Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy a barátom nem magyar?

Figyelt kérdés

Mostanában elkezdtem mesélni anyuéknak a barátomról,csakhogy azt "elfelejtettem" elmondani,hogy ő Szlovák,és ugye Szlovákiában él.Ma az ebédnél azt mondta apa,hogy szívesen megismernék őt személyesen is,szimpatikusnak tűnik számukra.

Hogyan mondjam el nekik a dolgot?

2016. nov. 4. 15:39
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
96%
Ez miért gond?
2016. nov. 4. 15:45
 2/38 anonim ***** válasza:
93%
nincs érteme hallgatni, minél előbb mond el nekik, nehogy akkor derüljön ki, mikor elmegy hozzátok.
2016. nov. 4. 15:47
 3/38 anonim ***** válasza:
94%
Simán, miért lenne gond az, ha szlovák? Legfeljebb neked gond, mert kevesebbet tudtok találkozni, ha nem itt él.
2016. nov. 4. 15:48
 4/38 anonim ***** válasza:
95%
"Azt mondtam már, hogy szlovák?"
2016. nov. 4. 15:55
 5/38 anonim válasza:
95%

Legtöbb szülőnek ez nem gond és 99%a jól fogja lereagálni. Volt párom szülei kivételesek voltak és zavarta őket, hogy erdélyi magyar vagyok és annyira undorítóan viselkedtek, hogy végül miattuk szakítottunk.

Szerintem is el kellene mondanod nekik, amikor szépeket és jókat mondanak róla, akkor vesd fel hogy eljönne meglátogatni. Amikor pedig rábólintanak kérdezd meg tőlük, hogy amúgy mondtam-e már, hogy Szlovákiai és mégis ennyit utazik értem, hát nem aranyos?

2016. nov. 4. 16:05
 6/38 anonim ***** válasza:
72%
Gondolom tud magyarul, vagy angoloztok? A szuleid nagymagyarok, v mi a baj?
2016. nov. 4. 16:06
 7/38 anonim ***** válasza:
95%
Tud magyarul? Nálunk nem tudta a rokonság, hogy kicsoda micsoda vagyok, amikor bemutatott a barátom. Mi Szlovákiában élünk, az azóta férjem és családja tényleg szlovák, mármint férjem tud magyarul a család másik része miatt, de egyik félről teljes szlovákok, nem tudtak magyarul végképp. Nálunk magyar mindenki, mármint a nyelv, hiába élünk itt, csak törjük a nyelvet, amit a suli, hivatal megkövetel, de nem anyanyelvi szinten. Amikor mentünk látogatóba először, megállt a levegő is, amikor kiderült hogy nem tudnak majd velem lazán beszélgetni. Viszont nagyon jól álltak hozzá, lelassultak a beszédben hogy tuti értem, amit nem értettem, körülírtak, ha férjem épp nem tudott figyelni. Az évek alatt belejöttem, a minap mondták épp, hogy hol vagyok már attól, amikor először jöttem és csak néztem szégyenlősen... Ami már majd 20 évvel és 3 gyerekkel ezelőtt volt. (a gyerekek kétnyelvűek) Hozzáállás kérdése, és ne azt nézzék, honnan van, hanem milyen ember :)
2016. nov. 4. 16:10
 8/38 anonim ***** válasza:
56%
És akkor mi van ? Normális ember nem a nemzetiséget nézi.
2016. nov. 4. 16:10
 9/38 anonim ***** válasza:
89%
Én sem értem igazából mi a probléma. Lehet, hogy más országban laknak, de ez nem zárja ki azt, hogy a szomszéd faluban. Valójában mi az oka hogy eddig nem mondtad meg? Mert oka nyilvánvalóan van valami.
2016. nov. 4. 16:11
 10/38 A kérdező kommentje:
Azért nem mertem elmondani nekik eddig,mert félek a reakciójuktól,mert ők "nagymagyarozni" szoktak.Kifejezetten lenézik a szlovákokat és a románokat.Többször hallgattam már végig a szenteskedő szövegeiket,hogy az igenis a mi területünk volt,őket beette oda a fene(persze,ezt sokkal csúnyább,durvább kiadásban) és apa rendszeresen azt hajtogatja,hogy ő lángszóróval űzné ki onnan az összes kutyát....
2016. nov. 4. 16:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!