Megakadályozhatom a "szülői ház elhagyását?"
Van egy 16 éves lányom.Összejött egy 30 éves pasival.Együtt akarnak élni,a lányom már oda is költözött.
Megjegyzem,az engedélyem nélkül.Megkérdeztem gyámügyet és mondták,ennyi idős kamaszt akarata ellenére úgysem lehet visszatartani.Megtehetném hogy hazahozatom minden nap rendőrséggel,de felesleges,úgyis visszamegy.
Szóval van a törvényben olyan,hogy szülői ház elhagyása.Ilyenkor a 16 évet betöltött fiatalkorú elkötözhet a gyámügy engedélyével.
Nos,ezt a "kedves" gyámügy fel is ajánlotta a lányomnak,hogy ha beadják a kérelmet akkor engedélyezik nekik az együtt élést.
És az a pláne,hogy ehhez nem kell hogy én megengedjem,elég ha a gyámügy megengedi.
Engem,mint anyát,szülőt megkérdeznek egyáltalán?
Mi van akkor,ha én nem akarom/engedem,a gyámügy akkor is megadja az engedêlyt?
És ha megadták,fellebbezhetek?
30!
Halkan megjegyezném, gyerekrol lemondani nem lehet, csak ha egyúttal örökbe is adod.
33as, oké, hiszek neked:-) Én mást tapasztaltam mikor lakásotthonban dolgoztam.
Meg őszintén kéne a fenének egy ilyen gyerek. tartsa el a kanja ha akarja. Ha elköltözni nagylány, oldja meg az életét szépen. Vannak bőven kiskapuk amikkel ki lehet kerülni a fizetést. Elég érdemtelenségre hivatkozni.
36. ez óriási butaságra sikeredett...
Az elvált apa lemond, erre elveszik az anyától??
38!
A gyerek tartásáról volt szó. A szülő köteles rá. Az elvált apa sem mondhat le róla. A szülői felügyeleti jogáról mondhat le -arrol, ami itt is megszűnne, ha elköltözhetne a lány gyámhivatali engedellyel- a gyerekrol magáról nem. Tehát ugyanúgy köteles lesz a szülő eltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!