Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megakadályozhatom a "szülői...

Megakadályozhatom a "szülői ház elhagyását?"

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves lányom.Összejött egy 30 éves pasival.Együtt akarnak élni,a lányom már oda is költözött.

Megjegyzem,az engedélyem nélkül.Megkérdeztem gyámügyet és mondták,ennyi idős kamaszt akarata ellenére úgysem lehet visszatartani.Megtehetném hogy hazahozatom minden nap rendőrséggel,de felesleges,úgyis visszamegy.

Szóval van a törvényben olyan,hogy szülői ház elhagyása.Ilyenkor a 16 évet betöltött fiatalkorú elkötözhet a gyámügy engedélyével.

Nos,ezt a "kedves" gyámügy fel is ajánlotta a lányomnak,hogy ha beadják a kérelmet akkor engedélyezik nekik az együtt élést.

És az a pláne,hogy ehhez nem kell hogy én megengedjem,elég ha a gyámügy megengedi.

Engem,mint anyát,szülőt megkérdeznek egyáltalán?

Mi van akkor,ha én nem akarom/engedem,a gyámügy akkor is megadja az engedêlyt?

És ha megadták,fellebbezhetek?

2021. ápr. 11. 13:05
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
12%

30!

Halkan megjegyezném, gyerekrol lemondani nem lehet, csak ha egyúttal örökbe is adod.

2021. ápr. 11. 16:01
 32/53 anonim ***** válasza:
79%
31es, halkan megjegyezném, hogy akkor nem lennének tele a lakásotthonok ha ez így működne.
2021. ápr. 11. 16:03
 33/53 anonim ***** válasza:
0%

32!

Pedig így működik.

2021. ápr. 11. 16:05
 34/53 anonim ***** válasza:
84%

33as, oké, hiszek neked:-) Én mást tapasztaltam mikor lakásotthonban dolgoztam.

Meg őszintén kéne a fenének egy ilyen gyerek. tartsa el a kanja ha akarja. Ha elköltözni nagylány, oldja meg az életét szépen. Vannak bőven kiskapuk amikkel ki lehet kerülni a fizetést. Elég érdemtelenségre hivatkozni.

2021. ápr. 11. 16:08
 35/53 anonim ***** válasza:
82%
32-34-es válaszolónak igaza van. Tudom, mivel én is dolgoztam ilyen helyen:)
2021. ápr. 11. 16:15
 36/53 anonim ***** válasza:
8%
Minek hazudoztok? Gyerekről lemondani nem lehet, vsak ha egyúttal örökbe is adja. Ha nem igy lenne, kb egyetlen elvált apuka se fizetne tartásdíjat.
2021. ápr. 11. 16:20
 37/53 anonim ***** válasza:
14%
Érdemtelenség pedig eleve nem játszik egy kiskorúnál, márpedig 16 évesen kiskoru
2021. ápr. 11. 16:21
 38/53 anonim ***** válasza:
75%

36. ez óriási butaságra sikeredett...

Az elvált apa lemond, erre elveszik az anyától??

2021. ápr. 11. 16:23
 39/53 anonim ***** válasza:
16%

38!

A gyerek tartásáról volt szó. A szülő köteles rá. Az elvált apa sem mondhat le róla. A szülői felügyeleti jogáról mondhat le -arrol, ami itt is megszűnne, ha elköltözhetne a lány gyámhivatali engedellyel- a gyerekrol magáról nem. Tehát ugyanúgy köteles lesz a szülő eltartani.

2021. ápr. 11. 16:25
 40/53 anonim ***** válasza:
92%
36os, szerinted hány lakásotthonban élő gyerek után fizet az anyja?
2021. ápr. 11. 16:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!