Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hogyan mondjam el...

Szerintetek hogyan mondjam el Anyámnak, hogy ne sértődjön vérig?

Figyelt kérdés
Arról lenne szó, hogy mostanában bántanak a tanáraim a suliban ezt természetesen nem hagyom, ezért is próbálnak még jobban lenyomni. Ha Anyukám felhívom ezzel elkezd bántani olyanokat mond, hogy nem vagyok lelkileg erős, meg ez az én hibám,bezzeg neki milyen nehéz most is meg milyen nehéz volt is, eközben én sírok, küzdök a nagy gombóccal a torkomban, aztán sok más ilyen után megmondom, hogy köszi erre nekem nincs szükségem szia és kinyomom. Aztán visszahív és kezdődik előről.. Mikor megérkezek haza az kezdődik, hogy milyen ügyes vagyok, büszke rám, mindent meg tudok oldani. Miért mindig csak telefonon mondja meg? ikor otthon vagyok meg megy a műmájerkedés. Aztán egyszer csak fejemhez vágja otthon, hogy nem mondok el semmit.
2021. ápr. 2. 20:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem a legegyszerűbb, ha megkérnéd, üljetek le beszélgetni. Tűzzetek ki egy időpontot, amikor tutira van ideje, így nem tud kimenekülnia helyzet alól. Aztán ha leültök, akkor figyelj nagyon a megfogalmazásra, hogy ne vádaskodj, hanem "én" mondatokban beszélj (pl. nekem az esik rosszul, hogy ... Vagy:azt szeretném, hogy...)

Valószínűnek tartom egyébként, hogy így próbál lelket önteni beléd, csak nagyon rossz módot választott. Nem gondolom, hogy álszent, hanem szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy anyud hasonló mintát hozott a mamádtól. Ezeken nehéz felül kerekedni, hosszas tanulás, és akár szakember segítsége lehet szükséges a kommunikációtok javításához. Javaslom a körzetes család segítőnél kérdezzétek meg, tudnak e segíteni ebben, persze, ha anyukád is belemegy.

2021. ápr. 3. 00:44
 22/25 anonim ***** válasza:
78%

Oh, és a másik, hogy bántanak... A suliban bántanak. Anyukád bánt. Valamiért áldozat szerepben vagy, ez az érem másik oldala. Miért? Apukád hol van ebben a sztoriban?

Sajnos több sebből is vérzik az eseted, jó lenne, ha tényleg külső segítséget is igénybe vennétek, hogy megoldódjon a problémátok.

2021. ápr. 3. 00:49
 23/25 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó vagyok. Szakemberként írtam. Vicc, hogy segíteni próbál az ember itt is, és le van pontozva. Aki eljön magánba, pedig fizet érte. Igaz, az meg is fogadja amit ott mondunk. Csak annak lehet segíteni aki hagyja! Gratulálok.
2021. ápr. 3. 09:33
 24/25 anonim ***** válasza:
54%
Szóval nem írod le, hogy hogyan bántalmazták a tanárok...igy (valószínűleg) 100% hogy kamu a kérdés. Miért baj, ha leirsz 1-2 dolgot, hogy hogyan bántanak? Anyáddal meg beszélj személyesen.
2021. ápr. 3. 09:58
 25/25 anonim ***** válasza:
87%

Bocs, 23, de ha szakember vagy inkább hagyd abba a munkát.

Egy valódi szakember 10 mondtad után (mondjuk később sem) mondd olyan, hogy valószínűsítem, teljesen biztos vagyok benne, pláne nem vágja a páciens/ügyfél arcába, hogy te egy áldozat vagy. Majd ezek után, hogy több sebből vérzik, ezzel meghazudtolva a segítséget kérőt.

2021. ápr. 3. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!