Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál, ha a 15 éves...

Mit szólnál, ha a 15 éves lányod cigizne mert egy barátja megkínálná?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 21. 19:40
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
84%

Kipróbálta.

Rászokott? Na az a nem mindegy már.

2021. ápr. 21. 19:46
 2/34 anonim ***** válasza:
54%

Ha én lennék az apukája beszélnék a barátjának a szüleivel és megkérném őket, hogy ha már a saját gyerekükre nincsen annyi ráhatásuk hogy ne dohányozzon 15 évesen, akkor legalább azt tanítsák meg neki hogy ne kínálgassa az én lányomat, nem szeretnék én beszélni a gyerekkel, ez a szülei dolga. Persze lehet hogy ezek előtt inkább a lányommal beszélnék, mert nagyon ciki lenne neki is ha egyből a barátja szüleihez fordulnék.

Mondjuk a helyzet sem mindegy...sok részlet van amit nem tudunk. Csak kipróbálták e mindketten stb

2021. ápr. 21. 20:02
 3/34 anonim ***** válasza:
16%
Ha nem szokna rá is elszomorodnék. Ha valaki időben elmagyarázza a gyereknek és az nem hülye, akkor eszében sincs ilyeneket próbálgatni. Ha ennyire hajlik a haverok ötletei felé, ráadásul már 15 éves, akkor ez sem túl jó.
2021. ápr. 21. 20:02
 4/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak kipróbálta akkor semmit. Mindenki csinál tiltott dolgokat fiatalon, 1 szál sima cigitől semmi baja nem lenne. Ha rászokna akkor elsősorban elég szomorú lennék hogy nem sikerült megtanítanom hogy a cigitől nem lesz menőbb/semmi nem fog változni tőle szóval pénzkidobás az egész. Ja és biztosan nem fizetném neki, szerezzen ahonnan akar.
2021. ápr. 21. 20:22
 5/34 anonim ***** válasza:
21%
Addig szívatnám vele, amíg el nem hányja magát, miután feltakarította kezdheti újra, pár kör után életében nem menne többé a közelébe
2021. ápr. 21. 21:15
 6/34 anonim ***** válasza:
78%

Én teljesen dohányzásellenes vagyok, fúj, rossz szokás, hányni tudnék a szagától...

De én is kipróbáltam 14 évesen. 14-16 éves korom között el is fogyott kemény FÉL doboz!! És azóta egy szálhoz se nyúltam hozzá, párom is elítéli a dohányzást (mint szokást).

Legyek én is köcsög a gyerekemmel? Aki azt mondja eltörné a gyerek kezét, meg meghánytatná cigivel, az egy álszent barom...

2021. ápr. 21. 21:26
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy semmit sem érsz el a tiltással, mert akkor a lányod titokban csinálja. Meg persze tiltással, szigorral, zsarolással megsínylené a gyereketekkel való kapcsolatotok. És ezt tapasztalatból mondom. Szerintem ilyenkor egy szülő egy dolgot tehet, amivel nem csapja be saját magát: lazára veszi a dolgot és elfogadja, hogy a tinédzser gyereke már egyre több dologra nyitott.
2021. ápr. 21. 22:19
 8/34 anonim ***** válasza:
25%
Ez nem nyitottság kérdése. Ha én azt akarom hogy a gyerekem ne legyen dohányos akkor elég sokmindenre képes vagyok hogy ezt csírájában elfolytsam. Ne dohányozzon bakker...és nem érdekel mit gondol rólam, ha van esélyem megakadályozni hogy bagózzon akkor megteszem
2021. ápr. 22. 06:29
 9/34 anonim ***** válasza:

Én 14 évesen próbáltam ki először a cigit, nem tetszett. Pedig olyan baráti társaságom volt, ahol mindenki csinálta, csak én nem (még büszke is voltam rá).

Aztán jött a kocadohányzás és huszonéves korom közepétől a "rendes". Egyik szülőm sem dohányzik, ezt leszögezném. Igen, sajnos rászoktam. Most 34 éves vagyok és gyakorlatilag láncdohányos, szóval ez nem a neveléstől függ.

2021. ápr. 22. 10:50
 10/34 anonim ***** válasza:
22%
De ha 14 évesen nem próbálod ki akkor talán. Ismétlem talán később sem lettél volna kocadohányos utána pedig nem leszel láncdohányos. Szerintem érdemes belekapaszkodni minden fűszálba és már az elején lehetőleg csírájában elfojtani. Szerintem te sem örülsz neki hogy függsz ettől a szartól, ha visszamehetnél az időben gondolom pofán vernéd magad.
2021. ápr. 22. 11:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!