Egyetemista gyereketeket mennyire támogatjátok anyagilag "alapesetben"?
Tehát ha nincs covid, pandémia stb. és mondjuk nem is dolgozik úgy, hogy eltartsa magát. Mennyi az annyi nálatok, vagy mi az, ami belefér?
Senki pénztárcájába nem szeretnék kutakodni, az válaszol, aki úgy gondolja.
Azért érdekel a kérdés, mert több ember szerint amit én kapok/költök, az irreálisan sok, de ezt így folyamatosan kapom tőlük, mióta elköltöztem otthonról és egyetemre járok. Szóval összehasonlítás miatt érdekelne a dolog.
Ne foglalkozz az irigyekell.Csak az nem tudja ismeri az árakat aki nem főz, vásárol.... hanem ingyen eszik valakinél.
Minden alapanyag drága, és egyedül élni is költséges.
Mindenki úgy él ahogy sikerül. Hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem elég bőkezűen támogatnak a szüleid. Ha van saját lakásod-autód akkor elégnek kéne lenni a majdani egyetemi végzettséged szerinti kezdő fizunak megfelelő összeg hogy be tudd osztani amikor már a saját lábadra állsz. Mondjuk 350 hogy számszerűsítsük is.
Viszont ezen kívül szerintem senkinek semmi köze hozzá hogy mennyivel támogatnak. Egy szülő próbál mindent megadni a gyermekének, mindenki a saját lehetőségeihez mérten.
"De még nem reagáltál arra, hogy mi lesz akkor, ha lediplomázol, és állást keresel."
Miért kéne reagáljak? Nyilván megoldom majd a dolgot, nem fog felkopni az állam. Amíg nem neked kell eltartanod, nem kell így számon kérned.
Senki nem irigykedik a kérdezőre! Pusztán nem értem, miért kell ezt kiírni, és fennen hirdetni.
Mi jól kereső házaspár vagyunk (gyerekeink kirepültek), de a nagy ház rezsijével együtt nem költünk el ennyit havi szinten...
Aha, főleg, hogy a kérdésnél semmi konkrétumot nem írtam.
Hidd el, hogy ha a nagyon távoli jövőben majd a szüleim nem lesznek, akkor is pont ilyen életem lesz. Nem azért tanulok, hogy 150 ezres fizetésem legyen.
49: már tegnap se akarta elárulni....
Gondolom, kínos lenne benyögni a büfészakot. :-D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!