Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál, ha a 15 éves...

Mit szólnál, ha a 15 éves lányod cigizne mert egy barátja megkínálná?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 21. 19:40
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Tudtommal a vaddisznók a váltivarú fajok közé tartoznak.

Igazán nem kukacoskodásként, de mi köze van egy kisgyermeknevelőnek egy 15 éves kamaszhoz. Szerintem egyébként kb semmi.

""Majd a helyzet hozza"...hát, ha te így akarsz gyereket nevelni, sok sikert hozzá. 😂"

Milyen hiperbolikus választ szeretnél hallani? Kérlek írd le mi a helyes válasz. Hogy mit kell erre mondani. Én sajnos megrekedtem azon a szinten hogy nem hiszem hogy egy okostojás könyve vagy egy kisgyermeknevelő szakma(amit egyébként becsülök, biztos nem könnyű elvégezni) megszerzése után fogok felkent szakértőjévé válni egy határait feszegető 15 éves nyikhaj gyereknek. Helyette abban bízom hogy a legjobb a megelőzés és a korai nevelésben csepegtetni neki azokat a "bölcsességeket", amikről hisszük hogy ha nagyobb korában megfogad, jobban érzi majd saját magát is és fel sem merül majd hogy ő bagózni, drogozni, stb akarjon csinálni.

Ettől függetlenül ha 15 évesen mégis megtudnám hogy bagózik, akkor elbeszélgetnék vele és megpróbálnék hatni rá, hogy ne tegye. Egyvalamit nem fogok: Széttárni a kezem és azt mondani "hát bagózik, ez van, ő most ismerkedik új dolgokkal" Gondolom most ebbe is bele fogsz kötni. Bár él bennem egy halvány reménysugár, hogy valójában félreértettük egymást és biztosan te is hasonló úton közelítenéd meg a problémát a saját gyermekednél.

"Ebből van millió, amit tapasztalok, már 2-3 éves korban is, hogy a kedves szülő nem képes a saját gyerekét normálisan megnevelni, de tőlünk elvárják, hogy helyettük ezt megtegyük."

Persze ezt én is tapasztalom hogy egyre pofátlanabbak a (kis)gyerekek is.

Főleg ha abban az elkényeztetett majom szeretben nőnek fel, mint ami most dívik.

2021. ápr. 25. 02:03
 32/34 anonim ***** válasza:
Lenne egy-két szavam a kínáló félhez és annak szüleihez. Na és persze a lányomhoz is. Ha elmúlt 18 már nincs mit tegyek ellene,de nekem 15 évesen ne cigizgessen
2021. máj. 5. 09:39
 33/34 anonim ***** válasza:

31, én egy szóval nem írtam, hogy ezeket a dolgokat támogatni kell, vagy "széttárni a kezünket" és nem foglalkozni vele.

Ennek ellenére a tiltás a legrosszabb, amit egy szülő tehet a kamasz gyerekével szemben.

Viszont örömmel veszem, hogy te legalább elgondolkoztál a dolgon és visszavettél, úgyhogy nagy pacsi!

2021. máj. 6. 00:09
 34/34 anonim ***** válasza:

Hát, ha te mondod:)

A tiltás egy eszköz a sok közül ha más nem ment és a tiltás viszont sikerült az is lehet jó. Azért ugye szokás egy gyereknek ezt-azt meg is tiltani. De látom neked ez a vesszőparipád totálisan rá vagy izgulva a "tiltás" szóra. Néha muszáj hidd el, ha más nem ment. De felőlem úgy nevelsz gyereket ahogyan akarsz. Mondok még "durvábbat".Atyai pofont is adnék gyereknek ha megérdemli. Na micsodaegybántalmazóbüdösszemétláda vagyok :D

2021. máj. 6. 06:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!