Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál, ha a 15 éves...

Mit szólnál, ha a 15 éves lányod cigizne mert egy barátja megkínálná?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 21. 19:40
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Nem örülök neki, ez egyértelmű. De ez pont arról szól, hogy előttem nem volt sem rossz példa, sem pedig a társaság nem vitt bele. Ez mindenkinek a saját döntése, a szülő akárhogy kapálózhat, ha a gyerek bagózni akar, akkor fog is.
2021. ápr. 22. 11:28
 12/34 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem azért nem olyan unortodox dolog "kapálózni" egy szülőnek ilyen esetben. Igenis tegyen meg mindent hogy lehetőleg ne legyen bagós a gyereke. Inkább ezt gondolom helyesnek mint elintézni annyival hogy "áh úgysem lehet rá hatni, semmi hatásom nincsen rá, ha bagózni akar úgyis fog"

Hát ne már. Ha 10 ből 1 ember emiatt nem lesz később bagós akkor már megérte beleállni a dologba. Attól hogy van aki a szülei nevelése/fegyelmezése ellenére is bagós lesz, még nem jelenti azt hogy semmi értelme nincsen fogni ebben.

Azt a dumát meg egy nagy handabandának tartom aki szerint majd pont akkor lesz bagós a gyerek ha tiltják neki.

2021. ápr. 22. 11:43
 13/34 anonim ***** válasza:
9%
Az sem rossz ötlet ha valami módon meg utáltatni vele a bagót, hogy még a látványától is kellemetlen rossz emlékek ébredjenek benne. Pl elszívatni vele annyit hogy nagyon rosszul legyen tőle. Persze ha minden más haszontalan.
2021. ápr. 22. 11:47
 14/34 anonim ***** válasza:
#6 nem mi mindegy, hogy valaki kipróbálta (ez nálam 1 slukkot jelent) vagy pedig rendszeresen cigizik!
2021. ápr. 22. 11:48
 15/34 anonim ***** válasza:
43%

Egyikből jön a másik. Én lehet barom vagyok de álszent nem.

A legnagyobb szigorral járnék el. Az egészsége az első, nem tudom ez másnak miért nem evidens.

2021. ápr. 22. 11:58
 16/34 anonim ***** válasza:
60%
Nekem pl több általános iskolai osztálytársam is bagós lett. Gyerekként kezdték.. Majd kocabagózás meg "csak bulikban, meg csakmunkahelyen, csak itt-csak ott. Aztán most ott tartanak hogy a napi doboz cigi nélkül nem bírnak létezni.
2021. ápr. 22. 12:00
 17/34 anonim ***** válasza:
89%
És a tiltással mit érsz el? Elárulom: semmit. Ha szívni akarja, szívni fogja, ennyi. Azok, akik azt írták, ezt meg lehet előzni, mégis milyen módszerekkel próbálják elérni? Bezárod a gyereket nullahuszonnégy? Mert ezen kívül úgyis cigizni fog, ha akar (már suliidőben is szívja, aki akarja). Szóval? Tényleg kíváncsi vagyok.
2021. ápr. 22. 12:26
 18/34 anonim ***** válasza:
20%

Látom nem nagyon érted, vagy akarod érteni amit mondok.

Én nem az istant megoldást hirdettem arra vonatkozóan hogy senki ne válljon bagóssá. Ilyen recept nincsen és nem is lesz! De ez nem jelenti azt hogy annyiban kellene hagyni, már ha a te gyerekedről van szó pl vagy az enyémről.

Megpróbálom neked leegyszerűsíteni a végletekig.

Van a jó és van a rossz.

Rossz: Nem állsz bele, nem próbálod megvédeni, hiszen te tudod hogy úgysem érsz el semmit vele hisz ez lehetetlen te megmondtad.

Jó: Minden erőddel igyekszed úgy nevelni hogy ez a dolog kimaradjon az életéből. Ha pedig mégis rajtakapod akkor is minden olyat is megteszel amitől esetleg utálni fog. Hiszen ő gyerek te meg a felnőtt a te dolgod hogy a saját hülyeségétől megvédd, ha nem is mindentől ettől biztosan. Ez nem az a kategória ami úgy neveli a személyiségét hogy majd a saját hibájából tanul. Nem, mert mire negtanulná addigra már késő mivel nem lesz meg nélküle.

Így már érted?

2021. ápr. 22. 12:39
 19/34 anonim ***** válasza:
80%
Én is cigiztem már ennyi idősen, nem tiltanám meg neki, nincs semmi értelme.
2021. ápr. 22. 18:03
 20/34 anonim ***** válasza:

"Én is cigiztem már ennyi idősen, nem tiltanám meg neki, nincs semmi értelme."

:DD Nincs több kérdésem :)

2021. ápr. 22. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!