Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a bajuk a szüleimnek...

Mi a bajuk a szüleimnek azzal, hogy a barátnőm nem magyar? Hogy békítsem meg őket?

Figyelt kérdés

Erdélyi magyarok vagyunk. A szüleim nem nemzetgyűlölők (legalábbis sosem gondoltam azt róluk), millió román és szász barátunk van.

Én 24 éves vagyok és kb 2 hónapja van egy román barátnőm,akit most mutattam be a családnak. Nem beszéltem nekik sokat róla, de azt mondtam hogy román. Viszont a találkozás után nagy családi hiszti lett, hogy a lány román és hogy így milyen a család stb.

Rendes családból való, az apja katonatiszt volt (csakúgy mint édesapám, csak máshol éltünk), az anyja pedig egy cégnél főkönyvelő.

A lány is illemtudó. Senki nem várta el, nem is volt szó róla, de az első látogatásra 2 féle sütit hozott amit ő készített, apámnak hozott pálinkát és anyámnak pedig egy igen márkás parfümöt, valamint egy dísztárgy féleséget, ami olyan mint egy kis mini evőkészlet.

Nem értem mi a bajuk vele, nem értem miért kell feszültség a családba. Hogy békítsem meg őket? Valami tipp olyantól aki járt ilyen vagy hasonló cipőben?

2021. ápr. 23. 18:30
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
86%

Világosítsd fel a szüleidet, hogy egy magyarnak - akkoris, ha erdélyi - semmi joga más nemzeteket utálni, mivel mi vagyunk az egyik legkorcsabb nép. Ha nem hiszik, csináltassanak dns tesztet. Lesz benne a töröktől kezdve minden. Egyik munkatársam megcsináltatta. Akkor tudta meg, hogy van benne görög vér is. Lehet a szüleidben is van román.

Egyébként az én férjem félig japán. Szerencsére a kutyát nem érdekelte a családban, mivel művelt, udvarias, házias, családcentrikus férfi. Öröm nézni hogy bánik a gyerekeinkkel. Nekem ezek a fontos dolgok, nem a bőrszíne, vallása, stb.

2021. ápr. 23. 19:45
 12/64 anonim ***** válasza:
21%

8 Ott élsz és nem ismersz élő románt?

Te valami remete vagy?

2021. ápr. 23. 19:46
 13/64 anonymousreview60 ***** válasza:
82%

1. A szüleid nem nagyon multikulti környezetben nőttek fel.

2. Plusz az ő (nagy)szüleiken keresztül érhette őket "Erdély a magyaroké" beütés.

3. Ha Romániában éltek és ráadásul a párod román, akkor úgy érzik, elveszíted, elveszítheted a kultúrádat, és az unokák magyarul esetleg már csak ímmel-ámmal tudnak majd. Ez kicsit olyan, mintha nem lenne unokájuk.

Ezek összessége az, amit inkább tudat alatt, de akár tudatosan is a román lány elleni elutasítást okozza.

2021. ápr. 23. 19:48
 14/64 anonymousreview60 ***** válasza:
16%
A legjobb lenne, ha a nagyjából kompatibilis európai nemzetek szépen összeolvadnának, mert akkor nem lenne ilyen baj román-magyar, magyar-szlovák, osztrák-magyar, olasz-magyar vonalon. De ez még idő.
2021. ápr. 23. 19:50
 15/64 anonim ***** válasza:
93%
12-es, írtam, hogy nem ott élek, hanem itt, Magyarországon. Olvass, mielőtt írsz.
2021. ápr. 23. 19:51
 16/64 anonim ***** válasza:
94%
8-as vagyok. Magyarországon születtek már a szüleim is, ők sem beszélnek románul, a nagyszülők, akik beszéltek, már nem élnek. Soha nem láttam személyesen élő románt, nincsenek román rokonaim sem itt, sem Romániában. Van egy nagyszülői elbeszélés a származásukról, ennyi.
2021. ápr. 23. 19:54
 17/64 anonim ***** válasza:
83%
OK, bocs. Az "itt élek" éppen jelenthette volna Erdélyt is.
2021. ápr. 23. 19:54
 18/64 anonim ***** válasza:
28%
Igaza van a szüleidnek. A román az román marad, vér nem válik vízzé. Én is erdélyi vagyok, sok román barátom, ismerősöm, munkatársam van, de a családba nem akarok egy románt, különösen nem egy ortodox vallású románt.
2021. ápr. 23. 19:56
 19/64 anonim ***** válasza:
15%
Nem is érdemes keveredni ott, ahol erős az ellenérzés. Ott a távolmaradás az egészséges. Nekem se kellene olyan partner, aki ellenségesen gondolkodik, isten ments.
2021. ápr. 23. 19:57
 20/64 A kérdező kommentje:

18

Engem nem érdekel sem a vallása, sem a származása. Amúgy görög katolikus, nem ortodox.

2021. ápr. 23. 20:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!