Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A diploma alapján történő...

A diploma alapján történő pontszámítás alapképzésre jövőre ugyanígy marad?

Figyelt kérdés

2023. okt. 30. 08:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, továbbra is ugyanúgy lehet majd diplomával felvételizni, viszont az intézményi pontokat ebben az esetben is az új rendszer szerint kell számolni.
2023. okt. 30. 10:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Sok egyetem intézményi pontként tekint a diplomára pl max 50 pont szerezhető egyes helyeken belőle. (Emiatt gondolom, hogy ezeken az egyetemeken nem lehet diplomából pontot számítani vagy csak abban az esetben, ha nem az érettségiből szeretné a pontot számítani az adott illető) szóval nekem ez így egy kicsit még ködös 😅
2023. nov. 1. 21:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez eddig is így volt.

Vagy diplomából (max 400 pont) + többlet/itézményi pontokból (max 100 pont) számítják a pontjaidat. Nyilván ebben az esetben többletpontokhoz már nem számíttathatod be a diplomádat. Illetve ez a pontszámítási módszer csak akkor lehetséges ha az adott szakhoz kapcsolódó diplomád van.

Vagy érettségi eredményekből szeded össze a pontokat (hagyományos vagy duplázós módszer) és ekkor a többletpontokhoz tudod beszámíttatni a diplomát.

2023. nov. 2. 00:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem, akkor sokkal kedvezőbb annak, aki pl. 5-ös diplomával jelentkezik, mert az megkapja a 400 pontot, míg aki 100% közép, és 100% emelt érettségivel jelentkezik, annak csak kb. 333 pontja van tisztán tanulmányi pontokból (duplázással) mivel a közepszintűre csak a pontok 2/3-át adják meg, és így ha nem is a duplázassal számoljak, akkor sem kapja meg a 400 pontot ha az egyik kötelező érettségije középszintű. 2 db 100%-os emeltet meg valljuk be közel képtelenség kivitelezni.
2023. nov. 6. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!