Mi a bajuk a szüleimnek azzal, hogy a barátnőm nem magyar? Hogy békítsem meg őket?
Erdélyi magyarok vagyunk. A szüleim nem nemzetgyűlölők (legalábbis sosem gondoltam azt róluk), millió román és szász barátunk van.
Én 24 éves vagyok és kb 2 hónapja van egy román barátnőm,akit most mutattam be a családnak. Nem beszéltem nekik sokat róla, de azt mondtam hogy román. Viszont a találkozás után nagy családi hiszti lett, hogy a lány román és hogy így milyen a család stb.
Rendes családból való, az apja katonatiszt volt (csakúgy mint édesapám, csak máshol éltünk), az anyja pedig egy cégnél főkönyvelő.
A lány is illemtudó. Senki nem várta el, nem is volt szó róla, de az első látogatásra 2 féle sütit hozott amit ő készített, apámnak hozott pálinkát és anyámnak pedig egy igen márkás parfümöt, valamint egy dísztárgy féleséget, ami olyan mint egy kis mini evőkészlet.
Nem értem mi a bajuk vele, nem értem miért kell feszültség a családba. Hogy békítsem meg őket? Valami tipp olyantól aki járt ilyen vagy hasonló cipőben?
A szüleid lehetnek kissé kultúráltabbak a témát illetően, azt ajánlom, hogy próbáld határozottan közölni velük, hogy ez van s kész. Szereted őt, a te magánéletedről van szó, ebben nekik minimális, vagy semmilyen beleszólási joguk van, max véleményt alkothatnak. - ez lenne az ideális eset.
A lány pedig egy igazi csoda fogás, nagyon szerethetőnek tűnik azok alapján amiket írtál, hogy Miket vitt a szüleidnek stb..
Csak a helyzetet minél hamarabb vedd kontroll alá, nehogy a barátnőd szülei szerezzenek tudomást arról, hogy a te szüleid antipatikusnak tartják származása miatt, mert ha ez történne akkor egyhamar nem lenne béke a családban es a jet család közt, az tuti :)
Valóban valakinek nem az a fontos, hogy a gyermeke boldog legyen, hanem az, hogy az unokája is biztos magyar legyen? Tehát a mostnál sokkal fontosabb a távoli jövő. Gratulálok!
Persze foglalkoztat a jövő nemzedéke, de nem annyira, hogy a saját fiamat fosztom meg a boldogságtól.
A másvilágon majd biztos nagy hasznát lehet venni annak, ha valakinek az ükunokája ugyanolyan nemzetiségű, mint az ükpapa. Jajjjj
Én nem utasítanék el egy román társat, de először letisztáznánk, hogy engedélyezni fogja-e, hogy pl. a gyerekek megtanulhassák a magyar nyelvet és megismerhessék a magyar kultúrát.
Az, hogy gör.katolikus (és nem ortodox), egy nagy plusz pont!
Sok sikert! :)
Egy erdélyi
36
Persze,mondta hogy neki semmi ellenvetése hogy a gyerekei megtanuljanak magyarul vagy bármilyen nyelvet (persze ennyi ismerettség után nem beszéltünk közös gyerekről, csak úgy általánosságban) őt is érdekli a magyar nyelv és azon az állásponton van, hogy annyi emberek vagyunk, ahány nyelvet ismerünk.
38
Nem érdekel ez a része. Nem az én barátnőm és biztos a szülei sem vettek részt ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!