Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők ti hány éves kortól...

Szülők ti hány éves kortól engednétek a gyereknek hogy energia italt igyon?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 2. 15:35
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
30%

Én 13 éves kortól engedném havi 3 dobozzal.

Meg is venném neki,csak nyugodjon meg

2021. ápr. 2. 16:14
 42/57 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk fejlettebb nyugati országokban már meg se lehet venni 16 éves kor alatt, egyetlen szülő se képes 0-24 felügyelni a gyerekeit, megtiltani meglehet, azzal kb. annyit ér el hogy titokban issza.

A hatóságok feladata lenne (ezt is) korhatárhoz kötni mert egy méreg

2021. ápr. 2. 16:17
 43/57 anonim ***** válasza:
74%

Ez csak egy jó biznisz, semmi szükség nem lenne energiaitalra. Csak meg kell gazdagodniuk valakiknek abból is, hogy értelmetlen hülyeségekkel teszik tönkre az egészségüket mások.

Azt tudtátok, hogy ezek az energiaital gyártók szállodát akarnak építeni Tatára, ami ellen már az egész város tiltakozik, de nem érdekli őket? Undorító egy csapat. A polgármester szintén undorító, mert nem érdekli őt sem, mit akarnak a városlakók. Az aláírásgyűjtést is trükkel megakadályozta, pedig úgy néz ki, a városlakók háromnegyede teljesen ellenzi az egészet.

Voltak tárgyalások, ahol sokan felszólaltak a város lakosai közül, és az egész maffia vezetője nagyon undorítóan és lekezelően beszélt velük, a polgármester meg csak nézte.

Ez az energiaital biznisz most már egy város életét is pokollá tette az erőszakos terveivel. Jól jellemzi őket az elnevezésük: Hell, azaz pokol.

Azelőtt se szerettem az energiaitalt. Mióta ez van, kifejezetten gyűlölöm.

2021. ápr. 2. 16:27
 44/57 anonim ***** válasza:
54%

39#

Bocs, de én megengedő vagyok a gyerekeimmel, akik normális tisztelettudó gyerekek.

És képzeld, vettem neki cigit, ez amolyan kezdő cigit, mert érdekelte hogy milyen.

Itthon rágyujtott egyszer, szarul is lett tőle. Amit persze tudtam előre hogy így lesz.

Azóta is ott a tele doboz cigi a szobájába 2 éve ott porosodik.

Itt egy lány írta és igaza van, ha tiltasz valamit, azt úgyis megcsinálja, csak a hátad mögött. Az jobb?

Inkább tudjak róla hogy mit mennyit iszik, mert akkor tudunk beszélgetni róla, középutat keresni ami neki is jó.

Nekem is engednem kell valamennyit mint szülőnek, mert különben ő sem fog hajlandó lenni kompromisszumot kötni.

Az nem nevelés ha tiltod. Az a legegyszerűbb, megtiltani hogy nem iszol fiam, aztán meg leszarod hogy stikában mit csinál. Na látod ez nem nevelés csak azt hiszed.

2021. ápr. 2. 16:31
 45/57 anonim ***** válasza:
68%

Mindig az a vonzó, amit tiltanak. Sose tiltották előlem se az energiaitalt, se az alkoholt, se a cigit, 25 vagyok és időnként ugyan megiszom egy pohár bort, de a másik kettőt sose.

Én nem szeretném, hogy valaha energiaitalt igyon a leendő gyerekem...ha már koffein, akkor kávé. Azt gimisként mutatták meg anyumék, azóta is napi szinten iszok egyet.

2021. ápr. 2. 16:31
 46/57 anonim ***** válasza:
77%
Hát, én még felnőtteknek sem engedném meg. Egyik ismerősömnek megállt a szíve, azt hiszem úszó volt vagy valami medencés sportot végzett és 1 nap megivott 10-at, megállt a szíve. Kiderült, hogy felrobbant a szíve, nem bírta a megterhelést. Én ezóta óva intek mindenkit, aki fogyasztja.
2021. ápr. 2. 16:42
 47/57 A kérdező kommentje:
Az már sok azért én se viszem túlzásba nem fogok 1 nap tízet inni
2021. ápr. 2. 16:56
 48/57 anonim ***** válasza:
13%
Sokan vannak akinek a nem bírja a szervezete. De van olyan is, akire nincs hatással. Én régen elég sokat ittam egy időben, volt hogy napi 1 litert is. (Lehetett kapni fél literes kiszerelésben.) Egyszer délután úgy mentünk be a védőnőhöz évi vizsgálatra, hogy előtte már egy ilyen dobozzal leküldtem. Most is emlékszem rá, a védőnő már majdnem hívta a mentőt mikor megtudta ezt. De előtte még azért mért egy vérnyomást, "hátha mégse kell hívni". 110/60 valamennyi volt, 62-es pulzussal. Csodálkozott rajta, majd ki is jelentette hogy én biztos nem ittam egy kortyot sem, mert minden értékemnek az egekben kellene lennie. Hát mondom akkor jó, biztos téveszmés vagyok, azért emlékszem rá hogy fél éve iszok ennyit. Aztán abbahagytam, mert rám semmilyen hatással nem volt, este is megihattam lefekvés előtt fél litert, akkor is ugyanúgy aludtam. Szóval az instant halált okoz a nagy mennyiség az hülyeség. Biztos vannak akikre jobban hat, de olyanok is akikre meg nem. Ha lenne gyerekem akkor engedném hogy kipróbálja, különben dacból fogja inni, nagyobb mennyiségben mint amúgy akarná.
2021. ápr. 2. 17:13
 49/57 anonim ***** válasza:
71%
Tulajdonképp miért vagy ennyire ráállva a témára? Menő dolog az energiaital a tinik körében? Szánalmas. Nem tudsz nélküle funkcionálni? Az meg elég ciki tizenévesen, 30 évesen majd nem fogod tudni felemelni az ujjadat vagy mi? Jó az íze? Vagy mi olyan vonzó?
2021. ápr. 2. 17:19
 50/57 A kérdező kommentje:
Tőlem kérdezed?
2021. ápr. 2. 17:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!