Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam az anyámnak, hogy...

Megmondjam az anyámnak, hogy szerintem nem kéne megtartania a gyereket ilyen körülmények mellett?

Figyelt kérdés

43 éves, a férjével nem jó a házassága.

Régen hetente többször a fejemhez vágta, hogy ő miattam van vele, mert én mennyibe vagyok és ezt az életszínvonalat, ahogy élünk, nem bírná egyedül megteremteni. Ez igaz, aláírom. Mert pl. régen is sokat utaztunk, nem állami iskolába jártam soha, anyámnak is olyan igényei voltak, amikhez magasan a magyar átlag kereset kell és ő nem dolgozott soha a gimis nyári diákmunkáit leszámítva.

Az apám a válásuk után sokat nem foglalkozott velem, rá a gyerektartáson kívül anyagilag nem számíthatott az anyám. Apám elköltözése után fél évvel anya már újra feleség volt.

Nekem a nevelőapámmal nincsen problémám, velem mindig rendes volt, fizetett mindent az első szóra, de anyámmal egy nagy veszekedés az egész házasságuk. Az anyám a legapróbb dolog miatt robban, olyankor fenyegeti, kiabál, de volt már, hogy szétverte húsklopfolóval a laptopját, vagy a 3 hónapos, halálosan féltett új kocsiját összevissza karcolta kulccsal. Vagy nyaraláson összevesztek, anyám fogta magát és hazajött, minket meg ott hagyott.

20 éve együtt vannak, rengeteg mindent megbocsátottak a másiknak, mert ezeken kívül voltak megcsalások, szétköltözések is (legutóbbi tavaly ősszel). Így azt nem hiszem, hogy elválnának, meg régen is ha mondtam anyának, hogyha ennyire rossz neki (mindig nekem panaszkodott), akkor váljon el. Nem, ő nem akar, mert egyszer elválni még rendben van, de ő még egyszer azt nem csinálja végig, meg ennyi idősen hol ismerkedjen komoly kapcsolatra?!

A nevelőapámnak nincs gyereke, nem is akart soha. Most is azt mondta, mikor anya elmondta neki, hogy terhes, hogy neki mindegy, hogy mit csinál, de őt este, ha hazajön, ne kezdje el piszkálni a gyerekkel, mert neki a munkája mellett nincsen arra kapacitása, hogy még itthon is "dolgozzon" és ellásson egy csecsemőt.

Nem csak az életkora miatt nem kéne anyámnak újra szülnie, hanem mert idegileg elég labilis, otthon folyamatosak a viták. Én 1-2 hétvégére megyek haza havonta, olyankor röhögök egy jót rajtuk, vagy ha megunom, felmegyek a szobámba. De ebben felnőni újra nem akarnék. Nekem a nagyszüleim jelentették régen a menedéket, minden péntek délutántól vasárnap estig/hétfő reggelig náluk voltam gyerekként. Viszont már ők is idősebbek, vannak egészségügyi gondjaik is, így nem tudnának annyit segíteni anyának, mint amikor én voltam gyerek.

2021. ápr. 27. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
86%
Na, Kérdező, ettől most a savlekötő tuti eperohamot kap...
2021. ápr. 27. 19:10
 32/62 Savlekotő ***** válasza:
71%
De bele lehet rúgni abba a gyerekbe napi szinten éreztetni hogy utálja apa anya meg majd leveri rajta a feszkót.. Csodálatos gyerekkora lesz,de látom neked ez nem lesz probléma, mert van pénz... Jó nagy cumi lesz itt pár év múlva nektek.
2021. ápr. 27. 19:11
 33/62 anonim ***** válasza:
61%
szeretnéd,mi? És ha nem??
2021. ápr. 27. 19:17
 34/62 A kérdező kommentje:

Savlekotő, ne haragudj, de miért hányod az én szememre, hogy "nekem ez nem probléma"? Nem én vagyok terhes, nem cibálhatom el az anyámat abortuszra sem.

Külön élek tőlük, saját életem van (24 éves vagyok).

