szerzett pénzem egy része meg elment a lányom aktuális kapcsolatára.

Eszem megáll milyen igényeik vannak a mai kamaszoknak, nekem büdös életben ilyen eszembe sem jutott volna sőt a másik oldalról sem fogadtam volna el a nyaralást.

15/213 A kérdező kommentje:
Mit kellett volna mondanom a szüleinek még? Többször mondtam, hogy szeretnék kifizetni a részemet, az anyám is beszélt velük, hallani sem akartak róla. Vernem kellett volna magamat a földhöz, meg húszezresekkel dobálni őket, hogy de igenis én fizetek?
2021. máj. 29. 13:54
 16/213 anonim ***** válasza:
24%
Ez olyan hülyeség, miért maradna otthon. Ennyi idősen mindenki szeretné elvinni a barátját/barátnőjét a családi nyaralásra. Nálunk is mindig úgy ment, hogy éppen az a család aki szervezte, az fizette a nyaralást. Nem volt összehasonlítva, hogy mi mennyibe került.
2021. máj. 29. 13:54
 17/213 anonim ***** válasza:
86%
Akkor szólj a szüleidnek, hogy nyilván a te nyaralásod se lesz ingyen, legyenek kedvesek, fizessék ki a te részedet a másik családnak. Igy egálben lesztek, te is fizetsz, ő is fizet a nyaraltató félnek. Nem nyer senki semmit, mert ez pont annyi, mintha nem fizetnétek egymásnak, csak így sokkal kellemetlenebb. De ha a szüleid nem látják ezt át, hááát ...
2021. máj. 29. 13:55
 18/213 anonim ***** válasza:
74%
Igazuk van a szüleidnek.
2021. máj. 29. 13:56
 19/213 anonim ***** válasza:
88%

De 18-as, most azért fizessenek ki a kérdező szülei ki tudja mennyi pénzt, hogy a kérdező kétszer mehessen nyaralni?

Menjen egyszer mindenki a saját családjával és ennyi, akkor egyik szülöpárosnak sem kell plusz 1 főt fizetni.

2021. máj. 29. 13:57
 20/213 anonim ***** válasza:
91%
Mondjuk eleve eszembe nem jutna a 17 éves gyerekem éppen aktuális párját családi nyaralásra vinni 3 hónapos ismeretség után....
2021. máj. 29. 13:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!