Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők ti hány éves kortól...

Szülők ti hány éves kortól engednétek a gyereknek hogy energia italt igyon?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 2. 15:35
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
63%
mert mikor az öregek őrjöngenék otthon az nagyon jót tesz nekünk mi?
2021. ápr. 2. 15:58
 32/57 anonim ***** válasza:
22%

16# Nem, dehogy haragszom.

Csak ez az "engednék" ez tudod mi?

Amikor megkérdeznek valakit aki gyerektelen, hogy mit enged majd meg a gyerekének, és mit nem. Aha, majd csak hetedikben kap okostelót mert mi úgy látjuk jónak, majd nem nézhet tv-t este 8 után, gumicukrot nem, cukros üdítőt nem nem..

Aztán ha ott a gyerek és nevelni kell, netán tiltani? Tiltaniii? Lehetetlen.

Nem is kell, és nem is célravezető.

Inkább azt kellett volna megkérdezned, hogy kinek hány évesen tudta meg az anyja hogy energiaitalozik. Mikor engedték meg? Mit szóltak hozzá?

Így életszerűbb.

Amúgy én semmit nem tiltok, csak elmondom hogy mi jó, mi nem, meg hogy függő ne legyen. Pl heti 2-3 dobozba megegyezünk.

2021. ápr. 2. 15:59
 33/57 A kérdező kommentje:
Van benne igazság hogy amúgy semmi szükségem nincs rá csak rá szoktam
2021. ápr. 2. 16:00
 34/57 anonim ***** válasza:
14%
mit kamuzol, ki kérdezett?
2021. ápr. 2. 16:00
 35/57 anonim ***** válasza:
39%
Dehogy szoktál rá, csak ettől érzed magad menőnek mert az éjjel nappal budapestben azt láttad hogy ez a menő. De majd ha kirohad az összes fogad meg megvakulsz a cukorbetegségtől akkor rájössz, hogy mekkora baromságot csináltál magaddal.
2021. ápr. 2. 16:02
 36/57 anonim ***** válasza:
42%
33# nem baj ha rászoktál, szokj le.
2021. ápr. 2. 16:05
 37/57 anonim ***** válasza:
68%

Energiaital, cigi... valamit még esetleg ne vegyek neki amivel tönkreteszi magát? Mondjuk egy kupica pálinka reggelire? Vagy inkább kávé cigi kombót készítsek neki szendvics helyett?

Elég szomorú ha valaki még meg is rendeli a gyerekének. A szülői példa, a nevelés, kezd kikopni egyre jobban. Mi sem vagyunk hülyék, tudjuk, hogy tilosba járnak a gyerekek néha, de ettől még nem kell hátba veregetni ha hülyeséget csinál meg támogatni benne.

2021. ápr. 2. 16:05
 38/57 anonim ***** válasza:
67%
Szülő vagyok. Van egy 15 éves lányom, aki heti egyszer, ha megyek boltba, kér egy energia italt, és minden szívbaj nélkül meg veszem neki. Bocs, de nem fogom azért tiltani, hogy titokban igyon, amikor csak hozzáfér.
2021. ápr. 2. 16:06
 39/57 anonim ***** válasza:
62%

"Aztán ha ott a gyerek és nevelni kell, netán tiltani? Tiltaniii? Lehetetlen.

Nem is kell, és nem is célravezető." Mi nem célravezető? Nevelni a kölyköket? Sok nem is teszi, meg is látszik. Pofátlan, agresszív, felelősséget nem ismerő, semmitérő "emberek" a következményei a nem nevelésnek.

2021. ápr. 2. 16:08
 40/57 anonim ***** válasza:
33%
Már vettem neki, 12 éves volt akkor, akkor kezdték inni az osztálytársai. Kapásból kiköpte, mert nem iszik meg semmi szénsavasat. Amúgy engedném neki, a mértékkel szerintem nem lenne baja. Csokiból is van itthon mindig több tábla, abból is annyit ehet amennyit akar. Elmondtam neki hogy milyen hatásai vannak, megértette, azóta úgy pár sort eszik hetente maximum.
2021. ápr. 2. 16:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!