Szerinted mit csináltak jól a szüleid a nevelésedben?
Bármikor fordulhattam hozzájuk ha baj volt. Ha dühösek is voltak rám, akkor is mindig az volt az első hogy megoldani a problémát. Mindig mindenben támogattak és segítettek. Akár tanulmányi dolgokban, vagy baráti kapcsolatokban is jó tanácsokat adtak.
A másik nagyon jó dolog hogy volt magánszférám. Volt saját kis szobám amit úgy rendezhettem be ahogyan akartam, ha csukva volt az ajtó, kopogtak stb. Ami nekem akkoriban alap volt, de itt olvasgatva hogy más szülők mennyire nem tartják tiszteletben a gyerek saját dolgait az döbbentett rá, hogy engem ezzel szemben mennyire tiszteletben tartottak a szüleim.
Felelősségre neveltek, elmondták és megmutatták mi hogyan működik a világban, hogy egyedül is tudjak majd boldogulni.
Megtanitották hogy bármit lehet, csak kommunikálni kell róla. Tehát pl mehettem bulizni, barátokkal talizni stb, csak tudják hogy kivel mikor hol és meddig. És mindig elmesélhettem hogy mi a helyzet. Emiatt el is akartam mesélni. Anyát érdekelte a lelkivilágom, tök piti dolgokat végighallgatott, beszélgethettem vele bármiről. Most felnőtt fejjel nekem nem biztos hogy lesz majd ennyi türelmem a saját gyerekem kis lényegtelen hülyeségeit hallgatni. XD
De anya tudta hogy akkor ott nekem azok fontosak voltak és emiatt megbíztam benne akkor is amikor nehezebb dolgokról volt szó.
Szóval azt hiszem hogy jó érzelmi intelligenciát neveltek belém és általános műveltséget. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!