Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy a barátom nem magyar?
Mostanában elkezdtem mesélni anyuéknak a barátomról,csakhogy azt "elfelejtettem" elmondani,hogy ő Szlovák,és ugye Szlovákiában él.Ma az ebédnél azt mondta apa,hogy szívesen megismernék őt személyesen is,szimpatikusnak tűnik számukra.
Hogyan mondjam el nekik a dolgot?
mondjuk apukádnak el kéne magyarázni,hogy nem a barátod és a korosztálya foglalta be trianonnál a területeket.
tényleg fájó pont lehet,hogy azt a sok területet megkapták. de már rég meghaltak a felelősök.
hülyeség lenne pl a barátodat hibáztatni ezért.
én a helyedben elmondanám ,hogy szlovák,de valamennyire tud magyarul. ne akkor derüljön ki,amikor bemutatod.
ha apukád nem kíváncsi ezek miatt a barátodra,akkor ok, ne mutasd be neki,csak a család értelmesebb részének. apukádat majd idővel enni fogja a fene,ha már csak ő nem ismeri a barátod. remélhetőleg akkor majd nyitottabb lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!