Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezek után jogos, ha anyámat...

Td95 kérdése:

Ezek után jogos, ha anyámat kirúgom a házból / eladom felőle a házat?

Figyelt kérdés

Anyám felnőttkorára rászokott az alkoholra. Egy ideig dolgozott rendesen, kb. 2010 körül aztán megváltozott. Egyik munkahelyről ment másikra, amint megkapta a fizut, el is költötte alkoholra, apám fizetéséből tartottuk fent a háztartást. Szegény apám elhunyt közben, tesómmal felesben örököltük a házat, kis része maradt anyámé, haszonélvezettel. Azóta iskola mellett, most pedig iskola után is dolgozom, három műszakban, többször 12 órázással. Én meg a tesóm felesben fizetjük a csekkeket, mert ez a részeg nő egy fillért nem adott még bele, mert "nem az ő neve van a számlán". Szóval anyám hozzáállása azóta sem változott. Egy éve egy végrehajtó az ő házrészét árverés alá tette, mert összesen valami 1,3 millió forintot nem fizetett több bank felé. Most a rokonok segítségével úgy tűnik sikerül "megvennem" a tulajdonrészét, ezáltal az ő része rám kerül, a haszonélvezeti joga elveszett. Ezáltal nincstelenné válna.

Közöltem vele, ha csak hőbörög itthon, menjen az alkesz "haverjaihoz" ahova akar, én látni nem akarom. Persze szerinte övé a ház és nekem kéne elkotródnom a francba. Főleg részegen hajtogatja ezt. Miután meglesz a tulajdoni lap ténylegesen, meg fogom lebegtetni ezt. A lelkiismeretem azt mondja ne csináljam, de így egy lassan 10 éves feszültséget oldana fel ez.

Ha ez nem válna be, akkor meg vagy kérek távolságtartásit vagy eladom a házat és máshol kezdek tesómmal életet, ő meg mehet ahová akar.

2021. ápr. 22. 08:46
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
78%
40. Az egy dolog, de teljesen a sorsára hagyni... Nem tudom, nekem rosszérzésem lenne emiatt.
2021. ápr. 26. 18:31
 42/46 A kérdező kommentje:
#39 rengetegszer beszéltem vele, hogy ez így nem mehet tovább, nem érdekelte, nem vallja be, hogy beteg, nincs szégyenérzete sem... ezek után csodálod, hogy így beszélek róla?
2021. ápr. 30. 09:16
 43/46 anonim ***** válasza:
60%
42. Hát nyilván egy alkoholista nem fogja bevallani, hogy beteg.
2021. ápr. 30. 09:30
 44/46 anonim ***** válasza:
79%
Most én itt nem akarok védeni senkit, de én azt látom, hogy az emberekkel az a baj, ha tudják valakiről, hogy részeg, automatikusan undorodnak tőle. Azt persze senki nem próbálja meg megérteni, hogy az illető hogyan kerülhetett oda, ahova. Persze, ez nem mentség, végül is a ti életetek, én aztán magasről lesz*rom, hogy mit csináltok a nővel, de ha csak egy olyan ember lenne, aki őszintén érdeklődik iránta, az érzései iránt, akiben megbízhat, rá hallgatna. Az alkoholisták általában magányosak, veszítettek valamit az életből, és mivel senkit nem is érdekelnek, nem látnak más megoldást, csak inni. Függők, de hát nyilván nem fogják ezt beismerni. Menekülnek a fájdalmas valóság elől, és mivel senki nem érti meg őket, csak még rosszabbul érzik magukat. Tulajdonképpen ja, ha a közelünkben van egy ilyen ember, és nem kommunikálunk vele megértően, akkor mi is hozzásegítünk ahhoz, hogy lejjebb lökjük a szakadékba. Persze, a szidás az megy, "büdös, részeges disznó, a saját hibádból jutottál ide", de őszintén? Ki szereti ezt hallani? És ki, az aki még szóba áll egy olyan emberrel, aki szembesíti azzal, hogy milyen nyomorult élete van? Nem azt mondom, hogy akit pl. folyamatosan ver a részeg apja, ő simogassa meg ezért, nem kell. De minden alkoholistát sem kell ez alapján megítélni. Nem is értem, hogyan várják el az emberek egy betegtől, hogy csak úgy pikk-pakk meggyógyuljon magától. Ez nem így működik, mert segítség nélkül nem megy neki. Tudom, nem ez volt a kérdés, csak leírtam, hogy én mit gondolok erről, és a kérdésre a válaszom az, hogy én nem tenném ezt vele. Valahogy csak segítenék rajta, ha mással nem, mindennap meghallgatnám, elbeszélgetnék vele, türelemmel. Idővel lehet, hogy a szép lassan, fokozatosan a piáról is leszoktatnám. Ha lesznek olyan dolgok az életében, amit őszintén értékelhet (pl. kirándulás), akkor lassan el fogja felejteni azt a sok sz*rt, ami az évek során történt vele. Ha meg nem, akkor is elfér mellettem, max kap egy olyan részt a házból, ami csak az övé, és úgy rendezkedik ott be, ahogy akar. És igen, megérdemelné, mert az anyám, a családom része, akármilyen ember lett belőle.
2021. ápr. 30. 10:11
 45/46 anonim ***** válasza:
0%
#43 akkor mégis mit kéne kezdeni vele? erőszakkal nem lehet elvitetni, elvonóra nem lehet kényszeríteni
2021. ápr. 30. 12:01
 46/46 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem nyugodtan tedd ki, ha sikerült kivásárolnotok az ő részét, jogilag jogod van hozzá. Helyedben már csomagolnám is a cuccait, "erőszakkal" is kizavarnám az ilyet, amíg nincs otthon szereltetnék új lakatot az ajtóra, kapura, hogy ne mérgezze az életeteket. Mondjuk, ha esetleg illegálisan is tennéd ki, mocsárrészegen nem hiszem, hogy lenne annyi ereje/esze, hogy elmenjen pereskedni.
2021. aug. 22. 13:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!