Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy a barátom nem magyar?

Figyelt kérdés

Mostanában elkezdtem mesélni anyuéknak a barátomról,csakhogy azt "elfelejtettem" elmondani,hogy ő Szlovák,és ugye Szlovákiában él.Ma az ebédnél azt mondta apa,hogy szívesen megismernék őt személyesen is,szimpatikusnak tűnik számukra.

Hogyan mondjam el nekik a dolgot?

2016. nov. 4. 15:39
1 2 3 4
 21/38 anonim válasza:
13%
trollkérdés
2016. nov. 4. 19:00
 22/38 anonim válasza:
85%
Aki szerint meg a szlovákok a magyarok lakta területeken nem tudnak magyarul az buta, még a jednotában a kasszás is érti amit mondasz neki magyarul, de direkte nem fog válaszolni magyarul. Ilyenek ezek
2016. nov. 4. 19:03
 23/38 anonim ***** válasza:
16%
Világosítsd fel apádat, hogy a mai Magyarország területe ősi morva föld volt, de a honfoglaló magyarok csalárd módon szerezték meg szegény Szvatopluktól.
2016. nov. 4. 19:45
 24/38 A kérdező kommentje:

Te aztán nagyon el vagy tévelyedve.

Abszolút szlovák neve van,és azért kezdett el magyarul tanulgatni,hogy ne angolul kelljen beszélnünk,hanem normálisan megtudjuk érteni,hogy mit mondd a másik. Egyébként a szülei egyáltalán nem tudnak magyarul!:)

2016. nov. 4. 20:18
 25/38 anonim ***** válasza:
74%
Semmi baj a szlovákokkal, Felvidéken is csak azok a szlovákok utálják a magyarokat, akik olyan nácik, mint a szüleid. Pl. Pozsonyban ki sem akartak szolgálni a kávézóban, de Rozsnyóban, Tátralomnicon jól vendégül láttak, ezzel volt a legkevesebb probléma. Ha a szüleid a nemzetiségük miatt utálnak valakit, jó retardáltak, a nemzetiségéről senki sem tehet...
2016. nov. 4. 20:19
 26/38 anonim ***** válasza:
63%

"Te aztán nagyon el vagy tévelyedve.

Abszolút szlovák neve van,és azért kezdett el magyarul tanulgatni,hogy ne angolul kelljen beszélnünk,hanem normálisan megtudjuk érteni,hogy mit mondd a másik. Egyébként a szülei egyáltalán nem tudnak magyarul!:)"

Nem én vagyok eltévedve, félreérthető volt a kérdésed és én rákérdeztem pontosítás végett, erre belémkötött egy kedves válaszoló és ennyi. Így már világos, de mint mondtam, a családnév amúgy se számítana semmit, mert a legtöbb ottani magyar még mindig nem magyarosította vissza az erőszakosan szlovákosított nevét.

2016. nov. 4. 20:32
 27/38 anonim ***** válasza:
66%

"Azért nem mertem elmondani nekik eddig,mert félek a reakciójuktól,mert ők "nagymagyarozni" szoktak.Kifejezetten lenézik a szlovákokat és a románokat.Többször hallgattam már végig a szenteskedő szövegeiket,hogy az igenis a mi területünk volt,őket beette oda a fene(persze,ezt sokkal csúnyább,durvább kiadásban) és apa rendszeresen azt hajtogatja,hogy ő lángszóróval űzné ki onnan az összes kutyát.... "

HŰHA!

Nem irigyellek, hogy ekkora tapló senkiházik a szüleid!

Nálam már a "nagymagyarozás" is kiverte a biztosítékot, egyből tudtam, hogy Jobbikos szennyládákról van szó.....

Gyönyörű, mit ne mondjak, amilyen agresszív barom megnyilvánulásaik vannak!

2016. nov. 4. 20:35
 28/38 anonim ***** válasza:
66%

- Fater, a haverom csehóban lakik.

- Mi az, hogy csehóban lakik?

- A világ legnagyobb csehójában.

- Mi az, hogy a világ legnagyobb csehójában?

- Csehószlovákiábann

2016. nov. 4. 22:51
 29/38 anonim ***** válasza:
Egyébként pl. nekem is vannak szlovák őseim, apai oldalról Miskolc közelében éltek nagymamámnak a szlovák szülei, anyai oldalról üknagyanyám pl. teljesen szlovák (ő még magyarul is alig tudott...), Sári környékéről. Nem is értem, a 2 nép (magyar-szlovák) együtt élt több száz évig, és hirtelen ez a nyugis egymás mellett élős viszony megszűnt. Miért?
2016. nov. 4. 23:18
 30/38 anonim ***** válasza:
13%
Többen elkezdtetek rasszistázni, taplózni. Melyikőtök örülne lelkesen, ha a lánya összejönne egy c.gánnyal!?
2016. nov. 5. 04:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!