Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy a barátom nem magyar?
Mostanában elkezdtem mesélni anyuéknak a barátomról,csakhogy azt "elfelejtettem" elmondani,hogy ő Szlovák,és ugye Szlovákiában él.Ma az ebédnél azt mondta apa,hogy szívesen megismernék őt személyesen is,szimpatikusnak tűnik számukra.
Hogyan mondjam el nekik a dolgot?
Te aztán nagyon el vagy tévelyedve.
Abszolút szlovák neve van,és azért kezdett el magyarul tanulgatni,hogy ne angolul kelljen beszélnünk,hanem normálisan megtudjuk érteni,hogy mit mondd a másik. Egyébként a szülei egyáltalán nem tudnak magyarul!:)
"Te aztán nagyon el vagy tévelyedve.
Abszolút szlovák neve van,és azért kezdett el magyarul tanulgatni,hogy ne angolul kelljen beszélnünk,hanem normálisan megtudjuk érteni,hogy mit mondd a másik. Egyébként a szülei egyáltalán nem tudnak magyarul!:)"
Nem én vagyok eltévedve, félreérthető volt a kérdésed és én rákérdeztem pontosítás végett, erre belémkötött egy kedves válaszoló és ennyi. Így már világos, de mint mondtam, a családnév amúgy se számítana semmit, mert a legtöbb ottani magyar még mindig nem magyarosította vissza az erőszakosan szlovákosított nevét.
"Azért nem mertem elmondani nekik eddig,mert félek a reakciójuktól,mert ők "nagymagyarozni" szoktak.Kifejezetten lenézik a szlovákokat és a románokat.Többször hallgattam már végig a szenteskedő szövegeiket,hogy az igenis a mi területünk volt,őket beette oda a fene(persze,ezt sokkal csúnyább,durvább kiadásban) és apa rendszeresen azt hajtogatja,hogy ő lángszóróval űzné ki onnan az összes kutyát.... "
HŰHA!
Nem irigyellek, hogy ekkora tapló senkiházik a szüleid!
Nálam már a "nagymagyarozás" is kiverte a biztosítékot, egyből tudtam, hogy Jobbikos szennyládákról van szó.....
Gyönyörű, mit ne mondjak, amilyen agresszív barom megnyilvánulásaik vannak!
- Fater, a haverom csehóban lakik.
- Mi az, hogy csehóban lakik?
- A világ legnagyobb csehójában.
- Mi az, hogy a világ legnagyobb csehójában?
- Csehószlovákiábann
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!