Megakadályozhatom a "szülői ház elhagyását?"
Van egy 16 éves lányom.Összejött egy 30 éves pasival.Együtt akarnak élni,a lányom már oda is költözött.
Megjegyzem,az engedélyem nélkül.Megkérdeztem gyámügyet és mondták,ennyi idős kamaszt akarata ellenére úgysem lehet visszatartani.Megtehetném hogy hazahozatom minden nap rendőrséggel,de felesleges,úgyis visszamegy.
Szóval van a törvényben olyan,hogy szülői ház elhagyása.Ilyenkor a 16 évet betöltött fiatalkorú elkötözhet a gyámügy engedélyével.
Nos,ezt a "kedves" gyámügy fel is ajánlotta a lányomnak,hogy ha beadják a kérelmet akkor engedélyezik nekik az együtt élést.
És az a pláne,hogy ehhez nem kell hogy én megengedjem,elég ha a gyámügy megengedi.
Engem,mint anyát,szülőt megkérdeznek egyáltalán?
Mi van akkor,ha én nem akarom/engedem,a gyámügy akkor is megadja az engedêlyt?
És ha megadták,fellebbezhetek?
"Aztán ha elment, akkor a 30-as pasi meg a gyámügy oldja meg az eltartását, mert azért mókás lenne, ha azt te finanszíroznád a távolból."
Tévedés, a gyereket továbbra is a szülőnek kell eltartania.
Nézzd... Amit most adsz neki zsebpénzt azt tudod mire költi?
Lehet cigire stb ugyanúgy.
Mennyi lenne az összeg nem tudod?
Szerintem akkor is édes kevés lenne... Gondolj már bele.
Pasinak kell mindent fizetni albi ha abban lakik, de rezsi biztos, tankolás, ruhák neki meg a lánynak, meg a kaja, szórakozni is kéne, lánynak suliba cuccok stb stb
Ha szereti nem lesz gond megoldja.
A pedofil a serdülőkor ELŐTTI gyerekekre gerjed. Szóval max 13 éves korig. Egy 16 éves testileg pont annyira fejlett, mint egy felnőtt. Ráadáaul a pedofilnak nem az a lényeg, hogy hány éves, hanem hogy hogy néz ki. (Csak ugye 10-nek kinéző 20 éves nemigazán van)
Vicces hogy felnőtteset akar játszani, de ezt a szülőnek kell finanszíroznia. Kérdező azt ugye tudod hogy utána már csak rokontartás van ami max 20 ezer?
Én tudatosítanám benne, hogy ha nem kell a házam, ne kelljen a pénzem se
25!
A szülői ház elhagyása arra az esetre lett kitalálva, amikor a gyerek veszélyeztetve van. Evidens, hogy a szülőnek kell finanszíroznia. És nem, ez nem rokontartas és nem is gyermektartásdíj, hanem konkrétan a gyerek minden költségének finanszírozása.
28as akkor szépen le kell mondani a gyerekről, és megoldódik, nem kell fizetni utána.
Ha ő leléphet a szülő is leveheti róla a kezét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!