Egyetemista gyereketeket mennyire támogatjátok anyagilag "alapesetben"?
Tehát ha nincs covid, pandémia stb. és mondjuk nem is dolgozik úgy, hogy eltartsa magát. Mennyi az annyi nálatok, vagy mi az, ami belefér?
Senki pénztárcájába nem szeretnék kutakodni, az válaszol, aki úgy gondolja.
Azért érdekel a kérdés, mert több ember szerint amit én kapok/költök, az irreálisan sok, de ezt így folyamatosan kapom tőlük, mióta elköltöztem otthonról és egyetemre járok. Szóval összehasonlítás miatt érdekelne a dolog.
Pont erre gondoltam én is, 34.
Akkorát fog koppanni a kérdező, ha végzett az egyetemen, és elkezd állást keresni. És ezt most őszintén, bántás nélkül írom.
Azt az életszínvonalat, amit eddig megszokott, kezdő fizetésből aligha fogja tudni biztosítani. És a kiadások közt egy csomó olyan nincs, ami a dolgozó, felnőtt léttel járni fog. Nyugdíjbiztosítás, megtakarítás például.
34: vedd már észre, hogy full kamukirálynő.....
Tipikus hergelő, hátradőlve a foteljében magában röhög, hogy milyen sokan rácuppantak a kamu sztorijára!
Simán összejön, ha egy kicsit a jobb kategóriájú dolgokat veszi az ember.
Pl. a sampon, amit használok, tízezer forint (és ez csak a sampon, erre még pluszba jön a kondicionáló, ilyen-olyan pakolás, hővédő, olaj stb). Heti 3-4-szer hajat mosok, így gyorsan fogy. Arcápolási dolgokat szintén nem a DM-ben veszek, Clinique, Paula's Choice, Kiehl's és Barbara Sturm termékeket használok. Nem keresem ki, mennyibe kerül most az, ami a szekrényemben van, de ha ránéztek 1-1 termék árára, látjátok, hogy nem olcsó egyik sem.
Most nem mehettünk, de amúgy járok kozmetikushoz arckezelésre és gyantáztatni, fodrászhoz, pilláshoz, manikűröshöz-pedikűröshöz és masszőrhöz. Havonta minimum 2-szer mindenhová, de pl. arckezelésre néha hetente, ahogy masszíroztatni is.
Reggel, ha megyek valahová és útközben veszek reggelit, kávét az olyan 2 ezer forint. Ha itthon vagyok, olcsóbb, de nem minden reggelemet indítom itthonról.
Nagybevásárlást kéthetente rendelek, olyankor 50-80 ezret fizetek (változó), de ebben benne van a tisztítószer, mosáshoz a szükséges dolgok, alkohol stb.
Hétköznap nem szoktam főzni, így az éttermezések is hozzáadódnak ehhez az összeghez.
Az autómat is én tankolom, sokat fogyaszt, simán elkocsikázok hetente 20-30 ezret.
Nem "kamuzok", akik szerint igen, nézzenek szét egy kicsit a világban. Hogy mennyibe kerül egy jobb vacsora (pl. sushi, steak), vagy hogyha egy autó 15-18 litert fogyaszt, akkor mennyit is kell költeni üzemanyagra.
1. Hétvégén főzök, sokszor több emberre. Sütök is általában valamit, néha sajttortát, vagy macaront.
2. Írtam, hogy ebben benne vannak a tisztítószerek, mosókapszulák, parfümgyöngyök stb. Plusz itthonra nasik, csokik, üdítők, alkohol (főleg az utóbbi nem olcsó). Miért, szerinted akik egyedül élnek, azok fényevők, vagy mi?
Nagyon szeretnél valamibe belekötni, de sehogy sem megy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!