Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megakadályozhatom a "szülői...

Megakadályozhatom a "szülői ház elhagyását?"

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves lányom.Összejött egy 30 éves pasival.Együtt akarnak élni,a lányom már oda is költözött.

Megjegyzem,az engedélyem nélkül.Megkérdeztem gyámügyet és mondták,ennyi idős kamaszt akarata ellenére úgysem lehet visszatartani.Megtehetném hogy hazahozatom minden nap rendőrséggel,de felesleges,úgyis visszamegy.

Szóval van a törvényben olyan,hogy szülői ház elhagyása.Ilyenkor a 16 évet betöltött fiatalkorú elkötözhet a gyámügy engedélyével.

Nos,ezt a "kedves" gyámügy fel is ajánlotta a lányomnak,hogy ha beadják a kérelmet akkor engedélyezik nekik az együtt élést.

És az a pláne,hogy ehhez nem kell hogy én megengedjem,elég ha a gyámügy megengedi.

Engem,mint anyát,szülőt megkérdeznek egyáltalán?

Mi van akkor,ha én nem akarom/engedem,a gyámügy akkor is megadja az engedêlyt?

És ha megadták,fellebbezhetek?

2021. ápr. 11. 13:05
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
27%

40!

Mind után kellene. Nyilván kijátszható, ahogy az elvált apák is kijátsszák, de ettől még kell. Vita vége, nem bírom amikor hozza nem értők baromságokat írogatnak. Szia.

2021. ápr. 11. 16:33
 42/53 anonim ***** válasza:
64%
41es örülök hogy beláttad hogy nem értesz hozzá:-) Szia.
2021. ápr. 11. 16:36
 43/53 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Csak a személyes véleményem mondom el.

Ebben a helyzetben minden nap/este rendőrök mennének a bejelentésem okán a pasi házához, vagy ha a jogszabályaik miatt nem mehetnek minden este, akkor csak másnaponként, és a többin én mennék érte. Abban sem lenne köszönet. (Nem az adott ügyhöz, csak nagyon halkan jegyzem meg: a pasit természetesen feljelenteném. És mert kedves vagyok és jószándékú (feltételezem nem lehetnek napi anyagi nehézségei, mert a gyámhivatalban felmerült, hogy a lány vele éljen) még azt is megnézném, hol dolgozik, mert a magam részéről mindenhol ellehetetleníteném...

Egyben megkeresném a gyámhivatali ügyintéző osztályvezetőjét, ha pártját fogja, akkor hivatalvezetőjét, ha ott is hímeznek-hámoznak, akkor a másodfokon eljáró fővárosi/megyei gyámhivatalt.

Abszurd egy jogszabályt, amit nem ilyen helyzetre találtak ki, ilyen helyzetre vonatkoztatni.

Vadidegen emberhez elhelyezni egy kiskorút, hogy saját döntése alapján annak élettársa legyen, ráadásul úgy, hogy veszélyeztetettsége, az otthonában lakhatási/gondozási körülményei ezt nem indokolják, az így hiba, sőt, szerintem bűncselekmény, rendszerabúzus.

Veszélyeztetett kiskorúak esetében indokolt lehet, vagy akkor is akár, ha olyan városba menne tanulni a nagymamánál/nagynéninél lakva... ...de ez (hogy az élettársával akar élni) nem egy az ügyet érdemben elbíráló gyámhivatal előtt elfogadható indok, mert ez nem a gyermek érdeke.

Ha a férfival való együttéléssel a lány sorsa véglegesen rendeződjék, ahhoz a férfinak el kellene vennie, ezáltal a lány nagykorúvá válna. De ez a gyámhivatali hozzáállás (szerintem) hitvány és gyalázatos.

2021. ápr. 11. 17:23
 44/53 anonim ***** válasza:
100%

Az állami gondozásba kerülő gyermekek esetében valóban van térítéskötelezettsége a szülőknek, azonban ezek megfizetésének kötelmétől az állam a családok helyzeténél fogva eltekint.

Ha rendezett körülmények között élő szülőként úgy döntök, hogy "gyivibe adom a kölyköt", akkor elrendelnék a megfizetését.

2021. ápr. 11. 17:28
 45/53 anonim ***** válasza:
81%
Úgyis otthagyja a pasi a lányod pár év múlva, aztán majd sírva könyörgi vissza magát hozzád.
2021. ápr. 11. 20:43
 46/53 anonim ***** válasza:
7%
Én is voltam egy függetlenedni vágyó hülyegyerek. Mondjuk agresszív alkoholista faterral. De ennyire azért akkor sem. Szóval akkor mondd már el őszintén, hogy miért is akarja ő ezt. Nem. Fogok ítélkezni. Az én szüleim mellett képmutatás lenne. De mégis. Mi van otthon?
2021. ápr. 11. 20:52
 47/53 A kérdező kommentje:

Nincs itthon semmi gond.Őszintén.Normális,emberi korlátok voltak amit más szülő is támaszt a gyerekével szemben.Nincs a családban alkoholizmus,nem bántjuk,mindene megvolt.

Egyszerűen csak "megbolondult" a férfi miatt,függetlenedési vágya van,lázad.

2021. ápr. 12. 05:11
 48/53 anonim ***** válasza:
81%

"Szóval akkor mondd már el őszintén, hogy miért is akarja ő ezt. Nem. Fogok ítélkezni. Az én szüleim mellett képmutatás lenne. De mégis. Mi van otthon?"

Mi lenne otthon? Nyilván próbálják a szülei nevelni, korlátokat és szabályokat állítanak. Az átlag 16 evésnek ez nem tetszik, szerintük a szülőnek az a dolga, hogy mindent megadjon, megtegyen és megengedjen neki, semmit ne tiltson és semmibe ne szóljon bele. De, az átlag azt is felfogja, hogy akármennyire is nem tetszik neki, amíg gyerek, eh az élete. A nagyon lázadó vagy befoylasolhato 16 éves meg keresi innen a kiutat mindenáron. A 30 éves fickónak egyértelműen jól jön egy fiatal kislány, akit megetethet bármi marhasággal, amire egy felnőtt nő nem vevő. A koslany meg elszáll attól, hogy épp ő kell egy "érett ferfinak". Kb enyni ilyenkor a háttér, semmi más, vsak nyilván te a saját életedből indulsz ki és evidens számodra a szülőt hibáztatni mindenért.

2021. ápr. 12. 06:16
 49/53 anonim ***** válasza:
28%
De az átlag azért nem költözik el. Azzal a fószerral sem stimmel minden, ha neki tényleg egy 16 éves lány kell, főleg így. Nem is értem a gyámügyet sem.
2021. ápr. 12. 07:53
 50/53 anonim ***** válasza:
45%

49!

Olvasd el megegyszer amit írtam. Különösen ezt a részt:" De, az átlag azt is felfogja, hogy akármennyire is nem tetszik neki, amíg gyerek, eh az élete. A nagyon lázadó vagy befoylasolhato 16 éves meg keresi innen a kiutat mindenáron"

Amúgy meg a gyámügy egészen biztosan nem mondta azt, hogy költözhet. Valóban van lehetőség elindítani az eljárást, de kb biztosan nem engedélyezik itt, hiszen ne, szolgálja a gyerek érdekét

2021. ápr. 12. 08:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!