Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megakadályozhatom a "szülői...

Megakadályozhatom a "szülői ház elhagyását?"

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves lányom.Összejött egy 30 éves pasival.Együtt akarnak élni,a lányom már oda is költözött.

Megjegyzem,az engedélyem nélkül.Megkérdeztem gyámügyet és mondták,ennyi idős kamaszt akarata ellenére úgysem lehet visszatartani.Megtehetném hogy hazahozatom minden nap rendőrséggel,de felesleges,úgyis visszamegy.

Szóval van a törvényben olyan,hogy szülői ház elhagyása.Ilyenkor a 16 évet betöltött fiatalkorú elkötözhet a gyámügy engedélyével.

Nos,ezt a "kedves" gyámügy fel is ajánlotta a lányomnak,hogy ha beadják a kérelmet akkor engedélyezik nekik az együtt élést.

És az a pláne,hogy ehhez nem kell hogy én megengedjem,elég ha a gyámügy megengedi.

Engem,mint anyát,szülőt megkérdeznek egyáltalán?

Mi van akkor,ha én nem akarom/engedem,a gyámügy akkor is megadja az engedêlyt?

És ha megadták,fellebbezhetek?

2021. ápr. 11. 13:05
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként igen, kérdező, ha engedélyezik, fellebbezhetsz.
2021. ápr. 12. 08:08
 52/53 anonim ***** válasza:
86%

43-as vagyok.

Ha _valóban_ voltak a gyámhivatalban, én nem várnám meg a döntést, de a kérelem beadást sem.

Természetesen nem azzal mennék be a gyámhivatalba, hogy mindenkit kiosszak és számon kérjek, de megkeresném a vezetőt "azért, hogy megbizonyosodva megnyugodhassak azért, mert a gyámügyi szakügyintéző csak kötelességét teljesítette a jogszabály adta lehetőségek ismertetésével", azonban örülnék, ha a gyámhivatal "a másik fél felé is megtenné ugyanezt, és nem hagynának kétségekben afelől, hogy ez a jogszabály nem ilyen esetekben teszi lehetővé a gyermek gondozási helyének megváltoztatását".

Ez ugyan nagyon udvarias felvilágosítás kérésbe csomagolja, de egyértelmű előzetes állásfoglalás kérés.

Jegyzem meg, azután, hogy a kormány családok évét hirdetett, majd a családot helyezi a támogatások középpontjába, a családok egyben tartása érdekében lép fel, én elmennék bármeddig (na jó első körben a fentebb felsoroltakon túl csak a kormánymegbízottig első körben :) ) a panaszommal, nem csak fellebbeznék, ha mégis így döntenének. (amit azért a magyar gyámügyi rendszerben és a józan paraszti észben bízva kétlek, de kizárni soha nem merném, mert már a közigazgatás is felhígult és szakmaiatlan sok helyen.)

2021. ápr. 12. 12:53
 53/53 anonim ***** válasza:
41%

Sok mindent nem tudunk.

Mit csinál(t) a lány, mit csinál most az "együttélésen" kívül, hogyan "jött össze" ezzel az emberrel.

És egyáltalán ki ez az ember, mit tudni róla? A családjáról? a hátteréről?

2021. máj. 3. 22:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!