Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a bajuk a szüleimnek...

Mi a bajuk a szüleimnek azzal, hogy a barátnőm nem magyar? Hogy békítsem meg őket?

Figyelt kérdés

Erdélyi magyarok vagyunk. A szüleim nem nemzetgyűlölők (legalábbis sosem gondoltam azt róluk), millió román és szász barátunk van.

Én 24 éves vagyok és kb 2 hónapja van egy román barátnőm,akit most mutattam be a családnak. Nem beszéltem nekik sokat róla, de azt mondtam hogy román. Viszont a találkozás után nagy családi hiszti lett, hogy a lány román és hogy így milyen a család stb.

Rendes családból való, az apja katonatiszt volt (csakúgy mint édesapám, csak máshol éltünk), az anyja pedig egy cégnél főkönyvelő.

A lány is illemtudó. Senki nem várta el, nem is volt szó róla, de az első látogatásra 2 féle sütit hozott amit ő készített, apámnak hozott pálinkát és anyámnak pedig egy igen márkás parfümöt, valamint egy dísztárgy féleséget, ami olyan mint egy kis mini evőkészlet.

Nem értem mi a bajuk vele, nem értem miért kell feszültség a családba. Hogy békítsem meg őket? Valami tipp olyantól aki járt ilyen vagy hasonló cipőben?

2021. ápr. 23. 18:30
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
27%
Atavisztikus ösztön az idegengyűlölet. A történelem folyamán minden eltérő csoport háborúzott egymással. Már a kőkorszakban is. A majomcsoportok is ezt teszik.
2021. ápr. 23. 21:54
 32/64 anonim válasza:
85%

A szüleid lehetnek kissé kultúráltabbak a témát illetően, azt ajánlom, hogy próbáld határozottan közölni velük, hogy ez van s kész. Szereted őt, a te magánéletedről van szó, ebben nekik minimális, vagy semmilyen beleszólási joguk van, max véleményt alkothatnak. - ez lenne az ideális eset.

A lány pedig egy igazi csoda fogás, nagyon szerethetőnek tűnik azok alapján amiket írtál, hogy Miket vitt a szüleidnek stb..

Csak a helyzetet minél hamarabb vedd kontroll alá, nehogy a barátnőd szülei szerezzenek tudomást arról, hogy a te szüleid antipatikusnak tartják származása miatt, mert ha ez történne akkor egyhamar nem lenne béke a családban es a jet család közt, az tuti :)

2021. ápr. 24. 00:08
 33/64 anonim ***** válasza:
67%

Valóban valakinek nem az a fontos, hogy a gyermeke boldog legyen, hanem az, hogy az unokája is biztos magyar legyen? Tehát a mostnál sokkal fontosabb a távoli jövő. Gratulálok!

Persze foglalkoztat a jövő nemzedéke, de nem annyira, hogy a saját fiamat fosztom meg a boldogságtól.

A másvilágon majd biztos nagy hasznát lehet venni annak, ha valakinek az ükunokája ugyanolyan nemzetiségű, mint az ükpapa. Jajjjj

2021. ápr. 24. 00:12
 34/64 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
#31: "A történelem folyamán minden eltérő csoport háborúzott egymással. Már a kőkorszakban is. A majomcsoportok is ezt teszik." Nem mind. A bonobók dugnak helyette.
2021. ápr. 24. 07:30
 35/64 anonim ***** válasza:
87%
Kedves lanynak tunik 😊 sa va tina!
2021. ápr. 24. 07:48
 36/64 anonim ***** válasza:
100%

Én nem utasítanék el egy román társat, de először letisztáznánk, hogy engedélyezni fogja-e, hogy pl. a gyerekek megtanulhassák a magyar nyelvet és megismerhessék a magyar kultúrát.

Az, hogy gör.katolikus (és nem ortodox), egy nagy plusz pont!

Sok sikert! :)

Egy erdélyi

2021. ápr. 24. 08:03
 37/64 A kérdező kommentje:

36

Persze,mondta hogy neki semmi ellenvetése hogy a gyerekei megtanuljanak magyarul vagy bármilyen nyelvet (persze ennyi ismerettség után nem beszéltünk közös gyerekről, csak úgy általánosságban) őt is érdekli a magyar nyelv és azon az állásponton van, hogy annyi emberek vagyunk, ahány nyelvet ismerünk.

2021. ápr. 24. 08:12
 38/64 anonim ***** válasza:
74%
Csak egy apró történelmi adalék: az egész magyarellenességet, elszakadást a görög katolikus románok kezdték :)
2021. ápr. 24. 10:01
 39/64 A kérdező kommentje:

38

Nem érdekel ez a része. Nem az én barátnőm és biztos a szülei sem vettek részt ebben.

2021. ápr. 24. 11:42
 40/64 anonim ***** válasza:
81%
38, lehet arról vitatkozni, hogy negatívum vagy pozitívum-e, hogy 100-150 évvel ezelőtt a népük önrendelkezését akarták. Az ortodoxia viszont mindig karöltve járt a sötét nacionalizmussal és etnocentrizmussal. Ma is. A szülők szerintem sokkal elfogadóbbak lennének, ha tudnák, hogy a lány nem ortodox.
2021. ápr. 24. 12:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!