Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan zajlik a pontszámítás...

Hogyan zajlik a pontszámítás ha már van alapképzésen szerezett diplomám?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tudom, tudom, jókor kérdezek ilyeneket és minden le van írva stb. Az a helyzet, hogy nagy sebtében sikerült eldöntenem, hogy jelentkeznék újra egy alapképzésre, viszont kicsit elvesztem a felvételi útvesztőjében. Van már egy alap diplomám, a rendszer szerint nem kell ezt feltöltenem, de hogyan tovább? Kell ilyenkor pl tanulmányi pontokat is beleszámítanom? Az összesítő oldalon szerepelnek az érettségi eredményeim, illetve a diploma, és az hogy tanulmányi pontok számítását nem vettem igénybe. Vagy ezt kéne mégis?

Bocsi, bocsi csak nagyon kijöttem a gyakorlatból már xd

febr. 13. 22:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor nem kell középiskolai bizonyítványt feltöltened, és nem kell figyelembe vetetned a középsulis eredményeket, csak a diploma és a többletpontok fognak számítani.
febr. 14. 18:46
 2/3 Error32 válasza:

Bár a véglegesítési határidőnél vagyok, de engem is érdekelne hogy működik pontosan.

Ha kijelölöm, hogy vegyék figyelembe, akkor a feltöltött eredményekkel ÉS a (jelenlegi példához hűen) diplomával is kiszámolják az elért pontszámot, vagy ez egy "vagy-vagy" választás akar lenni?

febr. 15. 21:12
 3/3 anonim ***** válasza:
A figyelembevétel csupán azt jelenti, hogy az alapján is kiszámolják a pontjaidat, de mindenképpen a neked kedvezőbb eredményt veszik figyelembe. Éppen azért kérdez rá, mert ha valaki biztos benne, hogy a diploma alapján kedvezőbbek az eredményei, mint a tanulmányi eredmények alapján, akkor felesleges feltölteni a középiskolai bizonyítványt. Ezzel a dokumentumok ellenőrzését végző dolgozókat is megkíméljük a felesleges munkától.
febr. 15. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!