2021. ápr. 27. 19:19
 35/62 anonim ***** válasza:
98%
Anyád azért akarja megtartani a gyereket, mert azt hiszi, azzal magához láncolja a manuszt. Ha mégsem, vígan eléldegél a gyerektartásból egy ideig.
2021. ápr. 27. 19:24
 36/62 anonim ***** válasza:
89%
Anyád ki állhatatlan egy nő lehet, a lóvé miatt hozzáment egy hapsihoz, akit nem szeret, gciskedik vele egész életében, mert boldogtalan, aztán most fosik, hogy esetleg a kapuzárási pánikos ember majd beújít valami frisset, mert árban az is ugyanott van úgy is, mint az öreg nő. Szóval most kell valami, ami miatt nem lenne lelkiismerete kivágni őt a tombolásai miatt. Ennyi a sztori. Csóri kölyök.
2021. ápr. 27. 20:52
 37/62 anonim ***** válasza:
82%
Azért tűnik kamunak, mert anyuka 43 éves, 20 éve ezzel a pasival van. Tehát 23 évesen vált el és házasodott újra. De amikor az előtte lévő férjével az életét írja le, akkor azt írja, hogy utazgattak, sosem járt a kérdező állami iskolába, tehát ez volt az a színvonal amit megszoktak....mikor? Amikor anyuka 15 éves volt? Vagy a putrisorról jött? Ott divat ilyen fiatalon szülni. Amúgy ha igaz, nagyon gáz, anyuka nem százas, de a kérdező is elég gáz, hogy ő csak haza megy és röhög rajtuk. A pasi feleslegesen pumpálta tele pénzzel, mert egy empátia nélküli kis dög, de abban igaza van, hogy anyunak nem kéne szülnie még egyet.
2021. ápr. 27. 21:33
 38/62 A kérdező kommentje:

Azt, hogy régen is utaztunk, arra értettem, hogy amikor még velük éltem. Az anyámmal és a férjével.

Mit csináljak még velük?

Egész kamaszkorom azzal telt, hogy anyámat győzködtem, váljon el, keressen munkát és legyünk ketten. Sosem szánta rá magát. Mindig csak panaszkodott, hogy ez sem jó, az sem jó, a nevelőapámnak megint szeretője van, ő nem akar így élni stb. De tenni sosem tett ellene a veszekedéseken kívül. Így igen, én már tényleg csak nevetni tudok ezeken, mert sírtam eleget.

2021. ápr. 27. 21:36
 39/62 Savlekotő ***** válasza:
90%
Tehát dolgozni nem akar,ennyi a történet,és sejtette h a pasi kifelé tart a dologból, ezért teherbe esett,lehet nem is tőle,ez a tipus bármire képes pénzért,tapasztalat,ha a férje le lép a szeretőhöz mit fog enni adni a gyereknek,miből lesz nyugdíja,villany gáz víz,22 ezres segélyből,facebook koldulásból? Jól sejtem h a pénzért esett teherbe.. Nem baj majd a phaszi tejel nektek.. De olyan mintha ez neked totál normális minta lenne. Majd a tesón is röhögj ha épp rajta csattan anyád eszetlensége önzősége munka kerülése és neki nem jut állami suli meg utazgatás. Eszem megáll az ilyen érdek emberektől- Gyomrom kifordul manapság.
2021. ápr. 27. 21:47
 40/62 anonim ***** válasza:
25%

Van úgy hogy a jövevény megszeretteti magát és a nevelőapád egyre jobban megszereti. Tudod van úgy hogy változnak az élethelyzetek és velük változik meg a régi vélemények is.

Ha nevelőapád nem akar több veszekedést, a gyerekkel együtt, akkor egy bejárónőt felvesznek, aki ameddig nincs otthon a nevelőapád addig tevékenykedik, segít, amíg délelőtt pihen az anyukád, ha már azt írod van pénz.

Végül erkölcsi szintén úgy gondolom nem helyes befolyásolni anyukádat, akármilyen picike a hasában, akkor is élőlény, egyetértek a vallásommal, ha már elindul az élet akkor az is életkioltás ha megszüntetik. (sajnálom, de gyilkosságra való felbujtás, tudom ez most fáj neked, de a magzatnak méginkább fájna.örülj hogy jön a tesó. )

2021. ápr. 27. 22:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!