Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék besegíteni a...

Hogyan tudnék besegíteni a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Van 2 öcsém (ikertestvérek és 14 évesek), de nem nagyon tudnak velük bánni, mivel mindig is elég hiperaktívak voltak. Amikor hazamegyek (egyetem miatt nem otthon lakom) mindig azt hallgatom, hogy így meg úgy nem tudnak velük mit csinálni.

Tény és való, hogy túlbuzgóak, de olyan nincs hogy nem tudnak velük mit csinálni, csak nem akarnak. Helyrerázni őket meg nem az én feladatom.

Hogy egy kicsit jobban belelássatok a dologba, elmesélek nektek pár dolgot az öcséimről.

Már kiskorukban is az volt, hogy egymással verekedtek, mindenen összevesztek, a tanáraik is sokat panaszkodtak rájuk (még most is). Csak hogy egy példát mondjak. Az egyik órájuk előtt az ofőjük beszélni akart velük, mivel már most évelején sikerült beszerezniük pár rossz jegyet és ha évvégére javítani akarnak, akkor érdemes lenne már most elkezdeni. Egyik tanáruk mondta, hogy másnap irat velük egy dogát. Megtörtént, de rajtakapta őket, hogy puskáztak. Egy másik tanáruk pedig azt mesélte, hogy az direkt felelteti őket a puskázás elkerülése végett, de csak nagyon ritkán tud kiszedni belőlük valamit.

Másrészről az osztálytársaikat is piszkálják. Vagy kinevetik őket, vagy beszólogatnak nekik, vagy lökdösődnek stb.

Anya egyszer mesélte, hogy egyszer amikor bement az egyik öcsém szobájába, arra lett figyelmes, hogy nem nekivaló képeket nézeget lányokról. Valamint nagyon sokszor hisztizik, ha nem olyan kaja van amit szeret vagy ha nagyon rosszul sikerült. Nem tudni, ebből mi igaz és mi nem, de az egyik tanára mondta, aki az öcsém egyik osztálytársától hallotta (ezért megkérdőjelezhető), hogy látta, hogy öcsém egyfolytában fogdos egy lányt.

Másik öcsém meg sokszor használ vulgáris szavakat, vagy éppen videojátékokkal játszik és aki hozzászól vagy ha valaki megmondja neki, hogy jó lenne kimozdulni a gép mellől, akkor elkezd kiborulni.

Nagyjából ennyi, amit tudni kell róluk. Nagyon hosszúra nem akartam fogni, de ennyi lenne a lényeg.

Most már engem is kezd egyre jobban zavarni, hogy ennyire nem csinálnak velük semmit és a végén

én leszek az, akire minden hárul.

De nem leszek mindig itt, mivel lassan befejezem az egyetemet, barátnőmmel is azért csak többet kell lennem, mert nincs túl sok időnk egymásra.

2016. okt. 31. 20:22
 1/7 anonim ***** válasza:
33%

" de olyan nincs hogy nem tudnak velük mit csinálni, csak nem akarnak. "

Aha, tehát a tanárok is lusták, meg hülyék, ahogy a szüleid is. Mert nem akarnak. Istenem, de rohadt nagyképűek vagytok, remélem ugyanilyen gyerekeid lesznek és majd a te valamelyik kölköd fog ide írogatni és téged alázni.

A kérdés címe pedig rossz, mert neked eszed ágában sincs segíteni, csak okoskodni tudsz.

2016. okt. 31. 20:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Gratulálok, sikerült megfogni a lényeget, ráadásul egy olyan emberről mondasz most véleményt akit nem ismersz.

Egyébként meg semmi rosszindulat nem volt a kérdésemben, sajnálom hogy ezt vetted le belőle. Ami pedig a mondatomat illeti amit kimásoltál..nos, ez így van, mert én ezt látom. Egyetlen egyszer nem láttam hogy komolyan elbeszélgettek volna velük. Nem okoskodno akarok- távol álljon tőlem - csupán nem akarom hogy rossz úton haladjanak.

Nem akarok nekik segíteni? Te biztos jobban tudod igaz? Mert biztos belelátsz az életünkbe. Kettőnk közül aki okoskodikaz te vagy, nem én. Kösz, hogy így aggódsz, de én nem fogom így elrontani a gyerekeimet.

2016. okt. 31. 20:34
 3/7 anonim ***** válasza:
26%

Tesóid kamaszodnak,nem értem minolyan furba ebben.

Teljesen normàlis, hogy jobban èrdekli öket a pin@, a jàték meg a haverok, mint a tanulàs, házimunka, egyetemista nővérke észosztása :P

Anyàdék meg már egyszer megélték a te kamaszodásodat is, ezért nincsenek meglepve...

2016. okt. 31. 20:56
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

Hiányzik itt egy jó nagy apai pofon.

Amugy ezt egyáltalán nem a te feladatod megoldani.

2016. okt. 31. 20:56
 5/7 A kérdező kommentje:

Az oké, hogy kamaszodnak, de tudniuk kell, hogy hol a határ. Vagy az oké hogy az osztálytársaikat -beleértve olyanokat is akik semmit nem csináltak - bántják? Engem is ugyanazok neveltek, mégsem viselkedtem így. Természetes, hogy mindenkin máshogy jön ki a kamaszkor, de ez a tiszteletlenségüket nem magyarázza.

Ki mondta, hogy a nővérük vagyok? Ott van, hogy van barátnőm és nem leszbikus vagyok :D

2016. okt. 31. 21:01
 6/7 anonim válasza:

Valóban kell valamit kezdeni a helyzettel, mert ezekből a srácokból a leírtak alapján normális felnőtt nem lesz...

Próbálj meg velük beszélni, mutass nekik jó példát.

Magyarázd el nekik, hogy egy lánnyal nem lehet ilyet csinálni.

Mutasd be nekik, hogy hogyan kell kulturáltan viselkedni.

2016. okt. 31. 21:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Esetleg beíratni valami sportra őket, ott levezethetik a fölös energiát és fegyelmet is tanulhatnak. Emellett a szüleidnek el kellene beszélgetni velük, üljenek le velük tanulni, ha otthon vagy ebben te is tudsz segíteni.
2016. nov. 1. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!