Melyikből van több és miért ?
Na jó, elég sok olyan dolgot látok itt gyk-n,hogy nárcisztikus, mérgező szülők vannak.
Érdekes,de az én szüleimmel semmi probléma nincs.
A barátnőim körében sincs.
Osztálytársak se panaszkodnak az anyukra vagy az apjukra és számomra ezért furcsa,hogy mégis miért van ennyi mérgező szülő akkor.?! Valahogy nem értem.
Nem felvágni akarok,de az én szüleim normálisak,egyiknél se érzem,hogy uralkodni akarnak rajtam,vagy épp azt akarják,hogy azt csináljam amit ők elképzeltek nekem.
Elmondták a véleményüket,hogy ez és ez a suli ezért jobb, a másik suli meg azért.. és én döntöttem el melyik szimpatikusabb,és oda mehettem.
Ha szóltam,hogy ma át megyek az yx-hoz annyit mondtak,hogy ha kész a házi és a tanulás rovására nem megy akkor bármikor mehetek,de este 21 legyek itthon.
Volt olyan is,hogy xy meghívott egy fagyira és szóltam anyának,hogy vissza szeretném hívni valamire,adott pénzt.
Ha valami megtetszett a boltban pl egy felső nem az volt,hogy nincs rá pénz hanem megkaphattam, elég szomorú ilyet olvasni,hogy más aki 16 elmúlt nem vesznek neki ruhát.
Én annak örülök a legjobban,hogy anya és apa normálisan nevelt fel,3 évesen nem tabletett nyomtak a kezembe,hogy addig is maradjak a seggemen,hanem igen is foglalkoztak velem játszottak, elmentünk kirándulni, biciklizni, emlékszem arra is,hogy óvodás voltam és anya megkért,hogy menjek ki vele a konyhába,rajzoljak neki valami szépet,amíg ő főz.
Általános iskolás koromig nagyon sokféle sport érdekelt, lovaglás,tenisz,kosár, szóltam,hogy érdekesnek találom, ki szeretném próbálni,nem az volt a válasz,hogy az meg minek,hanem beirattak és mehettem.
Van,hogy együtt megyünk műkörmöshöz is.
Voltak persze nálam is büntetések, kikapcsolta a wifit,elkérte a mobilom,volt hogy anya már türelmetlen volt hozzám és lekiabálta a fejem,de szerintem ez minden családban előfordul.
A házimunka közös,apa mosogat,leviszi a szemetet,tereget,anya főz, takarít, bevásárol,nekem a szobámat kell rendbe tartani és kutyát sétáltatni.
Jó látni,hogy anya és apa szeretik egymást,a mai napig úgy viselkednek otthon,mint két szerelmes tini pár akik cukin cukkolják egymást, ölelkeznek, csókot adnak egymásnak.
Nekem volt egy párkapcsolatom fél évig, ami elég hamar tönkre ment, és anyától kérdeztem,hogy mi az a dolog ami ennyire jól működik apa és ő közte.
Azzal kezdte,hogy minden kapcsolat más és más,sosem szabad összehasonlítani,hogy jajj ez a barátom ilyen volt a másik meg olyan.
De szerinte vannak olyan dolgok ami miatt rendben van a házasságuk,és szerinte az első a kommunikáció,hogy mindent,de mindent beszélgetnek egymással, érdeklődnek a másik iránt,hogy van, milyen volt a napjuk,elmondhatják a másiknak a gondjukat, bajukat odafigyelnek egymásra,és mindig azt nézik, hogy minek örülne a másik. Mivel már elég nagy vagyok és néha nincs kedvem velük menni hétvégén valahova,akkor kettesben mennek el,mindig azt mondják,hogy akkor randevúznak egyet.
Ha a családom,rokonok, barátok ismertségi körben nincsenek mérgező szülők,akkor gyakorin miért látok ennyit,kb minden 2 kérdés erről szól,hogy toxikus szülők, mérgező szülők, tökre tesz anyám,el akarok költözni 16 évesen,hogy csináljam
Miért van ennyi "rossz" szülő
Nincs sok rossz szülő csak ide tömörülnek a szitkozódók.
