Megakadályozhatom a "szülői ház elhagyását?"
Van egy 16 éves lányom.Összejött egy 30 éves pasival.Együtt akarnak élni,a lányom már oda is költözött.
Megjegyzem,az engedélyem nélkül.Megkérdeztem gyámügyet és mondták,ennyi idős kamaszt akarata ellenére úgysem lehet visszatartani.Megtehetném hogy hazahozatom minden nap rendőrséggel,de felesleges,úgyis visszamegy.
Szóval van a törvényben olyan,hogy szülői ház elhagyása.Ilyenkor a 16 évet betöltött fiatalkorú elkötözhet a gyámügy engedélyével.
Nos,ezt a "kedves" gyámügy fel is ajánlotta a lányomnak,hogy ha beadják a kérelmet akkor engedélyezik nekik az együtt élést.
És az a pláne,hogy ehhez nem kell hogy én megengedjem,elég ha a gyámügy megengedi.
Engem,mint anyát,szülőt megkérdeznek egyáltalán?
Mi van akkor,ha én nem akarom/engedem,a gyámügy akkor is megadja az engedêlyt?
És ha megadták,fellebbezhetek?
10-es: ??? Tessék? Melyik világon normális az, hogy egy 16 éves gyerek emiatt elköltözik egy 30-as krapekhoz? Mert szerintem ez rohadtul nem normális.
16/L
Egyet tehetsz elengedett, hiszen kifog játszani, rózsaszín ködben van.
Mást is tehetsz megvonsz tőle minden anyagi forrást, pénzcsapot elzárni. Nem reagálni arra, hogy ha kér pénzt ha meglátogatnak akkor fogadod de ennyi.
Ha jönnek nem csomagolni neki semmi kaját meg sütit. Tudom igen én is kapok felnőttként de te direkt ne tedd.
Kezeld akkot felnőttként pont.
Majd a csávó rájön egy év múlva h nem annyira fasza egy tinivel járni hiszen kell a suliba is a pénz. A lányod ha elmegy diákmunkázni akkor hidd el visszasírja majd az anyját
Kicsit legyél erős hidd el hamar visszafogja magát könyörögni
Engedd, mert abban igaza van a gyámügynek, hogyha menni akar, nem fogod tudni visszatartani.
Annyit tudsz tenni, ami egyben a kötelességed is, hogy elmondod neki a buktatókat és alaposan kioktatod, hogy ne essen teherbe.
Aztán ha elment, akkor a 30-as pasi meg a gyámügy oldja meg az eltartását, mert azért mókás lenne, ha azt te finanszíroznád a távolból.
Arról nem írsz, hogy tanul e, mert annak a finanszírozásába (tanszerek, utazás, stb) a helyedben beszállnék, nehogy az legyen, hogy te tetted lehetetlenné a tanulását és ezért kellett gyártósorra mennie, vagy qrvának.
Azt nem mondom, hogyha visszajön - és ez így lesz - akkor ne engedd be, de tudatosítsd vele, hogy ez volt az első és az utolsó, hogy egy pasi miatt a szülői házat átjáróháznak nézhette!
A gyámügy - mivel független szerv - felülírhatja a szülői döntést.
Természetesen megvizsgálják a férfi körülményeit, stb., és ha házasodnak esetleg, a lányod nagykorúsíthatja magát.
Ezekhez NEM kell a te engedélyed, ugyanis sajnos nagyon sok esetben egy bántalmazó környezetbeől is így ki tud szakadni a kiskorú. Nyilván nem ptimális, de ha választani kell, hogy a piás apám minden este véresre ver (anyám meg nézi), vagy elmegyek a 24-28-30 éves barátomhoz, akkor az utóbbit választom.
Miért is?
Én elengedtem viszont nem finanszírozom. Tartom vele a kapcsolatot de nem segítek neki anyagilag .
Oldja meg az ura vagy ahogy akarja hívni.
Miért téged pl ha 47 éves vagy oké ha valami gebasz van akkor a szüleid kisegítenek anyagilag ha tudnak de elsősorban a pároddal oldjátok meg nem? Túlórák, másodállás stb
Gondolom 38-50 évesek nem kapnak már zsebpénzt anyucitól.
A törvényben benne van,hogy ha a gyámügy jóváhagyja és engedélyezi a szülői ház elhagyását akkor tartási kötelezettség ugyanúgy van,tehát fizetni kell gyerektartást.
Csak az a gond,mi van ha a pénzt,amit adok,elköltik pl a pasi autójára,benzinre vagy cigite,stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!