Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy a barátom nem magyar?

Figyelt kérdés

Mostanában elkezdtem mesélni anyuéknak a barátomról,csakhogy azt "elfelejtettem" elmondani,hogy ő Szlovák,és ugye Szlovákiában él.Ma az ebédnél azt mondta apa,hogy szívesen megismernék őt személyesen is,szimpatikusnak tűnik számukra.

Hogyan mondjam el nekik a dolgot?

2016. nov. 4. 15:39
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
26%
Apadnak igaza van. A romanok/szlovakok tobbsege ugyanugy megragadna azt a langszorot.
2016. nov. 4. 16:39
 12/38 anonim ***** válasza:
44%
Ha jól beszél magyarul, akkor nem kell egyszerre elárulni nekik. Na meg mondd azt, hogy nem Szlovákiából, hanem a Felvidékről származik.
2016. nov. 4. 16:43
 13/38 anonim ***** válasza:
94%
A totális félreértések elkerülése végett: a barátod szlovák, vagy csak Szlovákiában élő magyar? Tud magyarul, vagy csak szlovákul beszél?
2016. nov. 4. 16:44
 14/38 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk jól fogadták, hogy ausztrál, pedig ok nem is beszelnek angolul.

Anyukám annyit kerdezett, hogy ugye nem eszel kengurut?

Ö visszakérdezett, hogy ez kizáró ok a kapcsolatban?

Anyu azt mondta igen.

Ö erre meg, akkor nem, nem eszem.

Nagyon vicces volt. De szerintem a szuleidnek is csak az számit, hogy jól bánjon és tisztelettudo legyen veled.

26N

2016. nov. 4. 16:44
 15/38 A kérdező kommentje:
A barátom echte szlovák,és viszonylag jól tud magyarul,viszont elég erős akcentusa van.
2016. nov. 4. 16:50
 16/38 anonim ***** válasza:
55%
Még mindig jobb, mintha cigó lenne. Szerintem majd megbékélnek vele, ha tényleg jó fej.
2016. nov. 4. 16:55
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
És mikor, hogyan szoktatok találkozni?
2016. nov. 4. 17:08
 18/38 anonim ***** válasza:
36%

"A barátom echte szlovák,és viszonylag jól tud magyarul,viszont elég erős akcentusa van."

Nem akarok senkit sem a nemzeti önérzetében megbántani, de ha tud magyarul, ráadásul jól, akkor 99%, hogy szimplán magyar. A szlovákul hangzó vezetéknevet ne nézd, az elcsatolt területeken élő magyarokra úgy tekintettek mint szlovákok, akik elmagyarosodtak, ezért mindenkinek szlovákosították a nevét. A szülei is tudnak magyarul? Mert akkor meg aztán pláne magyar.

2016. nov. 4. 17:30
 19/38 anonim ***** válasza:
83%

Na, én echte szlovák vagyok, Magyarországon születtem, perfekt beszélek magyarul, akkor magyar vagyok? Az 1700-as években települt be a családom.

A kérdező párja tudhat azért magyarul, mert mondjuk nem rasszista, érdeklik a magyarok, ezért megtanulta. Ha szimplán szlovákiai magyar, miért vallaná magát szlováknak? Hülyeség.

A kérdezőnek meg csak azt tudom javasolni, hogy vegyen mély levegőt, és mondja el. Aztán valószínű, hogy nem kell meghívnia karácsonyozni a srácot. De persze csoda is történhet.

2016. nov. 4. 18:13
 20/38 anonim ***** válasza:
38%

" Na, én echte szlovák vagyok, Magyarországon születtem, perfekt beszélek magyarul, akkor magyar vagyok? Az 1700-as években települt be a családom. "

Most ezzel nem tudom mire próbáltál meg utalni, gondolom ki akartad fordítani a példámat, csak nem sikerült.

"A kérdező párja tudhat azért magyarul, mert mondjuk nem rasszista, érdeklik a magyarok, ezért megtanulta. Ha szimplán szlovákiai magyar, miért vallaná magát szlováknak? Hülyeség. "

Nem rasszista? MERT A MAGYAR AZ EGY RASSZ? Te tudod, hogy mit beszélsz? :D Édes jó anyám, akkor én meg itt élek a horvát határ mellett és csak azért nem tudok horvátul mert "rasszista" vagyok? Ne idegesíts már. Egy tényleg szlovák család miért tanulna meg magyarul? Szlovák az állam hivatalos nyelve, szlovákok az újságok, a rádióadók, a tévéműsorok, szlovákul beszélnek a hivatalokban, az iskolában stb. Persze mindennek van megfelelője a többségében magyarok által lakott területeken, de ott is mindig ott a lehetőség a szlovákra.

Na most egy elvonatkoztatott példa a kedvedért: ma baromi sokan beszélnek angolul, mert muszáj. A szlovákiai magyaroknak is muszáj valamilyen szinten tudniuk, ha nincsenek kivételes helyzetben. Ellenben te hány angolról hallottál, aki megtanult magyarul, perfektül beszéli és még a gyerekeit is megtanította rá? Én még egyről sem. Na és hány szlovák lehet szerinted aki hobbiból megtanul magyarul aztán a gyerekét is megtanítja, miközben a magyar csak egy kisebbségi nyelv az országában?

2016. nov. 4. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!