Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam az anyámnak, hogy...

Megmondjam az anyámnak, hogy szerintem nem kéne megtartania a gyereket ilyen körülmények mellett?

Figyelt kérdés

43 éves, a férjével nem jó a házassága.

Régen hetente többször a fejemhez vágta, hogy ő miattam van vele, mert én mennyibe vagyok és ezt az életszínvonalat, ahogy élünk, nem bírná egyedül megteremteni. Ez igaz, aláírom. Mert pl. régen is sokat utaztunk, nem állami iskolába jártam soha, anyámnak is olyan igényei voltak, amikhez magasan a magyar átlag kereset kell és ő nem dolgozott soha a gimis nyári diákmunkáit leszámítva.

Az apám a válásuk után sokat nem foglalkozott velem, rá a gyerektartáson kívül anyagilag nem számíthatott az anyám. Apám elköltözése után fél évvel anya már újra feleség volt.

Nekem a nevelőapámmal nincsen problémám, velem mindig rendes volt, fizetett mindent az első szóra, de anyámmal egy nagy veszekedés az egész házasságuk. Az anyám a legapróbb dolog miatt robban, olyankor fenyegeti, kiabál, de volt már, hogy szétverte húsklopfolóval a laptopját, vagy a 3 hónapos, halálosan féltett új kocsiját összevissza karcolta kulccsal. Vagy nyaraláson összevesztek, anyám fogta magát és hazajött, minket meg ott hagyott.

20 éve együtt vannak, rengeteg mindent megbocsátottak a másiknak, mert ezeken kívül voltak megcsalások, szétköltözések is (legutóbbi tavaly ősszel). Így azt nem hiszem, hogy elválnának, meg régen is ha mondtam anyának, hogyha ennyire rossz neki (mindig nekem panaszkodott), akkor váljon el. Nem, ő nem akar, mert egyszer elválni még rendben van, de ő még egyszer azt nem csinálja végig, meg ennyi idősen hol ismerkedjen komoly kapcsolatra?!

A nevelőapámnak nincs gyereke, nem is akart soha. Most is azt mondta, mikor anya elmondta neki, hogy terhes, hogy neki mindegy, hogy mit csinál, de őt este, ha hazajön, ne kezdje el piszkálni a gyerekkel, mert neki a munkája mellett nincsen arra kapacitása, hogy még itthon is "dolgozzon" és ellásson egy csecsemőt.

Nem csak az életkora miatt nem kéne anyámnak újra szülnie, hanem mert idegileg elég labilis, otthon folyamatosak a viták. Én 1-2 hétvégére megyek haza havonta, olyankor röhögök egy jót rajtuk, vagy ha megunom, felmegyek a szobámba. De ebben felnőni újra nem akarnék. Nekem a nagyszüleim jelentették régen a menedéket, minden péntek délutántól vasárnap estig/hétfő reggelig náluk voltam gyerekként. Viszont már ők is idősebbek, vannak egészségügyi gondjaik is, így nem tudnának annyit segíteni anyának, mint amikor én voltam gyerek.

2021. ápr. 27. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
93%

Anyád konkrétan nem normális, én csodálom szegény pasit, hogy bírja vele.

Beleszólni nem tudsz sajnos, ez az ő döntése. A véleményed elmondhatod maximum, de a testi épségedre vigyázz közben. A gyereket előre sajnálom.

2021. ápr. 27. 17:37
 12/62 anonim ***** válasza:
98%
Egy gyereket felnevelni, elindítani az életben minimum 18 év. Ha eközben ne adj isten meghalna a családfenntartó(ami egy ilyen életvitel mellett benne van a pakliban) akkor ki fogja fölnevelni a gyereket? Anyud biztos nem, egyrészt a koránál, másrészt a munkatapasztalat hiánya miatt föl sem vennék sehova. Beadja intézetbe a gyerekét, vagy mi lesz akkor? Belegondolni is rossz.
2021. ápr. 27. 17:40
 13/62 anonim ***** válasza:
20%
Kérdezd meg, hogyan foggja magát érezni majd amikor a gyereke nagyanyjának fogják nézni az oviban és, hogy bírni fogja e egyedül. Komolyan, majdnem 46 évesen fog szülni egy eleve rossz kapcsolatba. Ő és a gyerek fog szenvedni, de nagyon.
2021. ápr. 27. 17:48
 14/62 Savlekotő ***** válasza:
86%
Rémes látni mikor egy felnőtt nő egy gyerek szintjén ragadt,eszköz gyerekek jönnek ma javarészt világra,családiért csokért,szar kapcsolat helyre hozónak,a szart meg koronázni,stb,ki szív a gyerek aki igazából csak cuki muki de amint macera van vissza tolnák,csak ezt senki se fogja őszintén kimondani-.- A gyerek felelősség,döntés,nem sarokba vágható plüss,nem áldozati oltár,nem hoz helyre halott házasságokat,eleve fos kapcsolatokat,nem cuki muki mindig.. A pasi dobbantani fog,te meg majd dolgozhatsz h eltarthasd a marék homok eszű anyádat a szaporulatával.. Koton olcsóbb lett volna..
2021. ápr. 27. 17:49
 15/62 anonim ***** válasza:
86%
Szegény gyerek. Ha elveteti- azért. Ha megszüli és mellette kell felnőnie- akkor azért.
2021. ápr. 27. 17:52
 16/62 anonim ***** válasza:
23%
Elmondhatod a véleményedet, HA úgy érzed, hogy elérsz vele valami eredményt. Ha csak azért mondanád el, mert tudod, hogy igazad van, akkor felesleges, mert eredménye nem lesz, csak konfliktust generálsz, pedig azt anyád magától is keresi.
2021. ápr. 27. 17:59
 17/62 anonim ***** válasza:
78%

Anyad nem normalis. Duhrohamai vannak. Nem valo gyerek a kozelebe! Csoda h a pasi birja, de szerintem csak nincs kedve valni, meg tudja h nem elne meg.

Talan azzal tudnad meggyozni h a ferje meghal/ valami tortenik, nem lesz aki finanszirozza a csaladot.

2021. ápr. 27. 18:07
 18/62 A kérdező kommentje:
A pénz később sem lenne gond, mert a férjének van akkora vagyona, megtakarítása, amiből akár mind a hárman elélnénk életünk végéig gond nélkül + a passzív jövedelmi források akkor sem vesznének el. Ezt anyám is tudja.
2021. ápr. 27. 18:16
 19/62 anonim ***** válasza:
18%
Itt gyakorin azt szokták mondani, hogy nincs közöd hozzá, a szüleid dolga.
2021. ápr. 27. 18:17
 20/62 anonim ***** válasza:
8%
Kamu kérdés.
2021. ápr. 27. 18:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!