Melyikből a legkönnyebb emelt szinten érettségizni?
A magyar olyan szempontból nehéz, hogy az emeltes anyag végeláthatatlan és a sok esszével nagyon szubjektív a javítás/pontlevonás, ami ellen nehéz sikeresen fellebbezni és átfogó irodalmi tudást igényel.
A töri is nagyon nagy anyag, de konkrétan megvan hogy mi kell és mi nem, hogyan kérik stb.
A biosz szintén óriási anyagrész, én is ebből emelteztem és mivel szeretem a biológiát, érdekel is ezért jó volt. Nem mondom hogy egyszerű volt, de jól ment.
Szerintem ez nagyon egyénfüggő. Nekem a biosz az egyik kedvencem és szívesen tanulom, de akinek nem a kedvence, annak ez nehéz lehet. Én azt választanám.
Fontos még, hogy mennyi előismereted van.
A legjobb talán az lenne ha megnéznéd a feladatlapokat és akkor látnád, hogy mennyi kb az előtudásod.
Biosz engem érdekel, ettől függetlenül egy laikusnak biztosan nehéz lenne az emeltszint, főleg, ha nem is érdekli. Eléggé "belemélyed" a dolgokba...
Töriből rengeteg az évszám emelten, amit tudni kell, nagyon sok csata, eseményleírások stb.
Magyarról nem sok mindent tudok, de nem hinnem, hogy az is könnyű lenne. Ha valaki kifejezetten szereti az irodalmat, főleg a szépirodalmat, annak jó lehet.
Szóval ez egyénfüggő. Nézd meg a követelményeket, nézz meg egy-egy érettségit és meglátod, mi áll hozzád közelebb, melyiket tanulnád szívesen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!