Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megakadályozhatom a "szülői...

Megakadályozhatom a "szülői ház elhagyását?"

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves lányom.Összejött egy 30 éves pasival.Együtt akarnak élni,a lányom már oda is költözött.

Megjegyzem,az engedélyem nélkül.Megkérdeztem gyámügyet és mondták,ennyi idős kamaszt akarata ellenére úgysem lehet visszatartani.Megtehetném hogy hazahozatom minden nap rendőrséggel,de felesleges,úgyis visszamegy.

Szóval van a törvényben olyan,hogy szülői ház elhagyása.Ilyenkor a 16 évet betöltött fiatalkorú elkötözhet a gyámügy engedélyével.

Nos,ezt a "kedves" gyámügy fel is ajánlotta a lányomnak,hogy ha beadják a kérelmet akkor engedélyezik nekik az együtt élést.

És az a pláne,hogy ehhez nem kell hogy én megengedjem,elég ha a gyámügy megengedi.

Engem,mint anyát,szülőt megkérdeznek egyáltalán?

Mi van akkor,ha én nem akarom/engedem,a gyámügy akkor is megadja az engedêlyt?

És ha megadták,fellebbezhetek?

2021. ápr. 11. 13:05
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
37%

"Aztán ha elment, akkor a 30-as pasi meg a gyámügy oldja meg az eltartását, mert azért mókás lenne, ha azt te finanszíroznád a távolból."

Tévedés, a gyereket továbbra is a szülőnek kell eltartania.

2021. ápr. 11. 14:25
 22/53 anonim ***** válasza:
84%

Nézzd... Amit most adsz neki zsebpénzt azt tudod mire költi?

Lehet cigire stb ugyanúgy.

Mennyi lenne az összeg nem tudod?

Szerintem akkor is édes kevés lenne... Gondolj már bele.

Pasinak kell mindent fizetni albi ha abban lakik, de rezsi biztos, tankolás, ruhák neki meg a lánynak, meg a kaja, szórakozni is kéne, lánynak suliba cuccok stb stb

Ha szereti nem lesz gond megoldja.

2021. ápr. 11. 14:26
 23/53 anonim ***** válasza:
5%
12-es vagyok: Van önálló keresete? Mert ha nincs (mondjuk ha van, akkor is), meglehet mondani, hogy mostantól 0 forintot tarthat magánál, az iskola kapujáig is csak kísérettel mehet (persze csak a vírus után) nincs telefon, a számítógépre is alkalmazást tenni, hogy csak az iskolához szükséges alkalmazásokat használhassa és ha megpróbál elszökni minden alkalommal hazahozatni. Lehet, sőt biztos, hogy mérges lesz, de szerintem az nem érv, hogy úgyis azt csinál amit akar. Hidd el, később még hálás lesz. Komolyan. És ha azt mondja h nincs hozzá jogod, vagy akármi mást akkor mond h nem érdekel.
2021. ápr. 11. 14:27
 24/53 anonim ***** válasza:
80%

A pedofil a serdülőkor ELŐTTI gyerekekre gerjed. Szóval max 13 éves korig. Egy 16 éves testileg pont annyira fejlett, mint egy felnőtt. Ráadáaul a pedofilnak nem az a lényeg, hogy hány éves, hanem hogy hogy néz ki. (Csak ugye 10-nek kinéző 20 éves nemigazán van)

2021. ápr. 11. 14:29
 25/53 anonim ***** válasza:
99%

Vicces hogy felnőtteset akar játszani, de ezt a szülőnek kell finanszíroznia. Kérdező azt ugye tudod hogy utána már csak rokontartás van ami max 20 ezer?

Én tudatosítanám benne, hogy ha nem kell a házam, ne kelljen a pénzem se

2021. ápr. 11. 14:39
 26/53 A kérdező kommentje:
Hát ennyi.
2021. ápr. 11. 14:43
 27/53 anonim ***** válasza:
89%
Én eleve a lány apja helyében úgy indítottam volna, hogy elküldöm a 30 éves fószert az édesanyja p..csájába. Mit akar az egy 16 éves lánytól?
2021. ápr. 11. 14:55
 28/53 anonim ***** válasza:
4%

25!

A szülői ház elhagyása arra az esetre lett kitalálva, amikor a gyerek veszélyeztetve van. Evidens, hogy a szülőnek kell finanszíroznia. És nem, ez nem rokontartas és nem is gyermektartásdíj, hanem konkrétan a gyerek minden költségének finanszírozása.

2021. ápr. 11. 15:16
 29/53 A kérdező kommentje:
Semmilyen formában nincs veszélyeztetve.Csak simán a pasijával akar élni!
2021. ápr. 11. 15:22
 30/53 anonim ***** válasza:
71%

28as akkor szépen le kell mondani a gyerekről, és megoldódik, nem kell fizetni utána.

Ha ő leléphet a szülő is leveheti róla a kezét.

2021. ápr. 11. 15:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!