Szerencsés vagy hogy ilyenek a szüleid. Engem máshogy neveltek, nekem az érzelmi része nagyon hiányzott így utólag, viszont nagyon kényelmes volt hogy anyagilag mindenünk megvolt, más meg azt nem kaphatta meg. Nem mintha költekeztünk volna, nem is bírtunk annyit elkölteni amennyi befolyt, de természetes volt hogy napi dolgokat, ruhákat, autót, utazás, mindig mindenre volt keret. De érzelmi része hiányzott hogy megkérdezzék hogy vagyok.
De úgy gondolom ők ezt tudták adni, ez is adott egyfajta törődést, biztonságot, ahhoz képest akinek kinézik a rántott húst a szájából hogy hogy merészkedik enni amikor alig telik rá.
Szerintem itt azok írnak, akiknek vélt vagy valóságos problémái vannak, a "normális" családok tagja nem. (Kivéve most téged)
Emellett sok tini hallott a "mérgezö szülö", "nárcisztikus személyiség" meg hasonló témákról és ha valami nem tetszik neki, egyböl elökapja ezeket.
Az igaz, hogy sok családban nem szokás nagyon beszélgetni problémákról, de az itt írogató emberek jó része túloz.
Szia!
Sokan jarnak ide, de azert nem feltetlenul azok a felnottek/tinik, akik az atlagot kepviselik, tehat a teljes nepessegre vetitve nem erdemes innen kovetkeztetest levonni.
En szemely szerint nagyon orulok, hogy elolvashattam, amit irtal, mert jo latni egeszseges peldat is 😊
Erről kb annyit, hogy amikor én gyerek voltam, az osztalytatsaimnak sose mondtam el, hogy mi folyik otthon, csak utólag, amikor felnottunk (és persze csak azoknak, akikkel megmaradt a kapcsolat).
Pedig két alkoholistaval nőttem fel, a rendőrök szinte naponta jöttek hozzánk, nem egyszer az éjszaka közepén haloingben zavart el otthonról anyám, hogy keressem meg a csavojat, aki elment inni (és nem egyszer a szomszédok vittek haza, ahogy megláttak az utcán).
Szerintem sokan nem akarják, hogy még a "normális" mindennapi életük is arról szóljon, mennyire rossz nekik otthon.
Ez kb rajtad is múlik hogy milyen személyiség vagy, és hogy ilyen szépen tisztelettel beszélsz a szüleidről.
Jó volt olvasni. Sokan vagyunk ilyenek.
Szóval igazából itt a gyerek és a szülő személyiségén múlik milyenek együtt
Ezért van az, hogy egy tininek nem tetszik valami az anyával és egyből jön azzal,hogy így uralkodó, úgy befolyásoló szüleim vannak
Jó persze megértem,hogy vannak olyan szülők is, akik még az ebédet is elduják a gyerek elől, mert már ne egyen annyit,holnap is van nap ...
Mi az hogy 2x mertél enni belőle
Pl anya és én is imádjuk a húslevest van,hogy 3x merünk magunknak annyira jólesik megenni
Egyrészt szerencséd van, másrészt mások életébe nem látsz bele. Oké, a legközelebbi barátnőid esetében valószínűkeg feltűnne ha valami nem oké (de még akkor sem biztos, a diszfunkcionális családok nagyon szépen tudják mutatni kívülre a tökéletes család képét), de random osztálytársak esetén egyáltalán nem biztos, sőt. Harmadrészt pedig ez sem feket-fehér, nemcsak mérgező szülők és elég jó szülők (winnicott, olvass utána, érdekes) léteznek, hanem átmentek is. Rengeteg családban néha tényleg imádják és segítik egymást, őszinte a szeretet,máskor meg durván megalázzák a másikat, amiért később nem kérnek bocsánatot.
Egy biztos, egy ilyen családért, amiről itt írtál, sokan összetennék a két kezüket.
A vőlegényem és én is pszichológushoz járunk, hogy feldolgozzuk és ne hurcoljuk a gyermekkori sérelmeinket egy életen át.
27 - ill. 30 évesen pedig hidd el, nem erre szeretnénk ennyit költeni.
Sok sz.r család van sajnos, te hal' Istennek a szerencsések közé tartozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!