Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tegyem túl magam ezen?

Hogyan tegyem túl magam ezen?

Figyelt kérdés

22 éves fiú vagyok, anyámmal élek, én is és ő is dolgozunk. Ma bejelentette, hogy kb. 3 hónap múlva elköltözik a barátjához. Nagyon összeszorult a szívem és levegőt is nehezen kaptam, a sírást is nehezen tartottam vissza. Anyámmal nagyon régóta élünk egy házban, voltak vitáink, de segítettük egymást. 14 éve hagyott itt minket apám, gyerektartást sose fizetett, így anyánk tartott el engem és a nővérem, amíg fel nem nőttünk. Lehet, hogy gyerekesen hangzanak ezek a sorok egy 22 éves embertől, vagy b*zisnak, de érzelmes típus vagyok, ezért is érintett ez a bejelentés ilyen rosszul. És azért is, mert elég magamnak való vagyok, ugyanakkor vágyom a társaságra. Nincs sok barátom, barátnőm se nagyon volt, akivel közeli kapcsolatba kerültem volna.

Nem igazán vagyok jó háztartásban, amiben tudok, segítek, de egyedül nem lesz könnyű. Főzni nem sok mindent tudok, és bevásárolni is ritkán szoktam, ezeket mindig is anyám intézte. Még nővérem itthon van, amíg a munkahelye zárva, de szerintem pár hónap múlva ő is elmegy.

Az őszintét megvallva számítottam erre, de mélyen legbelül nem akartam elfogadni, most pedig nem igazán tudom, mit kezdjek ezzel a helyzettel, hogyan kezeljem.

2021. ápr. 3. 20:11
1 2
 1/15 Pitegamer ***** válasza:
100%
Szerintem nem túl tenni próbáld magad, hanem kihasználni a maradék 3 hónapot. Menjetek vásárolni, segíts főzni, mosni, stb... Így együtt töltitek az időt és elsajátíthatsz pár dolgot a háztartásban is.
2021. ápr. 3. 20:28
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
Hát azért túl közel nem álltatok egymáshoz, ha csak úgy lelép. De hidd el, hogy ez jó hatással lesz rád. Lehet nem az első pár napban hétben, vagy hónapban, de mindenképpen önállóságot tanulsz és majd tudsz kiépíteni saját baráti kört és párkapcsolatot. Lépésről lépésre kell majd megtanulnod mindent de gyorsan bele lehet rázódni. Korombeli vagy, amikor én eljöttem otthonról a főzésbe gyorsan beletanultam, a mosás sem vészes. Takarítani sem olyan rossz dolog, benyomod közbe a kedvenc zenéidet aztán fél vagy 1 óra alatt meg is van. Sok sikert!:)
2021. ápr. 3. 20:39
 3/15 anonim ***** válasza:
22%

Inkább örülj neki, hogy megengedi, hogy te ott maradj egyedül a házában. (Így veszem ki a leírasodból.)

Lehetne rosszabb is, ha a fasziját költöztetné oda.

Ha én lennék ebben a helyzetben annak nagyon örülnék. Bármikor átjöhetnének a haverok inni, és minden hétvégén felhoznék egy hiszékeny tizenéves csajszit. :3

2021. ápr. 3. 20:53
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

6-os

Ahhoz nem kell egy ház hogy 'hiszékeny tizenéves csajszid legyen' vagy hogy haverokkal ihass....

2021. ápr. 3. 21:01
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy eleg nehez helyzet, nekem kicsit olyan, hogy most anyud van abban a szerepben, amiben ugymond “neked kellene lenni”. Altalaban a fiatalabb koltozik el ugye itthonrol

Szerintem anyukad felnottkent kezel teged, egy ido mulva esedekes lett volna igyis ugyis a levalas, igy azt mondom muszaj feltalalnod magad:

Fozni nem nehez megtanulni, es elobb utobb ugyis megkellett volna ezeket tanulnod mert nem feltetlen kellene a szulonel maradni felnottkorodra is

A maradek idoben erositsd meg anyukaddal a kapcsolatod, nem gondolom hogy attol hogy elkoltozik ne tamogatna, hanem mint felnott-es ahogy te is, elszeretne mozdulni a boldogsaga fele. Ahogy irtad apud mar tobb mint egy evtizede nincs veletek, es lehet egy nagyon meghatarozo ember erkezett az eletebe. Engedd boldognak lenni, magadnak pedig engedd meg az onallosag szabadsagat, nem olyan ijeszto :)

2021. ápr. 3. 21:15
 6/15 anonim válasza:
100%

A tajparaszt kommentelőt felfüggesztették!😍

Kérdező itt a nagy lehetőség hogy megtanuld ezeket a dolgokat, soha nem késő és hamar rutin lesz belőle! Fel a fejjel!

2021. ápr. 3. 21:20
 7/15 anonim ***** válasza:
33%

#4 Már hogy ne kéne? Különben hol kezelném le a drágámat? 😁 A szüleihez mégsem mehetünk.

Én mondom, a mai világban ajándék ez, hogy ilyen fiatalon függetlenedni tudsz.

2021. ápr. 3. 21:26
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Hú, milyen boldog lenne más, ha megkapná ennyi idősen a nagybetűs szabadságot. Remélem, nem döntesz úgy, hogy inkább megesz a kosz, ha anyád nem tart karban.
2021. ápr. 3. 21:48
 9/15 Akemi Akita válasza:
24%
Nehéz, és szomorú hogy egy pasi miatt magadra hagy, de ha van munkád és van annyi h boldogulj az életben menni fog. A változás rémisztő, de állj a lábadra és vegyél egy nagy levegőt, menni fog.
2021. ápr. 3. 22:03
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha hiányozni fog, gondolom jó anya és szépen felnevelt benneteket. Huszonéves felnőttek vagytok, ő pedig 40es évei végén lehet, esetleg 50+.Most már ideje élnie neki is. Próbálj meg örülni a boldogságának.
2021. ápr. 3. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!